Cotswold Way

Wandelvakantie in Engeland

Wandeltrektocht over de hellingen van de Cotswold, van Chipping Campden naar de historische stad Bath. Door het beste van het Engelse platteland, met dorpen van honing­kleurige steen, open landbouw­grond en oude beuken­bossen. 170 km · 10, 11 of 12 dagen.


Beschrijving Cotswold Way

De Cotswolds is een heuvelrug met de status Area of Outstanding Natural Beauty. De grootste bekendheid hebben de Cotswolds door de verzameling dorpen en stadjes gebouwd van de lokale honing­kleurige kalksteen. Vooral Chipping Campden, Broadway en Bath trekken toeristen, niet zonder reden. Vanaf de 15de eeuw kwam de welvaart van de Cotswolds voornamelijk van de wol. Door deze rijkdom zijn vele heren­huizen en parochie­kerken gebouwd, die nu nog het landschap verfraaien.

Uw wandelvakantie begint in het centrum van Chipping Campden. Op uw wandel­tocht zuidwaarts komt u door prachtige dorpen met typische Cotswold-cottages, historische huizen, gast­vrije pubs en uitnodigende winkels. Het pad kronkelt door het bosrijke heuvelland en u kunt genieten van weidse uitzichten.

De tocht eindigt in de gezellig drukke en toeristische stad Bath dat met z'n Romeinse baden en architectuur deel uitmaakt van het wereld­erfgoed van de Unesco. Bath werd door de Romeinen gesticht als een kuuroord om z'n warm­water­bronnen. In de middel­eeuwen werd Bath het middelpunt van de wolindustrie.

Wandelreis Cotswold Way:

 • Dorpen en stadjes van honinggekleurde kalksteen
 • Lappendeken van akkers, muurtjes en bosschages
 • Area of Outstanding Natural Beauty
 • Iedere nacht in een andere plaats
 • Naar keuze 10, 11 of 12 dagen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

In de 18de eeuw ontwikkelde Bath zich tot een elegante en modieuze badplaats met neoklassieke gebouwen. Nu kunt u tijdens een stads­wandeling genieten van de abbey, de gereno­veerde Roman Baths, en de statige gevels van de Royal Crescent en de Circus. Bath is een van de drukstbezochte Engelse steden.

De Cotswold Way is een gemarkeerde National Trail in Centraal-Engeland. De wandelvakantie van elf dagen (onze standaardreis) heeft negen wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt. U kunt deze wandelreis ook boeken met een dag minder of meer, de route zelf wijzigt niet maar wel de etappe-indeling en daarmee zwaarte.

Trektocht Cotswold Way standaardreis:

 • Wandelen per dag: 12 tot 25 km, gemiddeld 19 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 600 m
 • Looptijd per dag: 3¼ tot 6¾ uur
 • Zwaarte: 3 – gemiddeld
 • Totale afstand: 170 km
 • Hoogste punt: 317 m – Cleeve Hill
 • Gps-track beschikbaar

Kaartje

Een groen landschap van glooiende akkers, rustige bossen en schilderachtige dorpen met een rijke historie. De route over voetpaden, ruiterpaden, door velden en over verharde landweggetjes kronkelt over de westelijke kant van de Cotswold Hills, vaak over de beboste flanken. De route heeft meerdere korte steile afdalingen en klimmetjes maar het hoogte­verschil per dag blijft beperkt.


Programma Cotswold Way

Dag 1: Aankomst Chipping Campden
Check in na 16:00 uur. Chipping Campden is volgens velen de mooiste plaats van de Cotswolds met z'n honingkleurige gevels. Hopelijk heeft u 's middags nog tijd om het authentieke centrum van dit marktplaatsje te verkennen.
Dag 2: Chipping Campden – Stanton/omgeving Wood Stanway
De start van de Cotswold Way is naast de Town Hall. Al snel klimt u de heuvel op vanwaar u uitzichten heeft zowel vanaf Dover's Hill (230 m) en even verder bij Broadway Tower. Het toeristische Broadway is een van de meest gefotografeerde plaatsen van Engeland met zijn vele café's en tea rooms. U wandelt door de heuvels naar het wat luxe aandoende en voor de toeristen verborgen dorp Stanton. De route gaat verder door een parkachtig landschap met oude eiken en paardenkastanje. Even voorbij het gehucht Stanway leidt het statige poortgebouw van Stanway House uw aandacht af van de klim naar Stumps Cross. Afstand (17 of) 20 km, hoogte­verschil 450 m, looptijd 5½ uur.
Broadway Tower
Dag 3: Stanton/Wood Stanway – omgeving Prestbury Hill
Na de ruïnes van Hailes Abbey loopt u de drukte van Winchcombe in. Dit was ooit een Saksische neder­zetting. Als u in Winchcombe overnacht heeft u tijd om Sudeley Castle met z'n tuinen bezoeken, ±1 km van de route af. Na Winchcombe komt u langs een ommuurde villa en de grafheuvel Belas Knap. Boven het plaatsje Cleeve Hill ligt de gelijknamige boomloze heuvel (312 m) waar de schapen het gras kort houden. (25 of) 22 km, 600 m, 6 uur.
Hailes Abbey Stanway House & Fountain Snowshill Garden
Dag 4: Prestbury Hill – Birdlip
Ten westen van u ziet u in het dal de huizen van de grote plaats Cheltenham. Tot in Dowdeswell kunt u genieten van een serie van prachtig uitzichten vanaf de steile Cotswold-helling. Langs de boszoom en na een korte klim bent u weer terug op de heuvelrug waar de uitzichten indruk blijven maken. Vanaf Hartley Hill heeft u opnieuw zicht op Cheltenham. De Devil's Chimney aan de rand van Leckhampton Hill op 50 m van het pad is een fascinerende rotspilaar. Na het parklandschap van Crickley Hill en het uitzichtpunt The Peak komt u in het plaatsje Birdlip met z'n herberg uit 1780. 24 km, 450 m, 6½ uur.
Crickley Hill
Dag 5: Birdlip – Painswick
Verder door het bos met in het voorjaar wilde bloemen in overvloed. U passeert Coopers Hill en loopt dan het prachtige Painswick in, een elegant plaatsje gebouwd uit bijne witte Cotswoldsteen. Even buiten het plaatsje ligt Painswick Rococo Garden. 12 km, 200 m, 3¼ uur.
Painswick Rococo Garden
Dag 6: Painswick –King's Stanley
Oude bossen, landelijke rust en uitgestrekte panorama's maken samen een heerlijke wandeling. In het westen kunt u in de verte de River Severn zien. Het smalle dal bij Ryeford kruist auto- spoor- en vaarwegen. Stanley Mill aan de rand van King's Stanley was ooit een wolfabriek met wel duizend arbeiders in dienst. Door het bos en langs een grafheuvel naar Uley, dat iets van de route af ligt. 15 km, 300 m, 4 uur.
Dag 7: King's Stanley – Wotton-under-Edge
Een serie van korte steile beklimmingen en afdalingen, en een aarden wal van een heuvelfort uit de ijzertijd voeren u snel naar de plaats Dursley U kunt nu een afsteker maken over het golfterrein die uw route ± 4 km inkort. Na North Nibley komt u op de heuveltop langs Tyndale Monument. Wotton-under-Edge is een fijne plaats die oud en nieuw combineert, maar slechts weinig accommo­datie heeft. 24½ km, 600 m, 6¾ uur.
Dag 8: Wotton-under-Edge – Old Sodbury
Nadat u de lange straat in Wotton bent afgedaald stijgt de route naar Tor Hill. Dan volgt een afwisselende wandeling over heuvels, langs een monument en door velden, bosschages en dorpen. 20 km, 400 m, 5½ uur.
Horton Court
Dag 9: Old Sodbury – Cold Ashton
Door het landelijk gebied naar Tormarton, en langs Dyrham Park naar uw overnachtingsplaats. Het gebied wordt steeds opener en de hoogte­verschillen worden minder. 15 km, 200 m, 4 uur.
Dyrham Park
Dag 10: Cold Ashton – Bath
De prachtige vergezichten en de architectonische hoogstandjes van Bath zorgen voor een onvergetelijke finale van uw Cotswold Way. De route gaat langs de Royal Crescent, the Circus en eindigt bij de Abbey. 17 km, 200 m, 4¼ uur. De gezellig drukke stad Bath staat op de werelderfgoedlijst van Unesco; we raden u hier een extra nacht aan.
Bath, werelderfgoed Unesco
Dag 11: Bath vertrek
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

10 nachten / 11 dagen · gemiddeld 19 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Chipping Campden
 2. Wandelen naar Stanton of omgeving Wood Stanway, 17 of 20 km
 3. Wandelen naar omgeving Prestbury Hill, 25 of 22 km
 4. Wandelen naar Birdlip, 24 km
 5. Wandelen naar Painswick, 12 km
 6. Wandelen naar King's Stanley, 15 km
 7. Wandelen naar Wotton-under-Edge, 24½ km
 8. Wandelen naar Old Sodbury, 20 km
 9. Wandelen naar Cold Ashton, 15 km
 10. Wandelen naar Bath, 17 km
 11. Vertrek Bath

Variant-A

9 nachten / 10 dagen · gemiddeld 21 km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)

 1. Aankomst Chipping Campden
 2. Wandelen naar Stanton of omgeving Wood Stanway, 17 of 20 km
 3. Wandelen naar omgeving Prestbury Hill, 25 of 22 km
 4. Wandelen naar Birdlip, 24 km
 5. Wandelen naar King's Stanley, 26½ km
 6. Wandelen naar Wotton-under-Edge, 24½ km
 7. Wandelen naar Old Sodbury, 20 km
 8. Wandelen naar Cold Ashton, 15 km
 9. Wandelen naar Bath, 17 km
 10. Vertrek Bath

Variant-B

11 nachten / 12 dagen · gemiddeld 17 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Chipping Campden
 2. Wandelen naar Stanton of omgeving Wood Stanway, 17 of 20 km
 3. Wandelen naar Winchcombe, 12½ of 9 km
 4. Wandelen naar Dowdeswell (Cheltenham), 19 km
 5. Wandelen naar Birdlip, 18 km
 6. Wandelen naar Painswick, 12 km
 7. Wandelen naar King's Stanley, 15 km
 8. Wandelen naar Wotton-under-Edge, 24½ km
 9. Wandelen naar Old Sodbury, 20 km
 10. Wandelen naar Cold Ashton, 15 km
 11. Wandelen naar Bath, 17 km
 12. Vertrek Bath

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Chipping Campden
Chipping Campden

Accommodatie Cotswold Way

U overnacht in B&B's, guesthouses, inn's (herbergen) en soms kleine hotels op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven (maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is).

In Chipping Campden en Broadway verlangen accommodaties in de weekenden een minimaal verblijf van twee nachten; in dat geval verblijft u in één van deze plaatsen en verzorgen we retour-transfers van uw wandeling naar uw B&B en terug.
Bath is het hele jaar druk (op januari na) met gasten uit de hele wereld. Als u hier op een vrijdag- of zaterdagavond overnacht geldt er een toeslag, behalve als u er voor kiest om hier een extra nacht bij te boeken. U kunt dagelijks vanaf 16:00 uur terecht in uw accommodatie.

Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way

Info & prijs Cotswold Way

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Olympia 2-D · 1213 NT Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Cotswold Way in Engeland W477
 • Periode: begin april – half oktober
 • Geen overnachting in Wotton en Sodbury van 3 t/m 8 mei 2022 wegens Badminton Horse Trials
 • Aanvang: dagelijks naar keuze
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs 2021
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige route­beschrijving, wandel­kaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 7,50 per persoon
 • Als overnachting Chipping Campden en/of Broadway op vrijdag- of zaterdagavond +€ 40 per party
 • Als overnachting Bath op vrijdag- of zaterdagavond +€ 45 per kamer
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +40%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +50%
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 7095 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 80115 p.p.
 • Extra nacht Chipping Campden, Winchcombe of Bath richtprijs 85125 p.p.
 • Taxirit van Birmingham Airport naar Chipping Campden
  • Maximaal drie passagiers 98 per party
  • Vier of vijf passagiers 123 per party
 • Extra reispakket € 52
Cotswold Way

Heen- en terugreis Cotswold Way

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Chipping Campden (120 km van Bristol Airport)
 • Eind: Bath (30 km van Bristol Airport)
Lokale reisroute heen*
 • Van Birmingham Airport per trein naar Stratford; per bus (niet zondag's) of taxi naar Chipping Campden: lokale reistijd ± 2¾ uur.
 • Van Birmingham Airport per taxi naar Chipping Campden: lokale reistijd ± 1¼ uur.
 • Van Bristol Airport per Flyer express bus naar Bristol; per trein of bus naar Cheltenham, per bus naar Moreton-in-Marsh; per bus (niet zondag's) of taxi naar Chipping Campden: lokale reistijd ± 4¾ uur (op zondag 1½ uur extra).
 • Van Londen St Pancras Rail Station per Underground naar Londen Paddington; per trein naar Moreton-in-Marsh; per bus (niet zondag's) of taxi naar Chipping Campden: lokale reistijd ± 4 uur.
Lokale reisroute terug*
 • Van Bath per trein naar Bristol; per Flyer Express bus naar Bristol Airport: lokale reistijd ± 1½ uur.
 • Van Bath per trein naar Londen; per Underground naar Londen St Pancras Rail Station: lokale reistijd ± 2½ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**
Trein internationaal**
 • Londen St Pancras International Rail Station
  • Brussel, Rotterdam, Amsterdam: Eurostar
Veerboot**

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**De veerboot, het vliegtuig of de internationale trein reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke (lucht)havens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Cotswold Way
Foto: Ciska van der Zanden
Toon meer...

Foto's Cotswold Way

Cotswold Way
Foto: Frans Steeneken
Cotswold Way
Foto: Jos Penders
Cotswold Way
Foto: Jos Penders
Cotswold Way
Foto: Bram van Koppen
Cotswold Way
Foto: Ciska van der Zanden
Cotswold Way
Foto: Ciska van der Zanden
Cotswold Way
Foto: Ciska van der Zanden
Cotswold Way
Foto: Ciska van der Zanden
Cotswold Way
Cotswold Way
Foto: Pieterke Knol
Cotswold Way
Foto: Pieterke Knol
Cotswold Way
Foto: Pieterke Knol
Cotswold Way
Foto: Pieterke Knol
Cotswold Way
Foto: Karin van Brederode
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Cotswold Way
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top