Reisverzekeringen*

Annulerings­verzekering

Met een annuleringsverzekering bent u verzekerd tegen nood­gedwongen annulering van uw vakantie, of voortijdige beëindiging van uw vakantie. Ook vertrekvertraging wordt vaak vergoed.
Verzekeraars stellen de voorwaarde dat u uw annulerings­verzekering afsluit binnen zeven dagen na de boekings­bevestiging (=factuurdatum). Om de verzekerde som te bepalen dient u bij de kosten van de wandelvakantie zelf de kosten van vliegtickets, airporttaxi's e.d. te tellen.

Wij adviseren u een annulerings­verzekering af te sluiten. Sluit u geen annuleringsverzekering dan besluit u om de kosten van een mogelijke annulering zelf te dragen.

Bedenk dat statistisch meer dan één op de veertig personen zijn wandel­vakantie nog voor aanvang heeft moeten annuleren wegens een gebeurtenis van henzelf of directe familie. Bij annuleren kort voor de aanvangsdatum zijn de kosten 75 tot wel 100 procent van de reissom, terwijl de verzekeringspremie circa 7 procent is.

De grotere reisverzekeraars bieden de optionele dekking samengestelde reis voor reizigers die zelf losse onderdelen voor hun reis regelen (bv. wandel­vakantie en vliegtickets). Als één van de onderdelen van de samen­gestelde reis onvoorzien uitvalt (bv. de vlucht) dan zijn de annulerings­kosten van de andere onderdelen verzekerd (bv. de wandel­vakantie).

Reis­verzekering

Een reisverzekering dekt de kosten bij onverwachte problemen in het buitenland.

Met de basisdekking SOS-hulpverlening van de reis­verzekering kunt u de hulp inroepen van een Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelt en vergoedt deze vervoer naar huis. Ook biedt het een vergoeding als u noodgedwongen langer moet blijven vanwege een staking of natuurramp.

Met de optionele dekking Bagage worden de kosten vergoed voor het kwijtraken of de beschadiging van bagage. En een dekking Medische kosten op de reis­verzekering vergoedt meer dan een zorgverzekering. Uw zorgverzekering vergoedt medische zorg in het buitenland, maar dit doen zij slechts op basis van het tarief dat in Nederland geldt voor een behandeling.

WandelVakantie stelt voor alle reizigers een reis­verzekering met basisdekking verplicht die minimaal recht geeft op personenhulp bij ongevallen, ziekte en calamiteiten. We controleren het hebben van zo’n reis­verzekering niet, het is in de Reiziger z’n belang om in voorkomend geval een beroep te kunnen doen op de professionele ondersteuning van een alarmcentrale.

Verzekeraars

Bij WandelVakantie kunt u géén verzekeringen afsluiten!
Hieronder staan enkele verzekeringsmaatschappijen waar u (online) een reis- en annuleringsverzekering kunt afsluiten. De optie samengestelde reis is soms inclusief, soms dient u deze zelf aan te vinken.

Raadpleeg eventueel een vergelijkings­site als Independer.


Doorlopende verzekering

Het hele jaar door goed verzekerd, ongeacht het aantal keren dat u op vakantie gaat. Gaat u per jaar meer dan zo'n twintig dagen op vakantie dan is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering voordeliger dan wanneer u telkens een kortlopende verzekering afsluit.


* Informeer bij uw verzekeraar naar de voorwaarden en dekkingen, de informatie op deze pagina is slechts ter indicatie en er kunnen geen rechten worden ontleend.

Scroll To Top