South Cotswold Ring

Wandelvakantie in Engeland

Rondwandeling door het zuidelijk deel van de Cotswold door plaatsen als North­leach, Ciren­cester en Pains­wick. Wandeltrektocht met wat langere dag­etappes en meer hoogte­verschil in heuvel­achting terrein maken dit een meer avon­tuurlijke wandeling. 130 km · 8 of 9 dagen.


Beschrijving South Cotswold Ring

Uw wandelvakantie begint (en eindigt) in Cheltenham Spa dat een goede treinverbinding heeft. Op uw meerdaagse rond­wandeling welke de richting van de wijzers van een klok volgt komt u door prachtige dorpen met typische Cotswold-cottages, gast­vrije pubs en uitnodigende winkels. Het pad kronkelt door het heuvelland.

In vergelijk met de wandelingen in de noordelijke Cotswold heeft deze wandeltocht meer hoogteverschil en langere dagetappes. Dit maakt het een meer avontuurlijke wandelvakantie. Het voert nog steeds door aantrekkelijke dorpen en plaatsen, maar deze worden slechts weinig bezocht door wandelaars.

De prachtige dorpen Northleach en Painswick, en ook de stad Cirencester laten het echte leven in Cotswold zien dat soms verloren gaat op sommige van de meer toeristische bestemmingen.

De Cotswolds is een heuvelrug met de status Area of Outstanding Natural Beauty. De grootste bekendheid hebben de Cotswolds door de verzameling dorpen en stadjes gebouwd van de lokale honing­kleurige kalksteen. Vanaf de 15de eeuw kwam de welvaart van de Cotswolds voornamelijk van de wol. Door deze rijkdom zijn vele heren­huizen en parochie­kerken gebouwd, die nu nog het landschap verfraaien.

De South Cotswold Ring is een niet gemarkeerde wandeling in Centraal-Engeland. De wandelvakantie van acht dagen (onze standaardreis) heeft zes wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt.

Wandelreis South Cotswold Ring:

 • Minder toeristische dorpen en plaatsen
 • Area of Outstanding Natural Beauty (AONB)
 • Iedere nacht in een andere plaats
 • Naar keuze 8 of 9 dagen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties
 • Gps-track beschikbaar
 • Begin en einde gemakkelijk bereikbaar met de trein

U kunt deze wandelreis ook boeken met een dag extra door een overnachting in North Cerney, zodat u de wat langere etappe naar Cirencester kunt opslpitsen en tevens voldoende tijd krjgt om 's middags in Cirencester rond te kijken.

Trektocht South Cotswold Ring standaardreis:

 • Wandelen per dag: 16 tot 26 km, gemiddeld 21½ km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 400 m
 • Looptijd per dag: 4¼ tot 6¾ uur
 • Zwaarte: 4 – zwaarder dan gemiddeld
 • Totale afstand: 130 km
 • Hoogste punt: 330 m – Cleeve Hill

Kaartje

Een groen landschap van glooiende akkers, rustige bossen en schilderachtige dorpen met een rijke historie. De route over voetpaden, ruiterpaden, door velden en over verharde landweggetjes kronkelt door de zuidelijke Cotswold Hills.


Programma South Cotswold Ring

Dag 1: Aankomst Cheltenham Spa
Check in tussen 16:00 en 18:00 uur.
Dag 2: Cheltenham Spa – Winchcombe
Beginnend bij de klassieke Pump Room (laatste en grootste van de spa-gebouwen gebouwd in Cheltenham) kruist de route Cleeve Hill - het hoogste punt van de Cotswolds - naar de grafheuvel Belas Knap en daalt af naar Sudeley Castle en de oude Saksische hoofdstad Winchcombe. Overnachting in Winchcombe. Afstand 16 km, hoogte­verschil 300 m, looptijd 4¼ uur.
Sudeley Castle Gardens
Dag 3: Winchcombe – Bourton-on-the-Water
Volg de Warden's Way omhoog uit Winchcombe naar de Salt Way, en loop via Guiting Wood naar het gehucht Guiting Power. De route gaat verder door open landbouwgronden en valleien om via de River Eye en Upper en Lower Slaughter bij Bourton te eindigen. 22½ km, 400 m, 6 uur.
Dag 4: Bourton-on-the-Water – Northleach
De route loopt langs het waterpark van Bourton en stijgt vervolgens naar de Rissingtons (een groep dorpen), om dan af te dalen naar de dorpen Sherborne en vervolgens Northleach. 19 km, 250 m, 5 uur.
Dag 5: Northleach – Cirencester
Passeer het dorp Hampnet en door de velden naar het landgoed Stowell Park en dan het dorp Chedworth met nabijgelegen (restanten van) Romeinse villa. Cirencester is een mooie plaats met oude gebouwen en bezienswaardigheden zoals het Corinium museum (historie van de regio), het marktplein en de grootste parochiekerk in Engeland. In de tijd van de Romeinen was dit de tweede stad van Brittannië. 26 km, 300 m, 6¾ uur.
Cerney House Gardens Roman villa Corinium museum
Variant A: Extra overnachting North Cerney om de lange etappe naar Cirencester te splitsen. 18 km wandelen naar North Cerney, en 8 km naar Cirencester zodat u de middag hebt om in het plaatsje rond te kijken.
Dag 6: Cirencester – Painswick
Wandel naar Sapperton, ooit het centrum van de Arts & Crafts Movement. De route volgt wat over is van het Thames & Severn-kanaal (een van de grote werken van 18e-eeuwse techniek) en passeer een opeenvolging van dorpen naar Bisley (kerk en 'Poor Soul's Light'), voordat u door het bos wandelt naar Painswick, 'Queen of the Cotswolds'. 23½ km, 400 m, 6½ uur.
Dag 7: Painswick – Cheltenham
Wandelen langs de verspreid liggend dorpen van Sheepscombe in een prachtige vallei. Dan door bos en velden naar Birdlip waar u de Cotswold Way oppakt om over de Cotswold-hellingen te wandelen met uitzichten over de stad Gloucester, om uiteindelijk af te dalen naar Cheltenham. 22 km, 400 m, 6 uur.
Dag 8: Cheltenham vertrek
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

7 nachten / 8 dagen · gemiddeld 21½ km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)

 1. Aankomst Cheltenham Spa (niet op woensdag)
 2. Wandelen naar Winchcombe, 16 km
 3. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 22½ km
 4. Wandelen naar Northleach, 19 km (niet op zaterdag)
 5. Wandelen naar Cirencester, 26 km
 6. Wandelen naar Painswick, 23½ km
 7. Wandelen naar Cheltenham, 22 km
 8. Vertrek Cheltenham Spa

Variant-A

8 nachten / 9 dagen · gemiddeld 18½ km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Cheltenham Spa (niet op woensdag)
 2. Wandelen naar Winchcombe, 16 km
 3. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 22½ km
 4. Wandelen naar Northleach, 19 km (niet op zaterdag)
 5. Wandelen naar North Cerney, 18 km
 6. Wandelen naar Cirencester, 8 km
 7. Wandelen naar Painswick, 23½ km
 8. Wandelen naar Cheltenham, 22 km
 9. Vertrek Cheltenham Spa

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

South Cotswold Ring

Accommodatie South Cotswold Ring

Uw eerste en laatste overnachting in Cheltenham Spa. U overnacht in B&B's, guesthouses, inn's (herbergen) en soms kleine hotels op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer.

Een groeiend aantal accommodaties eist een minimaal verblijf van twee nachten, vooral in de weekenden en met feestdagen. Mocht dit voor uw geplande vakantie het geval zijn, dan boeken we u een tweede nacht in de overnachtingsplaats ervoor of erna (en mocht er geen goed openbaar vervoer zijn dan ook taxitransfer heen en terug). Uw etappe-indeling en wandelroute wijzigt hierdoor niet.

In Northleach geldt een toeslag voor overnachting op vrijdag; het is niet mogelijk om hier op zaterdag te overnachten. In Northleach zijn geen kamers met aparte bedden. Boekt u met de optie 'aparte bedden gewenst' dan boeken we u hier een tweepersoonsbed; boekt u met de optie 'aparte bedden vereist' dan boeken we u hier twee éénpersoonskamers beide met toeslag. In North Cerney is maar weinig accommodatie, mogelijk overnacht u een tweede nacht in Cirencester met transfer heen en terug (inbegrepen).

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn accommo­daties soms al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk, maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is. Wij kunnen maximaal twee extra nachten per plaats bijboeken, mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.
Cheltenham
Winchcombe
Cirencester
Northleach
Painswick
Bourton

Info & prijs South Cotswold Ring

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Lage Naarderweg 45-47 · 1217 GN Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: South Cotswold Ring 2024 in Engeland W612
 • Periode: eind maart – half oktober
 • Aanvang: dagelijks naar keuze, maar niet op woensdag
 • Geen overnachting 19 t/m 21 juli 2024 in Cheltenham en omgeving wegens Fairford Royal International Air Tattoo (vliegshow)
 • Na ontvangst van uw boekingsformulier vraagt het zo'n twee weken (vaak minder, soms meer) voordat wij u kunnen melden of de accommodaties daadwerkelijk voor u geboekt zijn
 • U kunt deze wandelvakantie nu boeken voor in 2025. Zodra accommodaties boekingen voor komend jaar accepteren, dan leggen we voor u als een van de eersten direct de kamers vast.
Prijs 2024
 • S · 7: 1358 Boek nu 
 • A · 8: 1538 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen. Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9,00 per persoon
 • Als overnachting Northleach op vrijdag +€ 50 per kamer; Northleach geen overnachting op zaterdag
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +60%
 • Soloreiziger niet mogelijk - minimaal 2 reizigers vereist
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties (1 koffer/tas max 18 kg p.p.), boekingskosten
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige route­beschrijving, wandelkaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, gps-track in de app Komoot Dit ontvangt u zo'n vier weken voor aanvang.
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, digitale kaarten, heen- en terugreis
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 100 150 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 100175 p.p.
Cotswold Villages
Bourton-on-the-Water

Heen- en terugreis South Cotswold Ring

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Cheltenham Spa (150 km van Londen)
 • Eind: Cheltenham Spa
Lokale reisroute heen*
 • Van Bristol Airport per bus naar Bristol; per trein naar Cheltenham Spa: lokale reistijd ± 2 uur.
 • Van Birmingham Airport per trein via Birmingham naar Cheltenham Spa: lokale reistijd ± 1½ uur.
 • Van Londen St Pancras loop naar Londen Euston; per trein via Birmingham naar Cheltenham Spa: lokale reistijd ± 3 uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Trein internationaal**
 • Londen St Pancras International Rail Station
  • Brussel, Rotterdam, Amsterdam: Eurostar
Veerboot**
Vliegtuig**
Eigen auto
In Cheltenham Spa beperkt mogelijkheid tot betaald lang parkeren.

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Bij de getoonde voorbeelden gaan we er van uit dat u reist op een maandag t/m zaterdag, uw lokale heenreis vóór het middaguur begint, en u uw terugreis tussen 09:00 en 10:00 uur aanvangt. Als er op zon- en feestdagen openbaar vervoer rijdt dan komt dit vaak pas op gang na 11:00 uur en is de frequentie minder; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken. Houd een ruime marge aan bij uw reisplanning.
** De internationale trein, veerboot of het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst.

South Cotswold Ring
Toon meer...

Foto's South Cotswold Ring

Toon meer...

Scroll To Top