Wales wandel­vakanties

Wales heeft weinig inwoners en die wonen voornamelijk in het zuiden rondom Cardiff. In het dun­bevolkte land­schap liggen oude markt­plaatsjes en vaak toeristische kust­dorpen. Wandel in het berg­landschap van Snowdonia en door het heuvel­landschap van Offa's Dyke. Of loop een deel van de uit­gestrekte kust­paden van Pembrokeshire. Door de vele public footpaths wandelt u over mooie paden.

Offa's Dyke Path
Offa's Dyke Path

Offa's Dyke Path Full Trail

Wandeltrektocht op de grens van Engeland en Wales in het spoor van een aarden wal uit de achtste eeuw, van Chepstow aan de monding van de River Severn noordwaarts naar Prestatyn aan de Ierse Zee. 310 km ยท 17 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder
Offa's Dyke Path
Offa's Dyke Path

Offa's Dyke Path South

Wandeltrektocht in Zuid-Wales op de grens met Engeland, van Chepstow noordwaarts naar Knighton. Wye Valley – Hatteral Ridge – Black Mountains – boekenstadje Hay-on-Wye – Hergest Ridge. 130 km · 8 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder
Offa's Dyke Path
Foto: Marianne Boog

Offa's Dyke Path Central

Wandeltrektocht in Midden-Wales op de grens met Engeland, van Hay-on-Wye noordwaarts naar Welshpool. Boekenstadje Hay-on-Wye – Hergest Ridge (tuinen) – Shropshire Hills. 100 km · 7 of 8 dagen.

Zwaarte 3 4

Lees verder
Offa's Dyke Path
Offa's Dyke Path

Offa's Dyke Path North

Wandeltrektocht in Noord-Wales op de grens met Engeland, van Knighton noord­waarts naar Prestatyn aan de Ierse Zee. Shropshire Hills – Montgomery en Llangollen Canal – Clwydian Range. 175 km · 11 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder
Pembrokeshire Coast Path
Foto: Jannet Duijndam

Strumble Head Pembrokeshire Coast

Wandeltrektocht over het kust­pad om Strumble Head door een prachtige kust­strook en over ruige kliffen. Van Newport wandelt u zuid­waarts via het haven­plaatsje Fish­guard en het vissersdorp Porth­gain naar St David's. Optioneel boot­tochtje naar Ramsey Island. 105 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Snowdonia
Beddgelert

Snowdonia

Wandelen in het Snowdonia National Park. Vanuit Betws-y-Coed begint u met een wandeling langs de rivier de Llugwy. In Capel Curig en Bedd­gelert verblijft u meerdere dagen zodat u hier kunt kiezen welke dagwandeling u maakt, met de mogelijk­heid om Mount Snowdon (1085 m) te beklimmen · 7 of 9 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder
Scroll To Top