Wandelen in Wales

Wales

WandelVakanties

Wales wandel­vakanties

Wales heeft weinig inwoners en die wonen voornamelijk in het zuiden rondom Cardiff. In het dun­bevolkte land­schap liggen oude markt­plaatsjes en vaak toeristische kust­dorpen. Wandel in het berg­landschap van Snowdonia en door het heuvel­landschap van Offa's Dyke. Of loop een deel van de uit­gestrekte kust­paden van Pembrokeshire. Ook Wales kent de public footpaths.

Offa's Dyke Path
Offa's Dyke Path

Offa's Dyke Path All the Way

Wandeltrektocht op de grens van Engeland en Wales in het spoor van een aarden wal uit de achtste eeuw, van Chepstow aan de monding van de River Severn noordwaarts naar Prestatyn aan de Ierse Zee. 300 km · 17 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder

Offa's Dyke Path
Offa's Dyke Path

Offa's Dyke Path South

Wandeltrektocht in Zuid-Wales op de grens met Engeland, van Chepstow noordwaarts naar Knighton. Wye Valley – Hatteral Ridge – Black Mountains – boekenstadje Hay-on-Wye – Hergest Ridge. 130 km · 8 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder

Offa's Dyke Path
Offa's Dyke Path

Offa's Dyke Path Central

Wandeltrektocht in Midden-Wales op de grens met Engeland, van Hay-on-Wye noordwaarts naar Welshpool. Boekenstadje Hay-on-Wye – Hergest Ridge (tuinen) – Shropshire Hills. 100 km · 7 of 8 dagen.

Zwaarte 3 4

Lees verder

Offa's Dyke Path
Offa's Dyke Path

Offa's Dyke Path North

Wandeltrektocht in Noord-Wales op de grens met Engeland, van Knighton noord­waarts naar Prestatyn aan de Ierse Zee. Shropshire Hills – Montgomery en Llangollen Canal – Clwydian Range. 175 km · 11 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder

Pembrokeshire Coast Path
Pembrokeshire Coast

St Brides Bay Pembrokeshire Coast Path

Wandeltrektocht over het kust­pad om St Brides Bay langs steile kliffen, zand­strandjes en afgelegen baaien. Van Dale wandelt u noord­waarts via het pittoreske haventje van Solva naar St David's. Moge­lijk­heid tot bezoek aan Skomer Island en Ramsey Island. 75 km · 8 dagen.

Zwaarte 2

Lees verder

Pembrokeshire Coast Path
Foto: Jannet Duijndam

Strumble Head Pembrokeshire Coast Path

Wandeltrektocht over het kust­pad om Strumble Head door een prachtige kust­strook en over ruige kliffen. Van Newport wandelt u zuid­waarts via het haven­plaatsje Fish­guard en het vissersdorp Porth­gain naar St David's. Optioneel boot­tochtje naar Ramsey Island. 90 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder

Pembrokeshire St Brides Bay
Foto: Ciska van der Zanden

St Brides Bay & Strumble Head Pembrokeshire Coast Path

Wandeltrektocht langs zand­strandjes, afgelegen baaien, kleine vissers­havens, en dorpen met gezellige pubs. Van Dale in het heuvel­achtige zuiden naar St Dog­maels in het noorden waar de kliffen steeds hoger en spectaculairder worden, en het wandelen inspannender. 175 km · 11 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder

Snowdonia & Lleyn
Lleyn

Snowdonia & Lleyn

Combi-Standplaats Bergen en kust, twee landschappen in één vakantie. Wandelen in het graafschap Gwynedd vanuit Beddgelert in de heuvels van Snowdonia en naar de top van de Snowdon, en na een taxi-transfer Aberdaron aan de kust op het schiereiland Lleyn. 90 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder

Snowdonia
Beddgelert

Snowdonia

Nieuw Wandelen in het Snowdonia National Park. Verblijf in vier plaatsen waarbij meerdere dagen in Capel Curig en Bedd­gelert zodat u hier kunt kiezen welke dag­wandeling u maakt, met de mogelijk­heid om Mount Snowdon (1085 m) te beklimmen · 8 of 10 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder

Scroll To Top