Engeland wandel­vakanties

Wandelen in Noord-Engeland

Het land van de public footpaths en het patch­work van muurtjes en heggen. In het ruigere noorden wandelt u over moors, bergen en heuvels, maar ook door dalen met stenen muurtjes en langs rivieren en meren. Hier lopen de Coast to Coast Walk, Hadrian's Wall Path en Pennine Way. Kijk ook eens bij de afwisselende Cleveland Way of het prachtige Lake District.

Cleveland Way
Cleveland Way

Cleveland Way Full Trail

Wandeltrektocht om het National Park North York Moors. Van Helmsley eerst door groene dalen, open heide­landschap en de Cleveland Hills, dan over het kustpad langs de Noordzee naar Filey. 190 km · 12 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Cleveland Way
Cleveland Way

Cleveland Way The Best Of

Over het mooiste deel van de Cleveland Way. Van Osmotherley eerst over de Cleveland Hills en door open heide­landschap, dan over het kustpad via pittoreske kustplaatsjes naar Robin Hood´s Bay. 110 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Coast to Coast
Foto: Michel Elshout

Coast to Coast Walk Full Trail

Wandeltrektocht van de Ierse Zee dwars door Noord-Engeland naar de Noordzee, door drie National Parks: Lake District, Yorkshire Dales en North York Moors. Een uitdaging van 310 km… alleen voor ervaren en geoefende wandelaars. 16, 17 of 18 dagen.

Zwaarte 4 5

Lees verder
Coast to Coast
Foto: Willem Kienhuis

Coast to Coast West

Wandeltrektocht over de eerste helft van de CtC, van St. Bees aan de Ierse Zee naar Kirkby Stephen, door het National Park Lake District. 135 km · 8 of 9 dagen.

Zwaarte 4 5

Lees verder
Coast to Coast
Foto: Michel Elshout

Coast to Coast East

Wandeltrektocht over de tweede helft van de CtC, van Kirkby Stephen naar Robin Hood's Bay aan de Noordzee. Door de National Parks Yorkshire Dales & North York Moors. 175 km · 10 of 11 dagen.

Zwaarte 3 4 5

Lees verder
Cumbria Way
Foto: Boudewien Brasser

Cumbria Way Lake District

Wandeltrektocht door het Lake District, Engelands populairste wandelgebied. Toeristenplaatsjes contrasteren met ruige valleien, afgelegen moors en lieflijke meren omzoomd met bos. 120 km · 7 of 8 dagen.

Zwaarte 3 4

Lees verder
Dales Way
Dales Way

Dales Way Yorkshire Dales

Wandeltrektocht door het heuvelland met de stenen stapelmuurtjes en kronkelende rivieren, van de Yorkshire Dales naar het Lake District. U wandelt door het Wharfedale en het Dentdale, en kruist de heuvelrug van de Pennines. 130 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Hadrian's Wall
Hadrian's Wall

Hadrian's Wall Path Full Trail West to East

Wandeltrektocht van Bowness naar Newcastle door een heuvel­landschap langs de lijn van Hadrians Wall, een vestingwerk uit de tweede eeuw. Unesco wereld­erfgoed, met resten van de Muur en van Romeinse forten. Van West naar Oost · 145 km · 8, 9 of 10 dagen.

Zwaarte 3 4

Lees verder
Hadrian's Wall
Hadrian's Wall

Hadrian's Wall Path Full Trail East to West

Wandeltrektocht van Newcastle naar Bowness door een heuvel­landschap langs de lijn van Hadrians Wall, een vestingwerk uit de tweede eeuw. Unesco wereld­erfgoed, met resten van de Muur en van Romeinse forten. Van Oost naar West · 145 km · 8, 9 of 10 dagen.

Zwaarte 3 4

Lees verder
Hadrian's Wall
Hadrian's Wall

Hadrian's Wall The Best Of East to West

Wandeltrektocht van Corbridge over het mooiste deel van Hadrian's Wall Path naar Carlisle. Door een heuvel­landschap langs de best bewaarde delen van de Muur – Unesco wereld­erfgoed. Van Oost naar West · 85 km · 6 of 7 dagen.

Zwaarte 2 4

Lees verder
Lake District
Foto: Mieke van Kampen

Lake District Valleys

Wandeltrektocht door de mooie dalen en langs de lieflijke meren van het Lake District van Bowness naar Grasmere, met op twee dagen rond­wandeling naar keuze. Minder zwaar dan gemiddeld · 55 km · 8 dagen.

Zwaarte 2

Lees verder
Northumberland Coast Path
Bamburgh Castle

Northumber­land Coast Path

Een wandeltrektocht langs de Noordzee­kust met weinig hoogte­verschil. Van Cresswell over stranden en door duinen, en langs kastelen en vissers­plaatsjes via de Kyloe Hills over het kustpad naar de grens­plaats Berwick. 110 km · 7 of 8 dagen.

Zwaarte 2 3

Lees verder
Peak District

Peak District

Combi-Standplaats Wandelen in het Peak District vanuit de twee plaatsen Buxton en Hathersage. Een combinatie van bloem­rijke dalen, groene velden en ruige moors met heide. Door de Goyt Valley, langs de rots­wand Stanage Edge en over de Great Ridge. 85 km · 7 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Pennine Way
Pennine Way

Pennine Way Full Trail

Wandeltrektocht van het Peak District naar de Cheviots door ruig open moorland en stille dalen over de ruggen­graat van Noord-Engeland. U kruist drie National Parks: Peak District, Yorkshire Dales en Northumberland. Een uitdaging van 430 km in 21 dagen… alleen voor ervaren en geoefende wandelaars.

Zwaarte 5

Lees verder
Pennine Way
Pennine Way

Pennine Way South

Wandeltrektocht over het zuidelijk deel van de Pennine Way van het Peak District naar de Yorkshire Dales. Lege hoog­vlaktes, open moor­land en groene dalen – Kinder Scout, Malham Cove en Pen-y-Ghent. 150 km · 9 dagen.

Zwaarte 5

Lees verder

Pennine Way
Low Force

Pennine Way Central

Wandeltrektocht over het centrale deel van de Pennine Way van de Yorkshire Dales naar de North Pennines. Lege hoog­vlaktes, rivier­oevers, de water­vallen Low Force, High Force en Cauldon Snout, en het gletsjer­dal High Cup Nick. 175 km · 9 dagen.

Zwaarte 5

Lees verder
Northumberland
Northumberland

Pennine Way North

Wandeltrektocht over het noordelijke deel van de Pennine Way, van Hadrian's Wall naar de Cheviots. Wandelen door het Northumberland National Park, over heidevlaktes en door naaldbossen, met uiteindelijk de bolvormige heuvels van de Cheviots. 110 km · 7 dagen.

Zwaarte 5

Lees verder
St Cuthbert's Way
St Cuthbert's Way

St Cuthbert's Way

Wandeltrektocht op de grens van Schotland en Engeland, van Melrose langs de Eildon Hills, door Cheviot Hills en langs River Tweed naar Holy Island. In de voetstappen van St Cuthbert langs ruïnes van abdijen, langs akkerland en over heidevelden. 115 km · 8 of 9 dagen.

Zwaarte 3 4

Lees verder
Zuid-Engeland
Wandelen in Engeland

Zuid-Engeland

Overzicht van de wandel­vakanties in Zuid- Engeland, o.a. Cornwall Coast Path, Cotswold, Devon-Dorset-Sommerset, Ridgeway, Sussex & Kent, Isle of Wight.

Lees verder
Scroll To Top