Lake District Valleys Lake District

Wandelvakantie in Engeland

Wandeltrektocht door de mooie dalen en langs de lieflijke meren van het Lake District van Bowness naar Grasmere, met op twee dagen rond­wandeling naar keuze. Minder zwaar dan gemiddeld · 50 km · 6 of 8 dagen.


Beschrijving Lake District Valleys

Een trektocht door het Lake District die ook geschikt is voor minder geoefende wandelaars. Deze wandeltocht komt niet boven de 300 m. U passeert negen lakes, waaronder Tarn Hows, Coniston Water, Rydal Water and Grasmere.

Van Coniston's ruige Coppermines Valley loopt u naar Great Langdale Valley, onder de pieken van Langdale Pikes en verder naar het klassieke Engels parklandschap rond Loughrigg Tarn Grasmere.

De meren zijn meestal langwerpig doordat de rivierdalen ooit door gletsjers tot brede trogdalen zijn vervormd. De heuvels zijn ruig met veel natuurschoon; op de hogere delen kan een niet goed voorbereide wandelaar bij een weersomslag in de problemen komen. Deze wandelroute vermijd op de doorgaande wandel­dagen de hogere delen.

Wandelreis Lake District Valleys:

 • Korte afstanden, opties voor langere/extra wandeling
 • De wandelroute blijft onder de 300 m
 • Bergachtig gebied (toppen tot 980 m)
 • Groen landschap
 • Optioneel bezoek huis Beatrix Potter (Peter Rabbit)
 • Naar keuze 6 of 8 dagen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

Lake Valleys is een niet gemarkeerde wandeltocht in Noordwest-Engeland. De wandelvakantie van acht dagen (onze standaardreis) heeft vier wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt, en twee dagen dat u een rond­wandeling kunt doen. Ook voor de dagen in Coniston en Grasmere zitten in het tourpack meerdere suggesties voor wandelingen, inclusief een wandeling naar een top (950 m) welke afhankelijk van uw keuze zwaarder dan gemiddeld kan zijn.

Trektocht Lake District Valleys standaardreis:

 • Wandelen per dag: 10 tot 15 km, gemiddeld 13 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 300 m
 • Looptijd per dag: 2¾ tot 4 uur
 • Zwaarte: 2 – minder zwaar dan gemiddeld
 • Totale afstand: 50 km
 • Hoogste punt: 244 m – Latterbarrow

Kaartje

Deze wandelroute is gebaseerd op een deel van een National Trail. Onze Engelse collega heeft hieraan zelf variaties toegevoegd (uitzicht­punten, alternatieve wandel­trajecten, beziens­waardig­heden) voor een meer gevarieerde route op basis van eigen ervaringen. Hierdoor is een 'eigen' wandel­route ontstaan, de route­beschrijving is zeer uitgebreid.


Programma Lake District Valleys

Dag 1: Aankomst Bowness/Hawkshead
Check in na 16:00 uur. Bownes is een druk toeristenplaatsje aan het meer. Twee suggesties.
A. Middag of avond boottocht per stoomboot; aanrader! B. Wandeling naar de top van Brantfell (1 uur) met uitzicht over Lake Windermere; ook een aanrader!
Dag 2: Bowness – Hawkshead
(Als u overnacht heeft in Hawkshead dan na het ontbijt transfer naar de ferry van Bowness.)
Met de ferry naar de westoever. Door de velden naar Hill Top Farm, ooit Beatrix Potter's huis. Picknick bij een meertje zoals Moss Eccles Tarn is een aanrader bij goed weer. 's Middags verder langs twee bekoorlijke meertjes en dicht langs de top van Latterbarrow Hill met rondom uitzicht. Vervolgens afdaling naar het kostelijke dorp Hawkshead.  Afstand 12½ km, looptijd 3½ uur. Voor Latterbarrow Hill ½ uur extra (aanbevolen!)
Dag 3: Hawkshead – Coniston
Een gemakkelijke wandeling zodat u voor vertrek nog Beatrix Potter Gallery kunt bezoeken (vrijdag's gesloten). Door de velden naar Tarn Hows. Vervolgens wandelt u over de Cumbria Way naar Coniston. 10 km, 2¾ uur. 's Middags kunt u een tocht met een victoriaanse stoom­boot maken óf een inspannende wandeling doen door de ruige Coppermines Valley naar Levers Water tarn, 6½ km.
Dag 4: Coniston
Keuze om de andere optie van dag 3 te doen, of één van onderstaande dagwandelingen.
A. Cumbria Way: neem de bus to Water Yeat en wandel terug naar Coniston over de Cumbia Way long-distance trail door moorland en langs de oever van het meer, 5 uur (geschikt bij ieder weertype).
B. Old Man of Coniston peak (803 m): bergwandeling met schitterende uitzichten, 6 uur wandelen – alleen geschikt bij goed weer.
Dag 5: Coniston – Great Langdale
U volgt de Yewdale and Tilberthwaite valleys, met resten van vroegere mijnbouw. Na de hellingen boven Little Langdale Tarn stijgt u door naar het ongerepte Blea Tarn.  Het is een steile afdaling naar uw accommo­datie dicht bij de voet van de Langdale Pikes.  12½ km, 3½ uur.
U kunt de wandeling uitbreiden naar het ruige en afgelegen Mickleden en naar de kloof van Tilberthaite Gill, 2 uur extra.
Dag 6: Great Langdale – Grasmere
U volgt de Great Langdale Beck langs de waterval Skelwith Force en kruist een lage kam naar Loughrigg Tarn, gelegen in een groen parkland. Vanaf Loughrigg Terrace uitzicht over Grasmere lake. Verder door eikenbos en tussen twee meren via White Moss naar Dove Cottage en via het Wordsworth Museum naar Grasmere. 15 km, 4 uur.
Dag 7: Grasmere
Keuze uit drie wandelingen:
A. Easedale Tarn, gemakkelijke en polulaire wandeling over goede voetpaden naar een meertje in de bergen, 3 uur.
B. Rydal Water en Alcock Tarn, rond­wandeling voor bij ieder weertype rond de meren van Grasmere, 3 tot 4 uur.
C. Helvellyn Peak (950 m), een dagwandeling die goed weer vereist. Vanuit Grasmere naar de top van Engelands meest beklommen berg met onderweg prachtige uitzichten, 7 uur.
Dag 8: Vertrek Grasmere
Na het ontbijt vertrek
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

7 nachten / 8 dagen · gemiddeld 12½ km per dag, zwaarte 2 (minder zwaar dan gemiddeld)

 1. Aankomst Bowness/Hawkshead
 2. Wandelen naar Hawkshead, 12½ km
 3. Wandelen naar Coniston, 10 km
 4. Rondwandeling Coniston
 5. Wandelen naar Great Langdale, 12½ km
 6. Wandelen naar Grasmere, 15 km
 7. Rondwandeling Grasmere
 8. Vertrek Grasmere

Variant-A

5 nachten / 6 dagen · gemiddeld 12½ km per dag, zwaarte 2 (minder zwaar dan gemiddeld)

 1. Aankomst Bowness (alleen op zondag)
 2. Wandelen naar Hawkshead, 12½ km
 3. Wandelen naar Coniston, 10 km
 4. Wandelen naar Great Langdale, 12½ km
 5. Wandelen naar Grasmere, 15 km
 6. Vertrek Grasmere

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Lake District
Foto: Paul Bink

Accommodatie Lake District Valleys

U overnacht voornamelijk in kleine B&B's, guesthouses en inn's (herbergen) op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (op de gang of op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven (maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is).

Indien aankomst op vrijdag, zaterdag of Bank Holiday weekend dan wordt de overnachting in Bowness-on-Windermere vervangen door een overnachting in Hawkshead (waar u ook de tweede nacht verblijft) en heeft u op dag 2 na het ontbijt een taxi-transfer naar het begin de wandeling.

In Great Langdale overnacht u in een sfeervol hotel; als u wenst kan dit hotel vervangen worden door een enigzins afgelegen farmhouse B&B met gedeeld sanitair op de gang, in dit geval krijgt u een korting. Het hotel in Great Langdale vereist in het weekend een minimaal verblijf van twee nachten. Daarom kan het nodig zijn om van hier een transfer te regelen terug naar uw B&B in Coniston, en de volgende ochtend na het ontbijt weer naar Great Langdale zodat u uw wandeling kunt vervolgen. Of u kiest hier voor de farmhouse B&B met gedeeld sanitair.

Lake District
Lake District
Lake District
Lake District

Info & prijs Lake District Valleys

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Olympia 2-D · 1213 NT Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Lake District Valleys in Engeland WR375
 • Periode: begin april – eind september
 • Aanvang achtdaagse: dagelijks, naar keuze
 • Aanvang zesdaagse variant: alleen aanvang zondags
 • Bij meer dan vier personen wordt u enkele nachten gesplitst over twee B&B's
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs 2021
 • S · 7: 788 Boek nu 
 • A · 5: 628 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen. Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige route­beschrijving, wandel­kaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 7,50 per persoon
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +35%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +50%
Korting:
 • In Great Langdale geen hotel maar eenvoudig farmhouse B&B met gedeelde badkamer –€ 65 p.p.
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 7595 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 85115 p.p.
 • Extra nacht Great Langdale richtprijs € 95 – € 125 p.p.
 • Extra reispakket € 35
Lake District
Foto: Dirk Decuypere

Heen- en terugreis Lake District Valleys

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Bowness-on-Windermere/Hawkshead (150 km van Manchester Airport)
 • Eind: Grasmere (160 km van Manchester Airport)
Lokale reisroute heen*
 • Van Manchester Airport per trein naar Windermere; per bus of taxi naar Bowness-on-Windermere: lokale reistijd ± 2½ uur.
 • Van Manchester Airport per trein naar Windermere; per bus of taxi naar Hawkshead: lokale reistijd ± 3¾ uur.
Lokale reisroute terug*
 • Op werkdagen van Grasmere per bus naar Windermere; per trein naar Manchester Airport: lokale reistijd ± 3½ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**
Veerboot**
Eigen auto
In Grasmere mogelijkheid tot betaald lang parkeren. Van Grasmere per bus (reistijd ± 1 uur) of per taxi (reistijd ± ½ uur) naar Bowness-on-Windermere: afstand ± 15 km.

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**De veerboot of het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke (lucht)havens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Lake District
Lake District
Toon meer...

Foto's Lake District Valleys

Lake District
Foto: Monique van Kempen
Lake District
Foto: Monique van Kempen
Lake District
Foto: Monique van Kempen
Lake District
Foto: Monique van Kempen
Lake District
Foto: Paul Bink
Lake District
Foto: Paul Bink
Lake District
Foto: Paul Bink
Lake District
Foto: Paul Bink
Lake District
Foto: Wim & Hanneke vd Leeuw
Lake District
Foto: Wim & Hanneke vd Leeuw
Lake District
Foto: Wim & Hanneke vd Leeuw
Lake District
Foto: Frans Wulterkens
Lake District
Foto: Frans Wulterkens
Lake District
Foto: Frans Wulterkens
Lake District
Foto: Frans Wulterkens
Lake District
Foto: Frans Wulterkens
Lake District
Foto: Mieke van Kampen
Lake District
Foto: Mieke van Kampen
Lake District
Foto: Dirk Decuypere
Lake District
Foto: Dirk Decuypere
Lake District
Foto: Dirk Decuypere
Lake District
Lake District
Lake District
Lake District
Lake District
Lake District
Lake District
Lake District
Lake District
Lake District
Lake District
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top