Cotswold Round

Wandelvakantie in Engeland

Rondwandeling door de mooiste dorpen in de Cotswold. Wandeltrektocht met begin en eind in Moreton-on-Marsh. Korte dagetappes zodat u alle tijd heeft om de pittoreske dorpen zoals Chipping Campden en Broadway te verkennen of om een tuin (Hidcote, Sezincote) te bezoeken. 80 km · 6, 7 of 9 dagen.


Beschrijving Cotswold Round

De Cotswolds is een heuvelrug met de status Area of Outstanding Natural Beauty. De grootste bekendheid hebben de Cotswolds door de verzameling dorpen en stadjes gebouwd van de lokale honing­kleurige kalksteen. Vanaf de 15de eeuw kwam de welvaart van de Cotswolds voornamelijk van de wol. Door deze rijkdom zijn vele heren­huizen en parochie­kerken gebouwd, die nu nog het landschap verfraaien.

Uw wandelvakantie begint (en eindigt) in Moreton-in-Marsh dat een goede treinverbinding heeft. Op uw meerdaagse rond­wandeling welke de richting van de wijzers van een klok volgt komt u door prachtige dorpen met typische Cotswold-cottages, gast­vrije pubs en uitnodigende winkels. Het pad kronkelt door het heuvelland en u kunt genieten van weidse uitzichten. U doet ook de toeristische plaatsjes Broadway en Chipping Campden aan.

Wandelreis Cotswold Round:

 • Dorpen en stadjes van honinggekleurde kalksteen
 • Klassiek heuvelachtig parklandschap
 • Area of Outstanding Natural Beauty (AONB)
 • Iedere nacht in een andere plaats
 • Naar keuze 6, 7 of 9 dagen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

De minder geoefende wandelaar kiest voor de standaardreis met dagetappes van gemiddeld 11½ km waardoor u ruim de tijd heeft om de pittoreske plaatsjes te bekijken. Of u bezoekt de Engelse tuinen bij Moreton-on--Marsh, Winchcombe en Chipping Campden. De meer geoefende wandelaar kiest voor een variant waar dagetappes samengevoegd zijn.

De Cotswold Round is een niet gemarkeerde wandeling in Centraal-Engeland. De wandelvakantie van negen dagen (onze standaardreis) heeft zeven wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt. U kunt deze wandelreis ook boeken met minder dagen, de route zelf wijzigt niet maar wel de etappe-indeling en daarmee zwaarte.

Trektocht Cotswold Round standaardreis:

 • Wandelen per dag: 10 tot 18 km, gemiddeld 12 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 300 m
 • Looptijd per dag: 2½ tot 4¾ uur
 • Zwaarte: 2 – minder zwaar dan gemiddeld
 • Totale afstand: 80 km
 • Hoogste punt: 313 m – Broadway Tower
 • Gps-track beschikbaar

Kaartje

Een groen landschap van glooiende akkers, rustige bossen en schilderachtige dorpen met een rijke historie. De route over voetpaden, ruiterpaden, door velden en over verharde landweggetjes kronkelt door de noordelijke Cotswold Hills.


Programma Cotswold Round

Dag 1: Aankomst Moreton-in-Marsh
Check in tussen 16:00 en 18:00 uur.
Dag 2: Moreton-in-Marsh – Stow-on-the-Wold
Over glooiende heuvels langs het landhuis Mogul bij Sezincote en door enkele pittoreske gehuchten naar het toeristische Stow-on-the-Wold. Afstand 12 km, hoogte­verschil 200 m, looptijd 3¼ uur.
Dag 3: Stow-on-the-Wold – Bourton-on-the-Water
Een rustige wandeling door weilanden via het pittoreske Lower Slaughter. Optioneel maakt u een ommetje via Swell en Upper Slaughter. Bourton biedt naast de schilderachtige bruggetjes over het ondiepe stroompje the Model Village (het plaatsje in miniatuur) en de Motoring & Toy museum. 7 of 11½ km, 100 m, 3¼ uur.
The Model Village Motoring & Toy Museum Birdland Park & Gardens
Dag 4: Bourton-on-the-Water – omgeving Guiting Power
De route volgt globaal het riviertje de Windrush via het dorp Naunton naar uw overnachtingsplaats Guiting Power. In tegenstelling tot het levendige Bourton is Guiting een gehucht met niet veel meer dan uw B&B en een pub voor uw avondmaaltijd; omdat de wandeling kort is raden we u aan de ochtend in Bourton door te brengen. 11 km, 150 m, 3 uur.
Als alternatief (en alleen indien bij boeking opgegeven) kunt u vandaag ook een rond­wandeling van 16 km, 200 m, 4¼ uur doen. Als de afstand geen bezwaar is een aanrader: u wandelt naar Naunton en dan via Upper Slaughter en Lower Slaughter terug naar Bourton waar u een tweede nacht doorbrengt. Morgenochtend heeft u dan een transfer naar Guiting Power zodat u uw trektocht kunt vervolgen. Geef in dit geval bij uw boeking op "Dag 4 alternatief Bourton i.p.v. Guiting".
Dag 5: Omgeving Guiting Power – Winchcombe
Wandeling door bossen en velden naar de plaats Winchcombe. 10 km, 200 m, 3 uur. Dicht bij Winchcombe ligt Sudeley Castle & Gardens, u komt er langs.
Sudeley Castle Gardens
Dag 6: Winchcombe – Broadway
Keuze voor een kortere of iets langere route. In beide gevallen raden we u aan even te kijken bij Hailes Abbey. Dan over de heuvels met weids uitzicht naar het westen. Langs Stanway House en door het plaatsje Stanton naar het toeristiche dorp Broadway waar een reeks van huizen en winkeltjes de 'brede weg' flankeren. 15 of 18 km, 300 m, 4 of 4¾ uur.
Hailes Abbey Stanway House & Fountain Snowshill Garden
Dag 7: Broadway – Chipping Campden
De dag begint met een gestage klim naar Broadway Tower, een 18e-eeuwse folly waarvan u uitzicht heeft over het dal. U overnacht in Chipping Campden, het mooste dorp in de Cotswolds. 10 km, 250 m, 2¾ uur. Vanuit Chipping Campden loopt u in zo'n 6 km naar Hidcote Gardens (voor terug best een taxi reserveren).
Broadway Tower Hidcote Gardens Kiftsgate Court Gardens
Dag 8: Chipping Campden – Moreton-in-Marsh
U wandelt door velden en akkers, en door de dorpen Broad Campden, Blockley en Batsford. Een laatste aangename wandeling over weiden brenght u terug in Moreton in Marsh. 12 km, 250 m, 3¼ uur.
Batsford Arborethum
Dag 9: Moreton-in-Marsh vertrek
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

8 nachten / 9 dagen · gemiddeld 12 km per dag, zwaarte 2 (minder zwaar dan gemiddeld)

 1. Aankomst Moreton-in-Marsh
 2. Wandelen naar Stow-on-the-Wold, 12 km
 3. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 7 of 11½ km
 4. Wandelen naar omgeving Guiting Power, 11 km (of rondwandeling, 16 km, overnachting Bourton)
 5. Wandelen naar Winchcombe, 10 km
 6. Wandelen naar Broadway, 15 of 18 km
 7. Wandelen naar Chipping Campden, 10 km
 8. Wandelen naar Moreton-in-Marsh, 12 km
 9. Vertrek Moreton-in-Marsh

Variant-A

5 nachten / 6 dagen · gemiddeld 20 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Moreton-in-Marsh
 2. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 19 km
 3. Wandelen naar Winchcombe, 21 km
 4. Wandelen naar Broadway, 18 km
 5. Wandelen naar Moreton-in-Marsh, 22 km
 6. Vertrek Moreton-in-Marsh

Variant-B

6 nachten / 7 dagen · gemiddeld 16 km per dag, zwaarte 2 (minder zwaar dan gemiddeld)

 1. Aankomst Moreton-in-Marsh
 2. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 19 km
 3. Wandelen naar Winchcombe, 21 km
 4. Wandelen naar Broadway, 18 km
 5. Wandelen naar Chipping Campden, 10 km
 6. Wandelen naar Moreton-in-Marsh, 12 km
 7. Vertrek Moreton-in-Marsh

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Cotswold Round

Accommodatie Cotswold Round

Uw eerste en laatste overnachting in Moreton is in een hotel; de overige nachten zijn in B&B's, telkens op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer. Er zijn geen drie­persoons­kamers beschikbaar.
In Guiting Power is nauwelijks accommodatie, waarschijnlijk overnacht u in de omgeving. In Stow, Bourton, Broadway en Chipping Campden verlangen accommodaties in de weekenden een minimaal verblijf van twee nachten; in dat geval verblijft u in een plaatsje twee nachten en verzorgen we retour-transfers van uw wandeling naar uw B&B en terug.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven (maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is).

Met een extra overnachting in Moreton kunt u Sezincote Garden bezoeken (dat op 5 km afstand ligt) en/of Bourton House Garden (op 3 km afstand). U kunt dagelijks vanaf 16:00 uur terecht in uw accommodatie. Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

Moreton
Broadway
Campden
Winchcombe
Bourton
Bourton

Info & prijs Cotswold Round

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Olympia 2-D · 1213 NT Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Cotswold Round in Engeland W546
 • Periode: begin april – eind oktober
 • Aanvang: dagelijks naar keuze
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs 2021
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige route­beschrijving, wandelkaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 7,50 per persoon
 • Als aanvang op vrijdag of zaterdag +€ 48 per kamer
 • Als overnachting Chipping Campden en/of Broadway op vrijdag- of zaterdagavond +€ 40 per party
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +50%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +60%
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 7095 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 80115 p.p.
 • Extra nacht Chipping Campden, Winchcombe of Moreton richtprijs 85125 p.p.
 • Extra reispakket € 42
Cotswold Villages
Bourton-on-the-Water

Heen- en terugreis Cotswold Round

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Moreton-in-Marsh (70 km van Birmingham Airport)
 • Eind: Moreton-in-Marsh
Lokale reisroute heen*
 • Van Heathrow Airport per bus of trein naar Slough; per trein naar Moreton-in-Marsh: lokale reistijd ± 2¼ uur.
 • Van Birmingham Airport per trein via Oxford naar Moreton-in-Marsh: lokale reistijd ± 2¼ uur.
 • Van Londen St Pancras Rail Station per Underground naar Londen Paddington; per trein naar Moreton-in-Marsh: lokale reistijd ± 2½ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**
Trein internationaal**
 • Londen St Pancras International Rail Station
  • Brussel, Rotterdam, Amsterdam: Eurostar
Veerboot**
Eigen auto
In Moreton-on-Marsh beperkt mogelijkheid tot betaald lang parkeren.

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**De veerboot, het vliegtuig of de internationale trein reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke (lucht)havens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Cotswold Round
Foto: Ina Vlaming
Toon meer...

Foto's Cotswold Round

Cotswold Round
Foto: Theo Hollander
Cotswold Round
Foto: Theo Hollander
Cotswold Round
Foto: Theo Hollander
Cotswold Round
Foto: Theo Hollander
Cotswold Round
Foto: Gerry Quist
Cotswold Round
Foto: Gerry Quist
Cotswold Round
Foto: Gerry Quist
Cotswold Round
Foto: Jan Knol
Cotswold Round
Foto: Jan Knol
Cotswold Round
Foto: Ina Vlaming
Cotswold Round
Foto: Ina Vlaming
Cotswold Round
Foto: Leny Hoogeveen
Cotswold Round
Foto: Cecilia Cools
Cotswold Round
Foto: Jean Vanbaelen
Cotswold Round
Foto: Jean Vanbaelen
Cotswold Round
Foto: Ann Jossart
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Foto: Jan de Klepper
Cotswold Round
Foto: Clementine Gelauff
Cotswold Round
Foto: Ben Bolscher
Cotswold Round
Foto: Riet Visscher
Cotswold Round
Foto: Veerle Verbist
Cotswold Round
Foto: Veerle Verbist
Cotswold Round
Foto: Otto van 't Hof
Cotswold Round
Foto: Otto van 't Hof
Cotswold Round
Foto: Hans en Carin Houmes
Cotswold Round
Foto: Hans en Carin Houmes
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Foto: Cobie Bruine de Bruin-Smit
Cotswold Round
Foto: Cobie Bruine de Bruin-Smit
Cotswold Round
Foto: Frans Stegers
Cotswold Round
Foto: Frans Stegers
Cotswold Round
Foto: Jacqueline Kooi
Cotswold Round
Foto: Jacqueline Kooi
Cotswold Round
Foto: Jacqueline Kooi
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top