Cotswold Round

Wandelvakantie in Engeland

Rondwandeling door de mooiste dorpen in de Cotswold. Wandeltrektocht met begin en eind in Moreton-in-Marsh. Korte dagetappes zodat u alle tijd heeft om de pittoreske dorpen zoals Chipping Campden en Broadway te verkennen of om een tuin (Hidcote, Sezincote) te bezoeken. 80 km · 6, 7 of 9 dagen.


Beschrijving Cotswold Round

De Cotswolds is een heuvelrug met de status Area of Outstanding Natural Beauty. De grootste bekendheid hebben de Cotswolds door de verzameling dorpen en stadjes gebouwd van de lokale honing­kleurige kalksteen. Vanaf de 15de eeuw kwam de welvaart van de Cotswolds voornamelijk van de wol. Door deze rijkdom zijn vele heren­huizen en parochie­kerken gebouwd, die nu nog het landschap verfraaien.

Uw wandelvakantie begint (en eindigt) in Moreton-in-Marsh dat een goede treinverbinding heeft. Op uw meerdaagse rond­wandeling welke de richting van de wijzers van een klok volgt komt u door prachtige dorpen met typische Cotswold-cottages, gast­vrije pubs en uitnodigende winkels. Het pad kronkelt door het heuvelland en u kunt genieten van weidse uitzichten. U doet ook de toeristische plaatsjes Broadway en Chipping Campden aan.

Wandelreis Cotswold Round:

 • Dorpen en stadjes van honinggekleurde kalksteen
 • Klassiek heuvelachtig parklandschap
 • Area of Outstanding Natural Beauty (AONB)
 • Iedere nacht in een andere plaats
 • Naar keuze 6, 7 of 9 dagen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties
 • Gps-track beschikbaar
 • Begin en einde gemakkelijk bereikbaar met de trein

De minder geoefende wandelaar kiest voor de standaardreis met dagetappes van gemiddeld 11½ km waardoor u ruim de tijd heeft om de pittoreske plaatsjes te bekijken. Of u bezoekt de Engelse tuinen bij Moreton-on--Marsh, Winchcombe en Chipping Campden. De meer geoefende wandelaar kiest voor een variant waar dagetappes samengevoegd zijn.

De Cotswold Round is een niet gemarkeerde wandeling in Centraal-Engeland. De wandelvakantie van negen dagen (onze standaardreis) heeft zeven wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt. U kunt deze wandelreis ook boeken met minder dagen, de route zelf wijzigt niet maar wel de etappe-indeling en daarmee zwaarte.

Trektocht Cotswold Round standaardreis:

 • Wandelen per dag: 10 tot 18 km, gemiddeld 12 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 300 m
 • Looptijd per dag: 2½ tot 4¾ uur
 • Zwaarte: 2 – minder zwaar dan gemiddeld
 • Totale afstand: 80 km
 • Hoogste punt: 313 m – Broadway Tower

Kaartje

Een groen landschap van glooiende akkers, rustige bossen en schilderachtige dorpen met een rijke historie. De route over voetpaden, ruiterpaden, door velden en over verharde landweggetjes kronkelt door de noordelijke Cotswold Hills.


Programma Cotswold Round

Dag 1: Aankomst Moreton-in-Marsh
Aankomst best op een woensdag. Check in tussen 16:00 en 18:00 uur.
Dag 2: Moreton-in-Marsh – Stow-on-the-Wold
Over glooiende heuvels langs het landhuis Mogul bij Sezincote en door enkele pittoreske gehuchten naar het toeristische Stow-on-the-Wold. Afstand 12 km, hoogte­verschil 200 m, looptijd 3¼ uur.
Dag 3: Stow-on-the-Wold – Bourton-on-the-Water
Een rustige wandeling door weilanden via het pittoreske Lower Slaughter. Optioneel maakt u een ommetje via Swell en Upper Slaughter. Bourton biedt naast de schilderachtige bruggetjes over het ondiepe stroompje the Model Village (het plaatsje in miniatuur) en de Motoring & Toy museum. 7 of 11½ km, 100 m, 3¼ uur.
Motoring & Toy Museum Birdland Park & Gardens
Dag 4: Bourton-on-the-Water
Rondwandeling, u volgt de route langs de River Windrush naar het dorp Naunton met zijn oude duiventil, en loopt terug door de pittoreske dorpen Upper Slaughter en Lower Slaughter naar Bourton waar u een tweede nacht doorbrengt. 16 km, 200 m, 4¼ uur.
Bij variant A en B wandelt u van Bourton via Naunton en Guiting Power door naar Winchcombe. 21 km, 300 m, 5½ uur
Dag 5: Guiting Power – Winchcombe
Transfer naar het gehucht Guiting Power. Wandeling door bossen en velden naar de plaats Winchcombe. 11 km, 200 m, 3 uur. Dicht bij Winchcombe ligt Sudeley Castle & Gardens, u komt er langs.
Sudeley Castle Gardens
Dag 6: Winchcombe – Broadway
We raden u aan even te kijken bij Hailes Abbey. Dan over de heuvels met weids uitzicht naar het westen. Langs Stanway House en door het plaatsje Stanton naar het toeristiche dorp Broadway waar een reeks van huizen en winkeltjes de 'brede weg' flankeren. 15 of 18 km, 300 m, 4 of 4¾ uur. Overnachting in Broadway of in Chipping Campden met transfer heen en terug.
Hailes Abbey Stanway House & Fountain Snowshill Garden
Dag 7: Broadway – Chipping Campden
De dag begint met een gestage klim naar Broadway Tower, een 18e-eeuwse folly waarvan u uitzicht heeft over het dal. U overnacht in Chipping Campden, het mooste dorp in de Cotswolds. 10 km, 250 m, 2¾ uur. Vanuit Chipping Campden loopt u in zo'n 6 km naar Hidcote Gardens (voor terug best een taxi reserveren).
Broadway Tower Hidcote Gardens Kiftsgate Court Gardens
Dag 8: Chipping Campden – Moreton-in-Marsh
U wandelt door velden en akkers, en door de dorpen Broad Campden, Blockley en Batsford. Een laatste aangename wandeling over weiden brenght u terug in Moreton in Marsh. 12 km, 250 m, 3¼ uur.
Batsford Arborethum
Dag 9: Moreton-in-Marsh vertrek
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

8 nachten / 9 dagen · gemiddeld 12 km per dag, zwaarte 2 (minder zwaar dan gemiddeld)

 1. Aankomst Moreton-in-Marsh (best op woensdag)
 2. Wandelen naar Stow-on-the-Wold, 12 km
 3. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 7 of 11½ km
 4. Rondwandeling, 16 km, overnachting Bourton
 5. Transfer naar Guiting Power, wandelen naar Winchcombe, 11 km
 6. Wandelen naar Broadway, 15 of 18 km
 7. Wandelen naar Chipping Campden, 10 km
 8. Wandelen naar Moreton-in-Marsh, 12 km
 9. Vertrek Moreton-in-Marsh

Variant-A

5 nachten / 6 dagen · gemiddeld 20 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Moreton-in-Marsh (alleen op zondag)
 2. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 19 km
 3. Wandelen naar Winchcombe, 21 km
 4. Wandelen naar Broadway, 18 km
 5. Wandelen naar Moreton-in-Marsh, 22 km
 6. Vertrek Moreton-in-Marsh

Variant-B

6 nachten / 7 dagen · gemiddeld 16 km per dag, zwaarte 2 (minder zwaar dan gemiddeld)

 1. Aankomst Moreton-in-Marsh (best op zondag)
 2. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 19 km
 3. Wandelen naar Winchcombe, 21 km
 4. Wandelen naar Broadway, 18 km
 5. Wandelen naar Chipping Campden, 10 km
 6. Wandelen naar Moreton-in-Marsh, 12 km
 7. Vertrek Moreton-in-Marsh

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Cotswold Round

Accommodatie Cotswold Round

Uw eerste en laatste overnachting in Moreton is in een hotel; de overige nachten zijn in B&B's, telkens op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf). Er zijn geen drie­persoons­kamers beschikbaar.

Een groeiend aantal accommodaties eist een minimaal verblijf van twee nachten, vooral in de weekenden en met feestdagen. Mocht dit voor uw geplande vakantie het geval zijn, dan boeken we u een tweede nacht in de overnachtingsplaats ervoor of erna (en mocht er geen goed openbaar vervoer zijn dan ook taxitransfer heen en terug). Uw etappe-indeling en wandelroute wijzigt hierdoor niet.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn accommo­daties soms al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk, maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is. Wij kunnen maximaal twee extra nachten per plaats bijboeken, mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

In het gehucht Guiting Power is geen accommodatie. In Broadway en Chipping Campden accepteren accommodaties nauwelijks boekingen voor alleen de zaterdag; in dat geval boeken we u 2 nachten in Broadway met taxitransfer (toeslag), Met een extra overnachting in Moreton kunt u Sezincote Garden bezoeken (dat op 5 km afstand ligt) en/of Bourton House Garden (op 3 km afstand). U kunt dagelijks vanaf 16:00 uur terecht in uw accommodatie. Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

Moreton
Broadway
Campden
Winchcombe
Bourton
Bourton

Info & prijs Cotswold Round

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Lage Naarderweg 45-47 · 1217 GN Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Cotswold Round 2024 in Engeland W546
 • Periode: eind maart – half oktober
 • Aanvang: dagelijks naar keuze, zie bij etappe-indeling
 • Na ontvangst van uw boekingsformulier vraagt het zo'n twee weken (vaak minder, soms meer) voordat wij u kunnen melden of de accommodaties daadwerkelijk voor u geboekt zijn
 • U kunt deze wandelvakantie nu boeken voor in 2025. Zodra accommodaties boekingen voor komend jaar accepteren, dan leggen we voor u als een van de eersten direct de kamers vast.
Prijs 2024
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties (1 koffer/tas max 18 kg p.p.), boekingskosten
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige route­beschrijving, wandelkaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui, gps-track in de app Komoot
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, digitale kaarten, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9,00 per persoon
 • Als overnachting Chipping Campden op vrijdag- of zaterdagavond +€ 40 p.p.p.n.
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +60%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +65%
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 90 125 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 90140 p.p.
 • Extra reispakket € 42
Cotswold Villages
Bourton-on-the-Water

Heen- en terugreis Cotswold Round

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Moreton-in-Marsh (150 km van Londen)
 • Eind: Moreton-in-Marsh
Lokale reisroute heen*
 • Van Heathrow Airport per bus of trein naar Slough; per trein naar Moreton-in-Marsh: lokale reistijd ± 2¼ uur.
 • Van Birmingham Airport per trein via Oxford naar Moreton-in-Marsh: lokale reistijd ± 2¼ uur.
 • Van Londen St Pancras per Underground naar Londen Paddington; per trein naar Moreton-in-Marsh: lokale reistijd ± 2½ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Trein internationaal**
 • Londen St Pancras International Rail Station
  • Brussel, Rotterdam, Amsterdam: Eurostar
Veerboot**
Vliegtuig**
Eigen auto
In Moreton-on-Marsh beperkt mogelijkheid tot betaald lang parkeren.

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Bij de getoonde voorbeelden gaan we er van uit dat u reist op een maandag t/m zaterdag, uw lokale heenreis vóór het middaguur begint, en u uw terugreis tussen 09:00 en 10:00 uur aanvangt. Als er op zon- en feestdagen openbaar vervoer rijdt dan komt dit vaak pas op gang na 11:00 uur en is de frequentie minder; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken. Houd een ruime marge aan bij uw reisplanning.
** De internationale trein, veerboot of het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst.

Cotswold Round
Foto: Ina Vlaming
Toon meer...

Foto's Cotswold Round

Cotswold Round
Foto: Theo Hollander
Cotswold Round
Foto: Theo Hollander
Cotswold Round
Foto: Theo Hollander
Cotswold Round
Foto: Theo Hollander
Cotswold Round
Foto: Gerry Quist
Cotswold Round
Foto: Gerry Quist
Cotswold Round
Foto: Jan Knol
Cotswold Round
Foto: Jan Knol
Cotswold Round
Foto: Ina Vlaming
Cotswold Round
Foto: Ina Vlaming
Cotswold Round
Foto: Leny Hoogeveen
Cotswold Round
Foto: Jean Vanbaelen
Cotswold Round
Foto: Jean Vanbaelen
Cotswold Round
Foto: Ann Jossart
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Foto: Jan de Klepper
Cotswold Round
Foto: Clementine Gelauff
Cotswold Round
Foto: Ben Bolscher
Cotswold Round
Foto: Riet Visscher
Cotswold Round
Foto: Veerle Verbist
Cotswold Round
Foto: Veerle Verbist
Cotswold Round
Foto: Otto van 't Hof
Cotswold Round
Foto: Otto van 't Hof
Cotswold Round
Foto: Hans en Carin Houmes
Cotswold Round
Foto: Hans en Carin Houmes
Cotswold Round
Cotswold Round
Cotswold Round
Foto: Cobie Bruine de Bruin-Smit
Cotswold Round
Foto: Cobie Bruine de Bruin-Smit
Cotswold Round
Foto: Frans Stegers
Cotswold Round
Foto: Frans Stegers
Cotswold Round
Foto: Jacqueline Kooi
Cotswold Round
Foto: Jacqueline Kooi
Cotswold Round
Foto: Jacqueline Kooi
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top