Broadway

Cotswold

Wandelen in Engeland

Cotswold Round

Wandelvakantie in Engeland

Wandeltrektocht door de mooiste dorpen in de Cotswold. Begin en eind in Moreton-on-Marsh, korte dagetappes zodat u alle tijd heeft om de pittoreske dorpen zoals Chipping Campden en Broadway te verkennen of om een tuin (Hidcote, Sezincote) te bezoeken. 80 km · 6, 7 of 9 dagen.

De Cotswolds is een heuvelrug met de status Area of Outstanding Natural Beauty. De grootste bekendheid hebben de Cotswolds door de verzameling dorpen en stadjes gebouwd van de lokale honing­kleurige kalksteen. Vanaf de 15de eeuw kwam de welvaart van de Cotswolds voornamelijk van de wol. Door deze rijkdom zijn vele heren­huizen en parochie­kerken gebouwd, die nu nog het landschap verfraaien.

Uw wandelvakantie begint (en eindigt) in Moreton-in-Marsh dat een goede treinverbinding heeft. Op uw meerdaagse rond­wandeling welke de richting van de wijzers van een klok volgt komt u door prachtige dorpen met typische Cotswold-cottages, gast­vrije pubs en uitnodigende winkels. Het pad kronkelt door het heuvelland en u kunt genieten van weidse uitzichten. U doet ook de toeristische plaatsjes Broadway en Chipping Campden aan.

Wandelreis Cotswold Round:

 • Dorpen en stadjes van honinggekleurde kalksteen
 • Klassiek heuvelachtig parklandschap
 • Area of Outstanding Natural Beauty (AONB)
 • Iedere nacht in een andere plaats
 • Naar keuze 6, 7 of 9 dagen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

De minder geoefende wandelaar kiest voor de standaardreis met dagetappes van gemiddeld 11½ km waardoor u ruim de tijd heeft om de pittoreske plaatsjes te bekijken. Of u bezoekt de Engelse tuinen bij Moreton-on--Marsh, Winchcombe en Chipping Campden. De meer geoefende wandelaar kiest voor een variant waar dagetappes samengevoegd zijn.

De Cotswold Round is een niet gemarkeerde wandeling in Centraal-Engeland. De wandelvakantie van negen dagen (onze standaardreis) heeft zeven wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt. U kunt deze wandelreis ook boeken met minder dagen, de route zelf wijzigt niet maar wel de etappe-indeling en daarmee zwaarte.

Trektocht Cotswold Round standaardreis:

 • Wandelen per dag: 9½ tot 18 km, gemiddeld 11½ km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 425 m
 • Looptijd per dag: 2¼ tot 5 uur
 • Zwaarte: 2 – minder zwaar dan gemiddeld
 • Totale afstand: 80 km
 • Hoogste punt: 312 m – Cleeve Hill

Kaartje

Een groen landschap van glooiende akkers, rustige bossen en schilderachtige dorpen met een rijke historie. De route over voetpaden, ruiterpaden, door velden en over verharde landweggetjes kronkelt door de noordelijke Cotswold Hills.

Programma Cotswold Round

Dag 1: Aankomst Moreton-in-Marsh
Check in na 16:00 uur.
Dag 2: Moreton-in-Marsh – Stow-on-the-Wold
Over glooiende heuvels langs het landhuis Mogul bij Sezincote en door enkele pittoreske gehuchten naar het toeristische Stow-on-the-Wold. Afstand 12 km, hoogte­verschil 250 m, looptijd 3½ uur.
Dag 3: Stow-on-the-Wold – Bourton-on-the-Water
Een rustige wandeling door weilanden via het pittoreske Lower Slaughter. Optioneel maakt u een ommetje naar Upper Slaughter. Bourton biedt naast de schilderachtige bruggetjes over het ondiepe stroompje the Model Village (het plaatsje in miniatuur) en de Motoring & Toy museum. 7 of 11 km, 100 m, 2¼ uur.
The Model Village Motoring & Toy Museum Birdland Park & Gardens
Dag 4: Bourton-on-the-Water – omgeving Guiting Power
De route volgt globaal het riviertje de Windrush via het dorp Naunton naar uw overnachtingsplaats Guiting Power. 11½ km, 200 m, 3 uur. In tegenstelling tot het levendige Bourton is Guiting een gehucht met niet veel meer dan uw B&B en een pub voor uw avondmaaltijd; omdat de wandeling kort is raden we u aan de ochtend in Bourton door te brengen. In Guiting Power is nauwelijks accommodatie, waarschijnlijk overnacht u in de omgeving met transfers.
Als alternatief (en alleen indien bij boeking opgegeven) kunt u vandaag ook een rond­wandeling van 16 km, 250 m, 4¼ uur doen. Als de afstand geen bezwaar is een aanrader: u wandelt naar Naunton en dan via Upper Slaughter en Lower Slaughter terug naar Bourton waar u een tweede nacht doorbrengt. Morgen­ochtend heeft u dan een transfer naar Guiting Power zodat u uw trektocht kunt vervolgen. Geef in dit geval bij uw boeking op "Dag 4 alternatief Bourton i.p.v. Guiting".
Dag 5: Omgeving Guiting Power – Winchcombe
Wandeling door bossen en velden naar de plaats Winchcombe. 11½ km, 250 m, 3¼ uur. Hier dichtbij ligt Sudeley Castle & Gardens.
Sudeley Castle Gardens
Dag 6: Winchcombe – Broadway
Eerst over de pelgrimsroute naar Hailes Abbey, dan over de heuvels met weids uitzicht naar het westen. Langs Stanway House en door het plaatsje Stanton naar het toeristiche dorp Broadway waar een reeks van huizen en winkeltjes de 'brede weg' flankeren. 14½ of 18 km, 425 m, 4 of 5 uur.
Hailes Abbey Stanway House & Fountain Snowshill Garden
Dag 7: Broadway – Chipping Campden
De dag begint met een gestage klim naar Broadway Tower, een 18e-eeuwse folly waarvan u uitzicht heeft over het dal. U overnacht in Chipping Campden, het mooste dorp in de Cotswolds. 9½ km, 250 m, 3 uur. Vanuit Chipping Campden loopt u in zo'n 6 km naar Hidcote Gardens (terug per taxi of bus vanuit 2 km verderop gelegen Mickleton – niet op zondag).
Broadway Tower Hidcote Gardens Kiftsgate Court Gardens
Dag 8: Chipping Campden – Moreton-in-Marsh
U wandelt door velden en akkers, en door de dorpen Broad Campden, Blockley en Batsford. Een laatste aangename wandeling over weiden brenght u terug in Moreton in Marsh. 12½ km, 300 m, 3¾ uur.
Dag 9: Moreton-in-Marsh vertrek
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

8 nachten / 9 dagen · gemiddeld 11½ km per dag, zwaarte 2 (minder zwaar dan gemiddeld)

 1. Aankomst Moreton-in-Marsh
 2. Wandelen naar Stow-on-the-Wold, 12 km
 3. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 7 of 11 km
 4. Wandelen naar omgeving Guiting Power, 11½ km (of rondwandeling, 16 km, overnachting Bourton)
 5. Wandelen naar Winchcombe, 11½ km
 6. Wandelen naar Broadway, 14½ of 18 km
 7. Wandelen naar Chipping Campden, 9½ km
 8. Wandelen naar Moreton-in-Marsh, 12½ km
 9. Vertrek Moreton-in-Marsh

Variant-A

5 nachten / 6 dagen · gemiddeld 20 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Moreton-in-Marsh
 2. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 19 km
 3. Wandelen naar Winchcombe, 21 km
 4. Wandelen naar Broadway, 14½ of 18 km
 5. Wandelen naar Moreton-in-Marsh, 22 km
 6. Vertrek Moreton-in-Marsh

Variant-B

6 nachten / 7 dagen · gemiddeld 16 km per dag, zwaarte 2 (minder zwaar dan gemiddeld)

 1. Aankomst Moreton-in-Marsh
 2. Wandelen naar Bourton-on-the-Water, 19 km
 3. Wandelen naar Winchcombe, 21 km
 4. Wandelen naar Broadway, 14½ of 18 km
 5. Wandelen naar Chipping Campden, 9½ km
 6. Wandelen naar Moreton-in-Marsh, 12½ km
 7. Vertrek Moreton-in-Marsh

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Cotswold Round

Accommodatie Cotswold Round

Uw eerste en laatste overnachting in Moreton is in een hotel; de overige nachten zijn in B&B's, telkens op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer. Er zijn geen drie­persoons­kamers beschikbaar.
In Guiting Power is nauwelijks accommodatie, waarschijnlijk overnacht u in de omgeving. In Stow en Bourton verlangen accommodaties in de weekenden meestal een minimaal verblijf van twee nachten; in dat geval verzorgen we retour-transfers (inbegrepen) van uw wandeling naar uw B&B en terug.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven (maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is).

Met een extra overnachting in Moreton kunt u Sezincote Garden bezoeken (dat op 5 km afstand ligt) en/of Bourton House Garden (op 3 km afstand). U kunt dagelijks vanaf 16:00 uur terecht in uw accommodatie. Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

 • Moreton
 • Broadway
 • Campden
 • Winchcombe
 • Bourton
 • Bourton

Info & prijs Cotswold Round

Nog accommo­datie beschikbaar?

Kijk bij beschik­baarheid & nieuws of er voor deze tocht periodes bekend zijn waarvoor nog weinig of geen accommo­datie beschikbaar is.

Google maps Diashow Stel uw vraag

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Gebouw Weena
  Weena-Zuid 130 · 3012NC Rotterdam
 • Telefoon: 010 452 4452
  ma, di, wo, do, vr: 9:00 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Cotswold Round in Engeland WR546
 • Periode: eind maart – eind oktober
 • Aanvang: dagelijks naar keuze
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs 2020/2021
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten
 • Per party een Engelstalige route­beschrijving, wandelkaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party
 • Als aanvang op vrijdag of zaterdag +€ 48 per kamer
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +50%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +60%
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 75100 p.p.
 • Extra nacht Chipping Campden, Winchcombe of Moreton richtprijs 85125 p.p.
Cotswold Villages
Bourton-on-the-Water

Heen- en terugreis Cotswold Round

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Moreton-in-Marsh (70 km van Birmingham Airport)
 • Eind: Moreton-in-Marsh
Lokale reisroute heen*
 • Van Heathrow Airport per bus of trein naar Slough; per trein naar Moreton-in-Marsh: lokale reistijd ± 2¼ uur.
 • Van Birmingham Airport per trein via Oxford naar Moreton-in-Marsh: lokale reistijd ± 2¼ uur.
 • Van Londen St Pancras Rail Station per Underground naar Londen Paddington; per trein naar Moreton-in-Marsh: lokale reistijd ± 2½ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**
Trein internationaal**
 • Londen St Pancras International Rail Station
  • Brussel, Rotterdam, Amsterdam: Eurostar
Veerboot**
Eigen auto
In Moreton-on-Marsh beperkt mogelijkheid tot betaald lang parkeren.

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**De veerboot, het vliegtuig of de internationale trein reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke (lucht)havens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Cotswold Round
Foto: Ina Vlaming
Toon meer...

Foto's Cotswold Round

 • Cotswold Round
  Foto: Theo Hollander
 • Cotswold Round
  Foto: Theo Hollander
 • Cotswold Round
  Foto: Theo Hollander
 • Cotswold Round
  Foto: Theo Hollander
 • Cotswold Round
  Foto: Theo Hollander
 • Cotswold Round
  Foto: Gerry Quist
 • Cotswold Round
  Foto: Gerry Quist
 • Cotswold Round
  Foto: Gerry Quist
 • Cotswold Round
  Foto: Jan Knol
 • Cotswold Round
  Foto: Jan Knol
 • Cotswold Round
  Foto: Ina Vlaming
 • Cotswold Round
  Foto: Ina Vlaming
 • Cotswold Round
  Foto: Ina Vlaming
 • Cotswold Round
  Foto: Leny Hoogeveen
 • Cotswold Round
  Foto: Cecilia Cools
 • Cotswold Round
  Foto: Jean Vanbaelen
 • Cotswold Round
  Foto: Jean Vanbaelen
 • Cotswold Round
  Foto: Ann Jossart
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
  Foto: Jan de Klepper
 • Cotswold Round
  Foto: Clementine Gelauff
 • Cotswold Round
  Foto: Clementine Gelauff
 • Cotswold Round
  Foto: Ben Bolscher
 • Cotswold Round
  Foto: Riet Visscher
 • Cotswold Round
  Foto: Riet Visscher
 • Cotswold Round
  Foto: Veerle Verbist
 • Cotswold Round
  Foto: Veerle Verbist
 • Cotswold Round
  Foto: Otto van 't Hof
 • Cotswold Round
  Foto: Otto van 't Hof
 • Cotswold Round
  Foto: Hans en Carin Houmes
 • Cotswold Round
  Foto: Hans en Carin Houmes
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
 • Cotswold Round
  Foto: Cobie Bruine de Bruin-Smit
 • Cotswold Round
  Foto: Cobie Bruine de Bruin-Smit
 • Cotswold Round
  Foto: Frans Stegers
 • Cotswold Round
  Foto: Frans Stegers
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Cotswold Round
  Foto: Jacqueline Kooi
 • Diashow
Toon meer...
Scroll To Top