Cotswold Round
Winchcombe

Cotswold

Wandelen in Engeland

Cotswold Round

Wandelen in Engeland

Wandeltrektocht door de mooiste dorpen in de Cotswold. Begin en eind in Moreton-on-Marsh, korte dagetappes zodat u alle tijd heeft om de pittoreske dorpen te verkennen of om een tuin (Hidcote, Sezincote) te bezoeken. Minder zwaar dan gemiddeld · 80 km · 6, 7 of 9 dagen.

De Cotswolds is een heuvelrug met de status Area of Outstanding Natural Beauty. De grootste bekendheid hebben de Cotswolds door de verzameling dorpen en stadjes gebouwd van de lokale honing­kleurige kalksteen. Vanaf de 15de eeuw kwam de welvaart van de Cotswolds voornamelijk van de wol. Door deze rijkdom zijn vele heren­huizen en parochie­kerken gebouwd, die nu nog het landschap verfraaien.

De minder geoefende wandelaar kiest voor de standaardreis met dagetappes van gemiddeld 11½ km waardoor u ruim de tijd heeft om de pittoreske plaatjes te bekijken. Of u bezoekt de Engelse tuinen bij Moreton-on--Marsh, Winchcombe en Chipping Campden. De meer geoefende wandelaar kiest voor een variant waar dagetappes samengevoegd zijn.

Kaartje

Kenmerken wandelreis Cotswold Round:

 • Dorpen en stadjes van honinggekleurde kalksteen
 • Klassiek heuvelachtig parklandschap
 • Lappendeken van akkers, muurtjes en bosschages
 • Area of Outstanding Natural Beauty (AONB)
 • Iedere nacht in een andere plaats
 • Naar keuze 6, 7of 9 dagen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

Uw wandelvakantie begint (en eindigt) in Moreton-in-Marsh dat een goede treinverbinding heeft. Op uw meerdaagse rondwandeling welke de richting van de wijzers van een klok volgt komt u door prachtige dorpen met typische Cotswold-cottages, gast­vrije pubs en uitnodigende winkels. Het pad kronkelt door het heuvelland en u kunt genieten van weidse uitzichten. U doet ook de toeristische plaatsjes Broadway en Chipping Campden aan.

De Cotswold Round is een niet gemarkeerde wandeling in Centraal-Engeland. De wandelvakantie van negen dagen (onze standaardreis) heeft zeven wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt. U kunt deze wandelreis ook boeken met minder dagen, de route zelf wijzigt niet maar wel de etappe-indeling en daarmee zwaarte.

Trektocht Cotswold Round standaardreis:

 • Wandelen per dag: 9½ tot 18 km, gemiddeld 11½ km
 • Hoogteverschil per dag: tot 425 m
 • Looptijd per dag: 2¼ tot 5 uur
 • Zwaarte: 1 – eenvoudig
 • Totale afstand: 80 km
 • Hoogste punt: 312 m – Cleeve Hill

Een groen landschap van glooiende akkers, rustige bossen en schilderachtige dorpen met een rijke historie. De route over voetpaden, ruiterpaden, door velden en over verharde landweggetjes kronkelt door de noordelijke Cotswold Hills,

Programma Cotswold Round

Dag 1 Aankomst Moreton-in-Marsh
Check in na 16:00 uur.
Dag 2 Moreton-in-Marsh – Stow-on-the-Wold
Over de heuvels langs het landhuis Mogul bij Sezincote en door enkele gehuchten naar Stow-on-the-Wold. Afstand →12 km, hoogteverschil ↕250 m, looptijd 3½ uur.
Dag 3 Stow-on-the-Wold – Bourton-on-the-Water
Een rustige wandeling door weilanden via het pittoreske Lower Slaughter met zijn watermolen. Optioneel maakt u een ommetje naar Upper Slaughter. In Bourton-on-the-Water biedt the Model Village het plaatsje in miniatuur. →7 of 11 km, ↕100 m, 2¼ uur.
Dag 4 Bourton-on-the-Water – Guiting Power
De route volgt de rivier de Windrush via het dorp Naunton met zijn oude duiventil naar uw overnachtingsplaats Guiting Power. →10½ km, ↕200 m, 3¼ uur.
Als alternatief (en alleen indien bij boeking opgegeven) kunt u vandaag ook een rondwandeling van 16 km doen, als de afstand geen bezwaar is een aanrader: u wandelt naar Naunton en dan via Upper Slaughter en Lower Slaughter terug naar Bourton waar u een tweede nacht doorbrengt. Morgenochtend heeft u dan een transfer naar Guiting Power zodat u uw trektocht kunt vervolgen. Geef in dit geval bij uw boeking op "Dag 4 alternatief Bourton i.p.v. Guiting Power".
Dag 5 Guiting Power – Winchcombe
Wandeling door bossen en velden naar de plaats Winchcombe. →10½ km, ↕250 m, 3¼ uur. Hier dichtbij ligt Sudeley Castle & Gardens.
Dag 6 Winchcombe – Broadway
Eerst over de pelgrimsroute naar Hailes Abbey, dan over de heuvels langs Stanway House via het plaatsje Stanton naar het toeristiche dorp Broadway waar een reeks van huizen en herbergen de 'brede weg' flankeren. →14½ of 18 km, ↕425 m, 4 of 5 uur.
Dag 7 Broadway – Chipping Campden
U komt langs Broadway Tower, een 18e-eeuwse folly waarvan u uitzicht heeft over het dal. U overnacht in Chipping Campden, het mooste dorp in de Cotswolds. →9½ km, ↕250 m, 3 uur. Vanuit Chipping Campden loopt u in zo'n 6 km naar Hidcote Gardens (terug per taxi of bus vanuit 2 km verderop gelegen Mickleton – niet op zondag).
Dag 8 Chipping Campden – Moreton-in-Marsh
U wandelt door de dorpen Broad Campden, Blockley en Batsford. Bourton House Garden is slechts enkele dagen per week geopend. Een laatste aangename wandeling over weiden brenght u terug in Moreton in Marsh. →12½ km, ↕300 m, 3¾ uur.
Dag 9 Moreton-in-Marsh vertrek
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Variant trektocht Cotswold Round

Etappe-indelingen (afhankelijk van beschikbaarheid accommo­daties kunnen deze iets afwijken):

Standaardreis · 8 nachten / 9 dagen Zwaarte 1
Gemiddeld 11½ km per dag, zwaarte 1 (eenvoudig)
 1. Aankomst Moreton-in-Marsh
 2. Wandelen naar Stow-on-the-Wold, 12 km
 3. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 7 of 11 km
 4. Wandelen naar Guiting Power, 10½ km
 5. Wandelen naar Winchcombe, 10½ km
 6. Wandelen naar Broadway, 14½ of 18 km
 7. Wandelen naar Chipping Campden, 9½ km
 8. Wandelen naar Moreton-in-Marsh, 12½ km
 9. Vertrek Moreton-in-Marsh
Variant-A · 5 nachten / 6 dagen Zwaarte 3
Gemiddeld 20 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)
 1. Aankomst Moreton-in-Marsh
 2. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 19 km
 3. Wandelen naar Winchcombe, 21 km
 4. Wandelen naar Broadway, 14½ of 18 km
 5. Wandelen naar Moreton-in-Marsh, 22 km
 6. Vertrek Moreton-in-Marsh
Variant-B · 6 nachten / 7 dagen Zwaarte 2
Gemiddeld 16 km per dag, zwaarte 2 (minder zwaar dan gemiddeld)
 1. Aankomst Moreton-in-Marsh
 2. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 19 km
 3. Wandelen naar Winchcombe, 21 km
 4. Wandelen naar Broadway, 14½ of 18 km
 5. Wandelen naar Chipping Campden, 9½ km
 6. Wandelen naar Moreton-in-Marsh, 12½ km
 7. Vertrek Moreton-in-Marsh
Toon meer...

Heen- en terugreis Cotswold Round

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Moreton-in-Marsh (120 km van Heatrow Airport)
 • Eind: Moreton-in-Marsh
Lokale reisroute heen*
 • Van Heatrow Airport per bus of trein naar Slough; per trein naar Moreton-in-the-Marsh: lokale reistijd ± 2¼ uur.
 • Van Birmingham Airport per trein via Oxford naar Moreton-in-Marsh: lokale reistijd ± 2¼ uur.
 • Van Londen St Pancras Rail Station per Underground naar Londen Paddington; per trein naar Moreton-in-Marsh: lokale reistijd ± 2½ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
Vliegtuig**
Trein internationaal**
 • Londen St Pancras International Rail Station
Veerboot**
Eigen auto
In Moreton-on-Marsh beperkt mogelijkheid tot betaald lang parkeren.

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**De veerboot, het vliegtuig of de internationale trein reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke (lucht)havens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Toon meer...

Boek deze wandelvakantie

Cotswold Round
Foto: Frans Stegers

Accommodatie Cotswold Round

Uw eerste en laatste overnachting in Moreton is in een hotel; de overige nachten zijn in B&B's, telkens op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer. Er zijn geen drie­persoons­kamers beschikbaar.
In Stow en Bourton verlangen accommodaties in de weekenden meestal een minimaal verblijf van twee nachten; in dat geval verzorgen we retour-transfers (inbegrepen) van uw wandeling naar uw B&B en terug.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschikbaarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden van de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

U kunt dagelijks vanaf 16:00 uur terecht in uw accommodatie. Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accomodaties.

 • Coastal Villages
 • Coastal Villages
 • Coastal Villages
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round

Bezienswaardigheden Cotswold Round

Bezienswaardigheden dicht bij de wandelroute:

De route loopt dicht langs enkele bekende huizen en tuinen die meestal open zijn voor het publiek (maar niet dagelijks). Kunt u slechts één tuin bezoeken dan moet u beslist naar Hidcote Manor Gardens, heeft u tijd voor twee dan raden we ook Sezincote Garden aan.

Tuinen geopend april t/m oktober 2017
(onder voorbehoud van wijzigingen)
  ma di wo do vr za zo
Sezincote - - - middag middag - -
Sudely ja ja ja ja ja ja ja
Snowhill ja ja ja ja ja ja ja
Hidcote ja ja ja ja ja ja ja
Kiftsgate middag soms middag - - soms middag
Bourton - ja ja ja ja - -
Cotswold Round
Foto: Jacqueline Kooi

Info, prijs & boeken Cotswold Round

Nog accommo­datie beschikbaar?

Kijk bij beschikbaarheid & nieuws of er voor deze tocht periodes bekend zijn waarvoor nog weinig of geen accommo­datie beschikbaar is.

Google maps Diashow Stel uw vraag

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Rotterdam Building
  Aert van Nesstraat 45 · 3012CA Rotterdam
 • Telefoon: 010 307 0067
  ma, di, wo, do, vr: 9:00 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandel­vakantie: [reistitel]
 • Periode: eind maart – eind oktober
 • Aanvang: dagelijks naar keuze
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs
 • Standaardreis 8 nachten / 9 dagen: 828
 • Variant-A · 5 nachten / 6 dagen: 548
 • Variant-B · 6 nachten / 7 dagen: 628
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten
 • Per party een Engelstalige route­beschrijving, wandelkaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party
 • Als aanvang op vrijdag of zaterdag +€ 20 p.p.
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +40%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoonskamer) +48%
Optioneel
 • Extra nacht maandag t/m donderdag richtprijs € 70 – € 90 p.p.
 • Extra nacht vrijdag, zaterdag, zondag en Bank Holiday weekends richtprijs € 90 – € 110 p.p. (alleen mogelijk bij even aantal personen, geen éénpersoonskamers)

Boek deze wandelvakantie

Cotswold Villages
Foto: Hans en Carin Houmes

Foto's Cotswold Round

 • Cotswold Round
  Foto: Hans en Carin Houmes
 • Cotswold Round
  Foto: Hans en Carin Houmes
 • Cotswold Round
  Foto: Hans en Carin Houmes
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
  Foto: Cobie Bruine de Bruin-Smit
 • Cotswold Round
  Foto: Cobie Bruine de Bruin-Smit
 • Cotswold Round
  Foto: Cobie Bruine de Bruin-Smit
 • Cotswold Round
  Foto: Cobie Bruine de Bruin-Smit
 • Cotswold Round
  Foto: Cobie Bruine de Bruin-Smit
 • Cotswold Round
  Foto: Cobie Bruine de Bruin-Smit
 • Cotswold Round
  Foto: Frans Stegers
 • Cotswold Round
  Foto: Frans Stegers
 • Cotswold Round
  Foto: Herman van der Stijl
 • Cotswold Round
  Foto: Herman van der Stijl
 • Cotswold Round
  Foto: Herman van der Stijl
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
Toon meer...
Scroll To Top