Over ons

WandelVakantie

WandelVakantie is opgezet door André Moorman. Zelf is hij een enthousiast wandelaar in Groot-Brittannië en Ierland. Vroeger ging hij op pad met trekkerstentje en grote rugzak, tegenwoordig geniet hij van een comfortabele kamer in een sfeervolle bed and breakfast en wordt de bagage vervoerd. Wat gebleven is zijn de wandelreizen door mooie gebieden met 's avonds de gezelligheid van een pub. Het merendeel van de wandelreizen op deze website heeft hij inmiddels zelf gewandeld.

logo WandelVakantie.infoWandelVakantie bestaat sinds april 2004. De website www.wandelvakantie.info presenteerde tot eind 2022 wandelarrangementen van kleine accommo­daties en in wandelreizen gespecialiseerde reisorganisaties in o.a. Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Sinds januari 2008 brengen wij onder eigen naam – WandelVakantie – wandelreizen in samenwerking met lokale partners in Groot-Brittannië en Ierland. U vindt deze reizen hier op www.wandelvakanties.com. Tijdens uw vakantie hebt u voor het geval u het nodig hebt altijd een lokaal aanspreekpunt.

HilversumEen In mei 2013 zijn wij verhuisd naar een kantoorunit in Rotterdam Building in het centrum van Rotterdam. In april 2018 zijn we verhuisd naar het 500 meter verderop gelegen Gebouw Weena aan het Weena-Zuid. En in oktober 2020 is het kantoor verhuisd naar Hilversum.

In oktober 2015 is de vernieuwde website live gaan; door gebruik te maken van het framework Bootstrap is de website volledig responsive gemaakt en daarmee geschikt voor alle afmetingen displays, van smartphones tot desktops. Eind 2018 en eind 2020 heeft de website een update gekregen.

Voor onze correspondentie en drukwerk gebruiken we waar mogelijk Bio Top 3 papier (TCF/ FSC). Dit duurzame papier is gefabriceerd van dunningshout uit bossen en afvalhout van zagerijen. Het is chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers, waardoor het volledig recyclebaar is.


De wandel­reizen

We bieden wandeltrektochten met bagage­vervoer via gastvrije B&B's, guest houses en inn's. Wandelen in Engeland, Ierland, Schotland en Wales met de wandelreizen van WandelVakantie.

Onze wandelreizen zijn individuele wandel­vakanties die u boekt samen met uw partner of wandelmaatje(s); we bieden géén groepsreizen met reisbegeleiding. Bij de trektochten volgt u een vast programma waar u (bijna) dagelijks naar een nieuwe overnachtings­plaats wandelt – uw bagage wordt tussen de accommo­daties voor u vervoerd. Ook bieden we enkele wandelvakanties vanuit één of twee lokaties van waaruit u dagwandelingen maakt.

Kenmerken van onze wandel­vakanties:
 • Helder geregeld en goed verzorgd
 • In samenwerking met lokale partners
 • Kleinschalige – gastvrije – accommo­daties dicht bij de route
 • Bagage­vervoer tussen accommo­daties
 • Advies over lokale heen- en terugreis
 • Duidelijke wandel­kaart en/of routebeschijving en/of gps-tracks in de app Komoot voor op uw mobiel
 • Brochure met informatie en tips

Wij werken samen met lokale partners. Zij kennen het gebied, de accommodaties en de wandelroutes – soms wonen ze in de streek zelf. De accommo­daties bestaan uit gastvrije B&B's, guesthouses, inns (herbergen) en soms kleine hotels. Hiermee steunen wij én u de lokale economie.

Dales Way Coast to Coast Cotswold Way Cumbria Way Hadrian's Wall path Northumberland Coast Path Two Moors way Wight Coastal Path Moyle Way Dingle Beara Kerry Way Cateran Trail Great Glen Way Rob Roy Way St Cuthbert's Way West Highland Way Offa's Dyke Path

Belangen­organisaties

Wij ondersteunen het werk van onderstaande belangen­organisaties:

 • John Muir Trust
  John Muir Trust
  Beschermt woeste en onher­bergzame landschappen (o.a. Ben Nevis). Wij zijn sinds 2014 Silver Corparate Member van de trust. John Muir Trust
 • National Trust
  National Trust
  Beschermt historische plaatsen en natuur­gebieden (o.a. delen van het Lake District). National Trust
 • English Heritage
  English Heritage
  Beschermt historische gebouwen en monumenten (o.a. Stonehenge, Hadrian’s Wall). English Heritage
 • The Ramblers
  The Ramblers
  Behartigt de belangen van wandelaars, en voert campagne om toegangs­rechten te hand­haven en vergroten. Ramblers

Garantiefonds GGTO

GGTO

WandelVakantie is sinds 2013 aangesloten bij stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators - GGTO.

Garantiefonds GGTO staat er voor garant dat u het al betaalde deel van uw reissom terugkrijgt indien de touroperator failliet zou gaan. Door de tour­operator wordt voor deze garantie­stelling een vast bedrag in rekening gebracht aan de consument. Dit was € 15 per boeking, sinds 2021 is dit € 7,50 per persoon, en vanaf juli 2023 is dit € 9,00 per persoon. Hiermee wordt het garantie­fonds opgebouwd en onderhouden.

Al onze wandel­vakanties – waar op de factuur/reis­overeenkomst “bijdrage garantiefonds GGTO” vermeld staat – vallen onder het garantiefonds.

VvKR

VvKR

WandelVakantie is sinds 2011 aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR).

De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reis­organisaties. Via de VvKR bundelen we krachten en delen we expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Scroll To Top