Schotland wandel­vakanties

Wandelen langs lochs (meren) en door glens (valleien) met vaak zicht op bergen. De West Highland Way is Schot­lands bekendste wandel­route die door het spectaculaire landschap van de Highlands voert en veel wandelaars trekt. Andere routes als de Great Glen Way en Rob Roy Way zijn een stuk rustiger. Ook buiten de High­lands zijn mooie routes te ont­dekken zoals de Speyside Way en St Cuthbert's Way.

Arran Coastal Way
Arran

Arran Coastal Way

Rondwandeling over het kustpad op het eiland Arran met fantastisch uitzicht vanaf Goat Fell – de hoogste berg van het eiland – en wandel langs de ruïne van Brodick Castle en de Machrie standing stones. 115 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Great Glen Way
Loch Lochy

Great Glen Way

Wandeltrektocht dwars door Schot­land van Fort William naar Inverness. Van Neptune's stair­case over het jaag­pad langs Caledonian Canal met zijn vele sluizen, en langs de beboste oevers van drie lang­gerekte meren Loch Lochy, Loch Oich en Loch Ness naar Inverness Castle. 125 km · 7, 8 of 9 dagen.

Zwaarte 3 4

Lees verder
Rob Roy Way
Falls of Dochart | Killin

Rob Roy Way

Wandeltrektocht langs enkele van de mooiste meren en dalen in 'Rob Roy Mac­Gregor'-land, Schotlands bekendste bandiet. Van Drymen door het Tros­sachs National Park en de Perth­shire Highlands via wandel­paden, een fiets­route, bospaden en rustige weggetjes naar Pitlochry. 130 km · 8 of 9 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Speyside Way
Foto: Ine van Egdom

Speyside Way

Wandeltrektocht langs de River Spey in de regio van de malt whisky's. Van de kust­plaats Buckie via bossen, velden, voormalige spoorweg­tracés en langs dis­til­leer­derijen naar Aviemore. De aftakking naar Tom­in­toul klimt door de ruige heide­heuvels het Cairn­gorms Natio­nal Park in. 135 km · 8 of 9 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
St Cuthbert's Way
St Cuthbert's Way

St Cuthbert's Way Scottish Borders

Wandeltrektocht op de grens van Schotland en Engeland, van Melrose langs de Eildon Hills, door Cheviot Hills en langs River Tweed naar Holy Island. In de voetstappen van St Cuthbert langs ruïnes van abdijen, langs akkerland en over heidevelden. 115 km · 8 of 9 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
West Highland Way
West Highland Way

West Highland Way Full Trail

Wandeltrektocht over Schotlands bekendste wandel­route, van Glasgow naar Fort William. Na de beboste oevers van het lang­gerekte Loch Lomond gaat de route over de heide­vlakte van Ran­noch Moor en de bergen bij Glen­coe, om te eindigen aan de voet van Ben Nevis. 155 km · 8, 9, 10 of 11 dagen.

Zwaarte 3 5

Lees verder
West Highland Way
Foto: Thomas Rietveld

West Highland Way The Best of

Wandeltrektocht over de mooiste 100 km van Schotlands populairste wandelroute. Van Drymen langs Loch Lomond, taxi­transfer naar Bridge of Orchy en door de Highlands naar Fort William. 105 km · 7 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Scroll To Top