Dingle Way

Over ons

WandelVakanties

Over ons

WandelVakantie

WandelVakantie bestaat sinds april 2004. De website www.wandelvakantie.info presenteert sindsdien wandelarrangementen op advertentiebasis van kleine accommo­daties en in wandelreizen gespecialiseerde reisorganisaties in o.a. Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Sinds januari 2008 brengen wij onder eigen naam – WandelVakantie – wandelreizen van lokale partners in Groot-Brittannië en Ierland, die niet zelf hun reizen op de Nederlandse markt brengen. U vindt deze reizen op www.wandelvakanties.com.

WandelVakantie is opgezet door André Moorman. Zelf is hij een enthousiast wandelaar in Groot-Brittannië en Ierland. Vroeger ging hij op pad met trekkerstentje en grote rugzak, tegenwoordig geniet hij van een comfortabele kamer in een sfeervolle bed and breakfast en wordt de bagage vervoerd. Wat gebleven is zijn de wandelreizen door mooie gebieden met 's avonds de gezelligheid van een pub.

In mei 2013 zijn wij verhuisd naar een kantoorunit in Rotterdam Building in het centrum van Rotterdam. Oktober 2015 is de huidige responsive website live gegaan, welke ook geschikt is voor kleine displays als smartphones. En in april 2018 zijn we verhuisd naar het 500 meter verderop gelegen Gebouw Weena aan het Weena-Zuid.

De wandel­reizen

Wandeltrektochten met bagage­vervoer via gastvrije B&B's, guest houses en inn's. Wandelen in Engeland, Ierland, Schotland en Wales met de wandelreizen van WandelVakantie.

Onze wandelreizen zijn individuele wandel­vakanties die u boekt samen met uw partner of wandelmaatje(s); we bieden geen groepsreizen met reisbegeleiding. Bij de trektochten volgt u een vast programma waar u (bijna) dagelijks naar een nieuwe overnachtings­plaats wandelt – uw bagage wordt tussen de accommo­daties voor u vervoerd.

Kenmerken van onze wandel­vakanties:

 • Helder geregeld en goed verzorgd
 • In samenwerking met lokale partners
 • Kleinschalige – gastvrije – accommo­daties bij de route
 • Bagage­vervoer tussen accommo­daties
 • Advies over lokale heen- en terugreis
 • Duidelijke wandel­kaart en/of routebeschijving
 • Brochure met informatie en tips

Voor onze wandelreizen werken wij samen met lokale partners. Zij kennen het gebied en de wandelroutes – soms wonen ze in de streek zelf. De accommo­daties bestaan uit gastvrije B&B's, guesthouses, inns en soms kleine hotels. Hiermee steunen wij én u de lokale economie.

Belangen­organisaties

Wij ondersteunen het werk van onderstaande belangen­organisaties:

 • National Trust National Trust
  Beschermt historische plaatsen en natuur­gebieden (o.a. delen van het Lake District).
 • John Muir Trust John Muir Trust
  Beschermt woeste en onher­bergzame landschappen (o.a. Ben Nevis). Wij zijn Silver Corparate Member van de trust.
 • English Heritage English Heritage
  Beschermt historische gebouwen en monumenten (o.a. Stonehenge, Hadrian’s Wall).
 • The Ramblers The Ramblers
  Behartigt de belangen van wandelaars, voert campagne om toegangs­rechten te hand­haven en vergroten.

Zeker op reis

WandelVakantie

Wij doen er alles aan om te zorgen dat u op een goed geregelde wandel­vakantie gaat. Ook zorgen wij er voor dat u financieel zeker op reis gaat.

 • WandelVakantie is een gezond bedrijf.
 • Wij reserveren pas een kamer nadat u geboekt heeft; wij hebben geen risico van kamers (of vliegtuig­stoelen) ‘in voorraad’ die vaak op het laatste moment onder de kostprijs als last minute weg moeten.
 • Wij zijn aangesloten bij de stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour­operators - GGTO.

Garantiefonds GGTO

GGTO

WandelVakantie is sinds 2013 aangesloten bij stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators - GGTO.

Het garantiefonds GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terug krijgt indien de tour­operator in financieel onvermogen komt. Door de tour­operator wordt voor deze garantie­stelling een vast bedrag per boeking in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantie­fonds opgebouwd en onderhouden.

Al onze wandel­vakanties – waar op de factuur/reis­overeenkomst “bijdrage garantiefonds GGTO” vermeld staat – vallen onder het garantiefonds.

VvKR

VvKR

WandelVakantie is sinds 2011 aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR).

De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reis­organisaties. Via de VvKR bundelen we krachten en delen we expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Scroll To Top