Foto: Mieke van Kampen

Lake District

Wandelen in Engeland

Lake District Valleys Lake District

Wandelvakantie in Engeland

Wandeltrektocht door de mooie dalen en langs de lieflijke meren van het Lake District van Bowness naar Grasmere, met op twee dagen rond­wandeling naar keuze. Minder zwaar dan gemiddeld · 50 km · 6 of 8 dagen.

Een trektocht door het Lake District die ook geschikt is voor minder geoefende wandelaars. Deze wandeltocht komt niet boven de 300 m. U passeert negen lakes, waaronder Tarn Hows, Coniston Water, Rydal Water and Grasmere.

Van Coniston's ruige Coppermines Valley loopt u naar Great Langdale Valley, onder de pieken van Langdale Pikes en verder naar het klassieke Engels parklandschap rond Loughrigg Tarn Grasmere.

De meren zijn meestal langwerpig doordat de rivierdalen ooit door gletsjers tot brede trogdalen zijn vervormd. De heuvels zijn ruig met veel natuurschoon; op de hogere delen kan een niet goed voorbereide wandelaar bij een weersomslag in de problemen komen. Deze wandelroute vermijd op de doorgaande wandel­dagen de hogere delen.

Kaartje

Wandelreis Lake District Valleys:

 • Korte afstanden, opties voor langere/extra wandeling
 • De wandelroute blijft onder de 300 m
 • Bergachtig gebied (toppen tot 980 m)
 • Groen landschap
 • Optioneel bezoek huis Beatrix Potter (Peter Rabbit)
 • Meren & moors (veen- en heidelandschap)
 • Naar keuze 6 of 8 dagen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

Lake Valleys is een niet gemarkeerde wandeltocht in Noordwest-Engeland. De wandelvakantie van acht dagen (onze standaardreis) heeft vier wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt, en twee dagen dat u een rond­wandeling kunt doen. Ook voor de dagen in Coniston en Grasmere zitten in het tourpack meerdere suggesties voor wandelingen, inclusief een wandeling naar een top (950 m) welke afhankelijk van uw keuze zwaarder dan gemiddeld kan zijn.

Trektocht Lake District Valleys standaardreis:

 • Wandelen per dag: 10 tot 15 km, gemiddeld 13 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 300 m
 • Looptijd per dag: 2¾ tot 4 uur
 • Zwaarte: 2 – minder zwaar dan gemiddeld
 • Totale afstand: 50 km
 • Hoogste punt: 244 m – Latterbarrow

Deze wandelroute is gebaseerd op een deel van een National Trail. Onze Engelse collega heeft hieraan zelf variaties toegevoegd (uitzicht­punten, alternatieve wandel­trajecten, beziens­waardig­heden) voor een meer gevarieerde route op basis van eigen ervaringen. Hierdoor is een 'eigen' wandel­route ontstaan, de route­beschrijving is zeer uitgebreid.

Programma Lake Valleys

Dag 1: Aankomst Ulverston
Check in na 16:00 uur. Ulverston is een vriendelijk plaatsje met z'n pubs en geplaveide straatjes.
Dag 2: Ulverston – Coniston
Een aangename wandeling langs akkers brengt u al gauw bij het Lake District National Park. Het uitzicht over Coniston Fell is prachtig. Een ruig Lakeland-pad brengt u naar Coniston Hall. Tegenwoordig is Coniston vooral een uitvalsbasis voor outdoor-activiteiten, oorspronkelijk was het een mijndorp voor leisteen. Afstand 25 km, hoogteverschil 400 m, looptijd 6¾ uur.
Dag 3: Coniston – Great Langdale
Een heerlijke wandeldag door het Lakeland met mooie uitzichten. De route loopt langs het meer Tarn Hows, een publiekstrekker van de National Trust met meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Ook komt u langs het veel rustiger Elter Water, en langs de plaatsjes Skelwith Bridge, Elterwater en Chapel Stile. Vervolgens loopt u door de vallei Langdale omringd door bergen waar de snelstromende Great Langdale Beck meerdere stroomversnellingen heeft. 18 km, 300 m, 5 uur.
Dag 4: Great Langdale – omgeving Rosthwaite
Al weer een prachtige wandeldag. Van Dungeon Ghyll door de stille Mickleden Valley, omgeven door kale bergen van Bowfell en de Pikes. Bij het steenmannetje verlaat u het dal en klimt u 300 meter over een zig-zag-pad om de Stake Pass over te steken. Eenmaal op de pas treft u een hoogvlakte met kleine bolle heuveltjes. Over een zig-zag-pad daalt u naar Langstrain Valley welke u uitloopt tot voorbij Eagle Crag. Nog even door de velden en u bent bij uw B&B. 15 km, 400 m, 4¼ uur.
Dag 5: Omgeving Rosthwaite – Keswick
Door de velden van het Borrowdale naar het plaatsje Grange, dan door het bos en langs Derwent Water. Een gemakkelijke wandeling over goede paden met uitzicht op de heuvels. Keswick is een gezellige drukke toeristenplaats. 14 km,  100 m, 3¾ uur.
Dag 6: Keswick – omgeving Caldbeck
Wandelen in het Lake District kan gewoon niet beter dan dit, de hele dag geweldige uitzichten op de bergen van het Lakeland. U begint direct met een klim van 100 meter en volgt dan het dal van de Glenderaterra Beck. Bij Skiddaw House heeft u de keuze uit twee routes: een hoge of een alternatieve lage route. De alternatieve route is iets langer maar loopt makkelijker en is ook bij slecht weer mogelijk. De hoge route die alleen bij goed weer te doen is volgt de River Caldew om dan langs de Grainsgill Beck over een ruig, onduidelijk en soms zompig pad 300 meter te stijgen. Eenmaal boven wijst de schuilhut u de richting en stijgt u nog ligt naar High Pike (658 m). Hier heeft u rondom uitzicht: in het zuiden de Skiddaw (931 m) en andere bergen, naar het noorden stoppen de bergen abrubt en kijkt u uit over de laagvlakte. U daalt af over de grassige heuvel via Low Pike en loopt over een weggetje tussen de velden naar Caldbeck. 24½ km, 700 m, 7¼ uur. Caldbeck had ooit een bloeiende industrie met wolspinnerijen en een brouwerij allemaal aangedreven door de rivier Cald Beck.
Dag 7: omgeving Caldbeck – Carlisle
U verlaat het Lake District en wandelt langs de akkers van de Eden Valley, grotendeels langs de river Caldew. Carlisle heeft tal van gezellige cafes en restaurants om het einde van uw Cumbria Way te vieren. 24 km, 200 m, 6¼ uur.
Dag 8: Vertrek Carlisle
Na het ontbijt is de vakantie voltooid. Carlisle ligt aan de West Coast Mainline met treinen naar Londen en Manchester.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

7 nachten / 8 dagen · gemiddeld 20 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Ulverston (best zaterdag of zondag)
 2. Wandelen naar Coniston, 25 km
 3. Wandelen naar Great Langdale, 18 km
 4. Wandelen naar omgeving Rosthwaite, 15 km
 5. Wandelen naar Keswick, 14 km
 6. Wandelen naar omgeving Caldbeck, 24½ km
 7. Wandelen naar Carlisle, 24 km
 8. Vertrek Carlisle

Variant-A

5 nachten / 6 dagen · gemiddeld 12½ km per dag, zwaarte 2 (minder zwaar dan gemiddeld)

 1. Aankomst Bowness (alleen op zondag)
 2. Wandelen naar Hawkshead, 12½ km
 3. Wandelen naar Coniston, 10 km
 4. Wandelen naar Great Langdale, 12½ km
 5. Wandelen naar Grasmere, 15 km
 6. Vertrek Grasmere

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Lake District
Foto: Paul Bink

Accommodatie Lake Valleys

U overnacht voornamelijk in kleine B&B's, guesthouses en inn's (herbergen) op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (op de gang of op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven (maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is).

Indien aankomst op vrijdag, zaterdag of Bank Holiday weekend dan wordt de overnachting in Bowness-on-Windermere vervangen door een overnachting in Hawkshead (waar u ook de tweede nacht verblijft) en heeft u op dag 2 na het ontbijt een taxi-transfer naar het begin de wandeling.

In Great Langdale overnacht u in een sfeervol hotel; als u wenst kan dit hotel vervangen worden door een enigzins afgelegen farmhouse B&B met gedeeld sanitair op de gang, in dit geval krijgt u een korting. Het hotel in Great Langdale vereist in het weekend een minimaal verblijf van twee nachten. Daarom kan het nodig zijn om van hier een transfer te regelen terug naar uw B&B in Coniston, en de volgende ochtend na het ontbijt weer naar Great Langdale zodat u uw wandeling kunt vervolgen. Of u kiest hier voor de farmhouse B&B met gedeeld sanitair.

 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District

Info & prijs Lake Valleys

Nog accommo­datie beschikbaar?

Kijk bij beschik­baarheid & nieuws of er voor deze tocht periodes bekend zijn waarvoor nog weinig of geen accommo­datie beschikbaar is.

Google maps Diashow Stel uw vraag

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Olympia 2-D · 1213 NT Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Lake District Valleys in Engeland WR375
 • Periode: begin april – eind september
 • Aanvang achtdaagse: dagelijks, naar keuze
 • Aanvang zesdaagse variant: alleen aanvang zondags
 • Bij meer dan vier personen wordt u enkele nachten gesplitst over twee B&B's
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs 2020/2021
 • S · 7: 788 Boek nu 
 • A · 5: 628 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen.
 • Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige route­beschrijving, wandel­kaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +35%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +50%
Korting:
 • In Great Langdale geen hotel maar eenvoudig farmhouse B&B met gedeelde badkamer –€ 65 p.p.
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 7095 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 80115 p.p.
 • Extra nacht Great Langdale richtprijs € 95 — € 120 p.p.
 • Extra reispakket € 35
Lake District
Foto: Dirk Decuypere

Heen- en terugreis Lake Valleys

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Bowness-on-Windermere/Hawkshead (150 km van Manchester Airport)
 • Eind: Grasmere (160 km van Manchester Airport)
Lokale reisroute heen*
 • Van Manchester Airport per trein naar Windermere; per bus of taxi naar Bowness-on-Windermere: lokale reistijd ± 2½ uur.
 • Van Manchester Airport per trein naar Windermere; per bus of taxi naar Hawkshead: lokale reistijd ± 3¾ uur.
Lokale reisroute terug*
 • Op werkdagen van Grasmere per bus naar Windermere; per trein naar Manchester Airport: lokale reistijd ± 3½ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**
Veerboot**
Eigen auto
In Grasmere mogelijkheid tot betaald lang parkeren. Van Grasmere per bus (reistijd ± 1 uur) of per taxi (reistijd ± ½ uur) naar Bowness-on-Windermere: afstand ± 15 km.

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**De veerboot of het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke (lucht)havens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Lake District
Lake District
Toon meer...

Foto's Lake Valleys

 • Lake District
  Foto: Monique van Kempen
 • Lake District
  Foto: Monique van Kempen
 • Lake District
  Foto: Monique van Kempen
 • Lake District
  Foto: Monique van Kempen
 • Lake District
  Foto: Paul Bink
 • Lake District
  Foto: Paul Bink
 • Lake District
  Foto: Paul Bink
 • Lake District
  Foto: Paul Bink
 • Lake District
  Foto: Wim & Hanneke vd Leeuw
 • Lake District
  Foto: Wim & Hanneke vd Leeuw
 • Lake District
  Foto: Wim & Hanneke vd Leeuw
 • Lake District
  Foto: Wim & Hanneke vd Leeuw
 • Lake District
  Foto: Frans Wulterkens
 • Lake District
  Foto: Frans Wulterkens
 • Lake District
  Foto: Frans Wulterkens
 • Lake District
  Foto: Frans Wulterkens
 • Lake District
  Foto: Frans Wulterkens
 • Lake District
  Foto: Mieke van Kampen
 • Lake District
  Foto: Mieke van Kampen
 • Lake District
  Foto: Mieke van Kampen
 • Lake District
  Foto: Dirk Decuypere
 • Lake District
  Foto: Dirk Decuypere
 • Lake District
  Foto: Dirk Decuypere
 • Lake District
  Foto: Dirk Decuypere
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Diashow
Toon meer...
Scroll To Top