Wandelvakantie
Isle of Wight

Verzekeringen

Wandelvakanties

Reisverzekeringen

Reisverzekering

Een (basis)reisverzekering dekt de kosten bij onverwachte problemen in het buitenland.

De dekking SOS-hulpverlening van de reisverzekering dekt onverwachte kosten die u op reis moet maken als u bijvoorbeeld vanwege overlijden van een familielid of ziekte van uzelf naar huis moet. Of als u noodgedwongen langer moet blijven vanwege bijvoorbeeld een staking of natuurramp.

Met de dekking Bagage worden de kosten vergoed voor het kwijtraken of de beschadiging van bagage. Uw zorgverzekering vergoedt medische zorg in het buitenland, maar dit doen zij op basis van het tarief dat in Nederland geldt voor een behandeling. De dekking Medische kosten op de reisverzekering vergoedt meer dan een zorgverzekering.

Sluit altijd een reisverzekering met minimaal basisdekking af, zodat in geval van een calamiteit professionele hulp ingeroepen kan worden.

Annuleringsverzekering

Met een annuleringsverzekering bent u verzekerd tegen nood­gedwongen annulering of voortijdige beëindiging van uw vakantie. Ook vertrekvertraging wordt vaak vergoed. Verzekeraars stellen de voorwaarde dat u uw annulerings­verzekering afsluit binnen zeven dagen na de boekings­bevestiging (=factuurdatum). Om de verzekerde som te bepalen dient u bij de kosten van de wandelvakantie zelf de kosten van vliegtickets, airporttaxi's e.d. te tellen.

Wij adviseren u een annulerings­verzekering af te sluiten. Sluit u geen annuleringsverzekering dan besluit u om de kosten van een mogelijke annulering zelf te dragen. Bedenk dat statistisch één op de veertig personen zijn wandel­vakantie nog voor aanvang heeft moeten annuleren terwijl zij op het moment van boeken dit niet verwacht hadden. Bij annuleren kort voor de aanvangsdatum zijn de kosten 75 tot wel 100 procent van de reissom, terwijl de verzekeringspremie circa 7 procent is.

De grotere reisverzekeraars bieden de optionele dekking samengestelde reis voor reizigers die zelf losse onderdelen voor hun reis regelen (bv. wandel­vakantie en vliegtickets). Als één van de onderdelen van de samen­gestelde reis onvoorzien uitvalt (bv. de vlucht) dan zijn de annulerings­kosten van de andere onderdelen verzekerd (bv. de wandel­vakantie).

Verzekeraars

Bij Allianz Global Assistance kunt u online direct uw verzekering afsluiten. U heeft de keuze uit:

Denk er aan bij de gewenste dekking de optie samengestelde reis aan te vinken.

Ook bij andere verzekeraars of bij uw bank kunt u terecht voor een reisverzekering, o.a. Europeesche verzekeringen, Fbto, Ing, Ohra, Rabobank, let hier wel op of zij de optie 'samengestelde reis' bieden.
Voor Vlaanderen zie Allianz Belgiƫ

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht het aantal keren dat u op vakantie gaat. Gaat u per jaar meer dan zo'n twintig dagen op vakantie dan is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering voordeliger dan wanneer u elke keer een kortlopende verzekering afsluit.

Scroll To Top