Het eiland Wight
Isle of Wight

Verzekeringen

Wandelvakanties

Reisverzekeringen

Reisverzekering

Een reisverzekering biedt tijdens uw vakantie dekking voor sos-kosten (hulpverlening bij nood), reis­ongevallen, reisbagage en medische kosten. Moet u noodgedwongen langer in het buitenland verblijven omdat u op de geplande datum niet naar huis kunt dan zijn extra reis- en verblijfskosten gedekt; de reisverzekering blijft gedurende deze periode gewoon van kracht.

Sluit altijd een reisverzekering met minimaal basisdekking af, zodat in geval van een calamiteit professionele hulp ingeroepen kan worden.

Annuleringsverzekering

Met een annuleringsverzekering bent u verzekerd tegen nood­gedwongen annulering of voortijdige beëindiging van uw vakantie. Ook vertrekvertraging wordt vaak vergoed. Verzekeraars stellen de voorwaarde dat u uw annulerings­verzekering afsluit binnen zeven dagen na de boekings­bevestiging (=factuurdatum). Om de verzekerde som te bepalen dient u bij de kosten van de wandelvakantie zelf de kosten van vliegtickets, airporttaxi's e.d. te tellen.

Wij adviseren u een annulerings­verzekering af te sluiten. Sluit u geen annuleringsverzekering dan besluit u om de kosten van een mogelijke annulering zelf te dragen. Bedenk dat statistisch één op de vijftig personen zijn wandel­vakantie nog voor aanvang heeft moeten annuleren terwijl zij op het moment van boeken dit niet verwacht hadden. Bij annuleren kort voor de aanvangsdatum zijn de kosten 75 tot wel 100 procent van de reissom, terwijl de verzekeringspremie circa 7 procent is.

De grotere reisverzekeraars bieden de optionele dekking samengestelde reis voor reizigers die zelf losse onderdelen voor hun reis regelen (bv. wandel­vakantie en vliegtickets). Als één van de onderdelen van de samen­gestelde reis onvoorzien uitvalt (bv. de vlucht) dan zijn de annulerings­kosten van de andere onderdelen verzekerd (bv. de wandel­vakantie).

Verzekeraars

Bij Allianz Global Assistance kunt u online direct uw verzekering afsluiten. U heeft de keuze uit:

Denk er aan bij de gewenste dekking de optie samengestelde reis aan te vinken.

Ook bij andere verzekeraars of bij uw bank kunt u terecht voor een reisverzekering, o.a. Europeesche verzekeringen, Fbto, Ing, Ohra, Rabobank, let hier wel op of zij de optie 'samengestelde reis' bieden.
Voor Vlaanderen zie Allianz Belgiƫ

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht het aantal keren dat u op vakantie gaat. Gaat u per jaar meer dan 17 tot 20 dagen op vakantie dan is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering voordeliger dan wanneer u elke keer een kortlopende verzekering afsluit.

Scroll To Top