Bourton

Cotswold

Wandelen in Engeland

South Cotswold Ring

Wandelvakantie in Engeland

Nieuw Wandeltrektocht door het zuidelijk deel van de Cotswold door plaatsen als North­leach, Ciren­cester en Pains­wick. De wat langere dag­etappes en het hoogte­verschil in heuvel­achting terrein maken dit een meer avon­tuurlijke wandeling. 130 km · 8 of 9 dagen.

Uw wandelvakantie begint (en eindigt) in Cheltenham Spa dat een goede treinverbinding heeft. Op uw meerdaagse rond­wandeling welke de richting van de wijzers van een klok volgt komt u door prachtige dorpen met typische Cotswold-cottages, gast­vrije pubs en uitnodigende winkels. Het pad kronkelt door het heuvelland.

In vergelijk met de wandelingen in de noordelijke Cotswold heeft deze wandeltocht meer hoogteverschil en langere dagetappes. Dit maakt het een meer avontuurlijke wandelvakantie. Het voert nog steeds door bekende dorpen en plaatsen, maar deze worden slechts weinig bezocht door wandelaars.

De prachtige dorpen Northleach en Painswick, en ook de stad Cirencester laten het echte leven in Cotswold zien dat soms verloren gaat op sommige van de meer toeristische bestemmingen.

De Cotswolds is een heuvelrug met de status Area of Outstanding Natural Beauty. De grootste bekendheid hebben de Cotswolds door de verzameling dorpen en stadjes gebouwd van de lokale honing­kleurige kalksteen. Vanaf de 15de eeuw kwam de welvaart van de Cotswolds voornamelijk van de wol. Door deze rijkdom zijn vele heren­huizen en parochie­kerken gebouwd, die nu nog het landschap verfraaien.

Wandelreis South Cotswold Ring:

 • Minder toeristische dorpen en plaatsen
 • Area of Outstanding Natural Beauty (AONB)
 • Iedere nacht in een andere plaats
 • Naar keuze 8 of 9 dagen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

De South Cotswold Ring is een niet gemarkeerde wandeling in Centraal-Engeland. De wandelvakantie van acht dagen (onze standaardreis) heeft zes wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt.

U kunt deze wandelreis ook boeken met een dag meer: naar keuze een overnachting in North Cerney om de wat langere etappe naar Cirencester op te splitsen, of met een overnachting in het mooie Burford aan de River Windrush waardoor u een extra wandeling hebt.

Trektocht South Cotswold Ring standaardreis:

 • Wandelen per dag: 14 tot 26½ km, gemiddeld 21 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 500 m
 • Looptijd per dag: 4 tot 7 uur
 • Zwaarte: 4 – zwaarder dan gemiddeld
 • Totale afstand: 126 km
 • Hoogste punt: 312 m – Cleeve Hill

Kaartje

Een groen landschap van glooiende akkers, rustige bossen en schilderachtige dorpen met een rijke historie. De route over voetpaden, ruiterpaden, door velden en over verharde landweggetjes kronkelt door de zuidelijke Cotswold Hills.

Programma South Cotswold Ring

Dag 1: Aankomst Cheltenham Spa
Check in na 16:00 uur.
Dag 2: Cheltenham Spa – Winchcombe
Beginnend bij de klassieke Pump Room (laatste en grootste van de spa-gebouwen gebouwd in Cheltenham) kruist de route Cleeve Hill - het hoogste punt van de Cotswolds - naar de grafheuvel Belas Knap en daalt af naar Sudeley Castle en de oude Saksische hoofdstad Winchcombe. Overnachting in Winchcombe. Afstand 14 km, hoogte­verschil 350 m, looptijd 4 uur.
Sudeley Castle Gardens
Dag 3: Winchcombe – Bourton-on-the-Water
Volg de Warden's Way omhoog uit Winchcombe naar de Salt Way, en loop via Guiting Wood naar het gehucht Guiting Power. De route gaat verder door open landbouwgronden en valleien om via de River Eye en Upper en Lower Slaughter bij Bourton te eindigen. 22 km, 450 m, 6 uur.
Dag 4: Bourton-on-the-Water – Northleach
De route loopt langs het waterpark van Bourton en stijgt vervolgens naar de Rissingtons (een groep dorpen), om dan af te dalen naar de dorpen Sherborne en vervolgens Northleach. 18½ km, 200 m, 5 uur.
Variant A: Extra overnachting in het toeristische plaatsje Burford. 15 km wandelen naar Burford, en 21 km naar Northleach.
Dag 5: Northleach – Cirencester
Passeer het dorp Hampnet en door de velden naar het landgoed Stowell Park en dan het dorp Chedworth met nabijgelegen (restanten van) Romeinse villa. Cirencester is een mooie plaats met oude gebouwen en bezienswaardigheden zoals het Corinium museum (historie van de regio), het marktplein en de grootste parochiekerk in Engeland. In de tijd van de Romeinen was dit de tweede stad van Brittannië. 26½ km, 300 m, 7 uur.
Cerney House Gardens Roman villa Corinium museum
Variant B: Extra overnachting North Cerney om de lange etappe naar Cirencester te splitsen. 18½ km wandelen naar North Cerney, en 8 km naar Cirencester zodat u de middag hebt om in het plaatsje rond te kijken.
Dag 6: Cirencester – Painswick
Wandel naar Sapperton, ooit het centrum van de Arts & Crafts Movement. De route volgt wat over is van het Thames & Severn-kanaal (een van de grote werken van 18e-eeuwse techniek) en passeer een opeenvolging van dorpen naar Bisley (kerk en 'Poor Soul's Light'), voordat u door het bos wandelt naar Painswick, 'Queen of the Cotswolds'. 23¼ km, 500 m, 6¼ uur.
Dag 7: Painswick – Cheltenham
Wandelen langs de verspreid liggend dorpen van Sheepscombe in een prachtige vallei. Dan door bos en velden naar Birdlip waar u de Cotswold Way oppakt om over de Cotswold-hellingen te wandelen met uitzichten over de stad Gloucester, om uiteindelijk af te dalen naar Cheltenham. 22½ km, 500 m, 6¼ uur.
Dag 8: Cheltenham vertrek
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

7 nachten / 8 dagen · gemiddeld 21 km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)

 1. Aankomst Cheltenham Spa (niet op woensdag)
 2. Wandelen naar Winchcombe, 14 km
 3. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 22 km
 4. Wandelen naar Northleach, 18½ km (niet op zaterdag)
 5. Wandelen naar Cirencester, 26½ km
 6. Wandelen naar Painswick, 23¼ km
 7. Wandelen naar Cheltenham, 22½ km
 8. Vertrek Cheltenham Spa

Variant-A Burford

8 nachten / 9 dagen · gemiddeld 21 km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)

 1. Aankomst Cheltenham Spa (niet op dinsdag of woensdag)
 2. Wandelen naar Winchcombe, 14 km
 3. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 22 km
 4. Wandelen naar Burford, 15 km (niet op zaterdag)
 5. Wandelen naar Northleach, 21 km (niet op zaterdag)
 6. Wandelen naar Cirencester, 26½ km
 7. Wandelen naar Painswick, 23¼ km
 8. Wandelen naar Cheltenham, 22½ km
 9. Vertrek Cheltenham Spa

Variant-B North Cerney

8 nachten / 9 dagen · gemiddeld 18½ km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Cheltenham Spa (niet op woensdag)
 2. Wandelen naar Winchcombe, 14 km
 3. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 22 km
 4. Wandelen naar Northleach, 18½ km (niet op zaterdag)
 5. Wandelen naar North Cerney, 18½ km
 6. Wandelen naar Cirencester, 8 km
 7. Wandelen naar Painswick, 23¼ km
 8. Wandelen naar Cheltenham, 22½ km
 9. Vertrek Cheltenham Spa

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

South Cotswold Ring

Accommodatie South Cotswold Ring

Uw eerste en laatste overnachting in Cheltenham Spa. U overnacht in B&B's, guesthouses, inn's (herbergen) en soms kleine hotels op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer.
In enkele plaatsen verlangen accommodaties in de weekenden een minimaal verblijf van twee nachten; in dat geval verzorgen we retour-transfers van uw wandeling naar uw B&B en terug.

In Northleach geldt een toeslag voor overnachting op vrijdag; het is niet mogelijk om hier op zaterdag te overnachten.
In Northleach zijn geen kamers met aparte bedden. Boekt u met de optie 'aparte bedden gewenst' dan boeken we u hier een tweepersoonsbed; boekt u met de optie 'aparte bedden vereist' dan boeken we u hier twee éénpersoonskamers beide met toeslag.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven (maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is).

Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.
 • Cheltenham
 • Winchcombe
 • Cirencester
 • Northleach
 • Painswick
 • Bourton

Info & prijs South Cotswold Ring

Nog accommo­datie beschikbaar?

Kijk bij beschik­baarheid & nieuws of er voor deze tocht periodes bekend zijn waarvoor nog weinig of geen accommo­datie beschikbaar is.

Google maps Diashow Stel uw vraag

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Gebouw Weena
  Weena-Zuid 130 · 3012NC Rotterdam
 • Telefoon: 010 452 4452
  ma, di, wo, do, vr: 9:00 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: South Cotswold Ring in Engeland WR612
 • Periode: eind maart – eind oktober
 • Aanvang: dagelijks naar keuze
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs 2020/2021
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten
 • Per party een Engelstalige route­beschrijving, wandelkaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party
 • Als overnachting Northleach op vrijdag +€ 40 per kamer; Northleach geen overnachting op zaterdag
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +50%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +60%
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 75100 p.p.
 • Extra nacht Winchcombe richtprijs 85125 p.p.
 • Extra nacht Burford richtprijs 130155 p.p.
Cotswold Villages
Bourton-on-the-Water

Heen- en terugreis South Cotswold Ring

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Cheltenham Spa (90 km van zowel Bristol Airport als Birmingham Airport)
 • Eind: Cheltenham Spa
Lokale reisroute heen*
 • Van Bristol Airport per bus naar Bristol; per trein naar Cheltenham Spa: lokale reistijd ± 1½ uur.
 • Van Birmingham Airport per trein via Birmingham naar Cheltenham Spa: lokale reistijd ± 1¼ uur.
 • Van Londen St Pancras Rail Station loop naar Londen Euston; per trein via Birmingham naar Cheltenham Spa: lokale reistijd ± 3 uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**
Trein internationaal**
 • Londen St Pancras International Rail Station
  • Brussel, Rotterdam, Amsterdam: Eurostar
Veerboot**
Eigen auto
In Cheltenham Spa beperkt mogelijkheid tot betaald lang parkeren.

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**De veerboot, het vliegtuig of de internationale trein reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke (lucht)havens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

South Cotswold Ring
Toon meer...

Foto's South Cotswold Ring

Toon meer...
Scroll To Top