Exmoor Coast & National Park

Wandelvakantie in Engeland

Wandeltrektocht over het kustpad langs Bristol Channel van Minehead naar Woolacombe, met op twee dagen een wandeling door het binnen­land over de glooiende heide­velden van Exmoor National Park. 100 km · 8 dagen.


Beschrijving Exmoor

Het South West Coast Path is met meer dan 1000 km de langste National Trail van Engeland. Deze wandelvakantie volgt 65 km kustpad van Minehead in Sommerset naar Mortehoe in Devon. Ook biedt het twee dagwandelingen in het Exmoor National Park.

Landinwaarts ligt een plateau met glooiende heide­velden dat nauwelijks bebouwd en bewoond is. Dit wordt doorsneden door steile en beboste valleien met heldere, snel­stromende zalm­beken zoals de River East Lyn en het Hoar Oak Water. Heide­velden en valleien worden door­kruist door tal van openbare voetpaden en ruiterpaden, waar­onder de Two Moors Way. Het plateau van het Exmoor National Park eindigt abrubt in het Bristol Channel met een prachtige kliffen.

De wandelvakantie bestaat uit vier door­gaande wandelingen over het kustpad en twee dag­wandelingen vanuit het stadje Lynton (waar u drie nachten verblijft). Voor beide dag­wandelingen maakt u ter plaatse een keuze welke wandeling u gaat doen; op beide dagen is een taxi transfer in de ochtend inbegrepen om u naar het startpunt van uw wandelingen te brengen – dag 4 Barrow Alderman 's en dag 5 County Gate maar u kunt uw eigen afspraken maken met de taxichauffeur over waar u wilt worden afgezet.

Wandelreis Exmoor:

 • Vijf kustwandelingen
 • Twee wandelingen door de moors
 • Valley of Rocks & Great Hangman
 • Zeven overnachtingen in vijf plaatsen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

Deze wandelroute is gebaseerd op een deel van een National Trail. Onze Engelse collega heeft hieraan zelf variaties toegevoegd (uitzicht­punten, alternatieve wandel­trajecten, beziens­waardig­heden) voor een meer gevarieerde route op basis van eigen ervaringen. Hierdoor is een 'eigen' wandel­route ontstaan, de route­beschrijving is zeer uitgebreid.

Trektocht Exmoor:

 • Wandelen per dag: 14½ tot 22 km, gemiddeld 17 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 800 m
 • Looptijd per dag: 3½ tot 7 uur
 • Zwaarte: 3 – gemiddeld
 • Totale afstand: 100 km
 • Hoogste punt: 318 m – Great Hangman
 • Gps-track beschikbaar

Deze deels gemarkeerde wandelreis gaat langs de kust van Bristol Channel en door het Exmoor Nationa Park in het zuidwesten van Engeland. De wandelvakantie van acht dagen heeft vijf wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt en twee dagen waarop u een rond­wandeling maakt.

Kaartje

Het gemarkeerde kust­pad is eenvoudig te volgen. De dag­wandelingen vanuit Lynton zijn niet gemarkeerd en loopt u op kaart en beschrijving. Ook al is het hoogste punt van de route slechts 318 m, door de vele klimmetjes en afdalingen kan het hoogte­verschil aanzienlijk zijn.


Programma Exmoor

Dag 1: Aankomst Minehead
Check in tussen 16:00 en 18:00 uur.
Dag 2: Minehead – Porlock
De National Trail begint met een lange klim door het bos naar North Hill (250 m), in groot contrast met de drukke straten van Minehead. De enige zichtbare woningen liggen aan de overkant van het water aan de kust van Wales. Het pad volgt dan steile en rotsachtige hellingen hoog boven de zee tot aan Hurlstone Point, om dan af te dalen naar het dorp Bossington dat een gezellige tearoom heeft. Door de kwelders loopt u naar Porlock, een charmante stad met het gevoel van een dorp en een keur aan cafés en restaurants. Afstand 15 km, hoogte­verschil 350 m, looptijd 4¼ uur.
Dag 3: Porlock – Lynton
Van Porlock naar Porlock Weir – de oude haven van Porlock – heeft u de keuze om door de kwelders of door het bos te gaan (of als u de route met 3½ km wenst in te korten dan neemt u de bus/taxi). Van Porlock Weir gaat het eerst over een gemakkelijk te volgen pad door bos en struikgewas, die de steile hellingen boven de zee bedekken. Dan wordt het landschap opener met meer uitzicht. Na de klip The Foreland heeft u zicht op Lynton, gelegen op een richel boven de haven van Lynmouth. 22 km, 600 m, 6 uur. Overnachting Lynton.
Dag 4 + 5 Lynton dagwandelingen
Keuze uit dagwandelingen.
Dag 4 + 5 Lynton dagwandelingen
Keuze uit dagwandelingen, welke eindigen of in Lynton of op County Gate. Op beide dagen is een transfer na het ontbijt inbegrepen: op dag 4 naar Alderman’s Barrow (of Simonsbath) en op dag 5 naar County Gate (of Cheriton). Als u kiest om op County Gate te eindigen dan regelt u zelf een taxi terug naar Lynmouth.
L1 – Voor als u de wandeling van dag 6 wilt verminderen. Rond­wandeling vanuit Lynton (geen transfer) westwaarts naar Valley of Rocks langs de kust naar Lee Bay (klein strand) en Crock Point (spectaculaire uitzichten langs de kust). Terug zelfde route. 11 km.
L2 – Voor als u de wandeling van dag 3 hebt gehalveerd. Taxi-transfer naar County Gate. Terug wandelen over het kustpad van County Gate naar Lynmouth en Lynton. 11 km.
L3 – Taxi transfer naar County Gate voor een rond­wandeling naar Oare, Malmsmead (tearoom), Ashton Cleave, over Cosgate Hill (heidevelden) en terug naar County Gate. Een gemakkelijke wandeling deels door het dal van de East Lyn River. 7 km.
L4 – Taxi transfer naar County Gate. Wandeling grotendeels afdalend door het dal van East Lyn River via Malmsmead, Brendon en Watersmeet naar Lynsmouth waar de rivier in zee mondt. Eerst blijft de route hoog in het dal met veel uitzicht; van Brendon volgt de route de rivier onderlangs de bebostte helling. Aanrader! 11 km, 300 m, 3 uur.
L5 – Taxi transfer naar Alderman's Barrow, hoog op de hei. De eerste helft gaat over ruig en leeg moorland (niet te doen bij mist) langs de ruïne van Larkbarrow's boerderij. Dan door het dal van Badgworthy Water en volgt u het pad langs de rivier naar Malmsmead (tearoom) om vervolgens de klim te maken naar County Gate. 11½ km, 200 m, 3 uur.
L6 – Two Moors Way. Transfer naar Simonsbath, wandelen door open heide­velden met nauwelijks markering en enkele stroompjes om over te steken. Van Cheriton naar Lynton is het pad gemarkeerd en gaat het over landbouw­grond, door bossen en volgt het de helling van de Lyn Valley met een spectaculair uitzicht. Aanrader bij goede weers­omstandig­heden. 17 km, 500 m, 4¾ uur. Exmoor National Park
Dag 6: Lynton – Combe Martin
Na the Valley of Rocks loopt u door het jungle-achtige bos bij Woody Bay. Bij Highveer Point loopt u door heide­velden en heeft u zicht op de scherpe rotsen van Heddon 's Mouth. U daalt naar zee­niveau voor de brug over de River Heddon en stijgt over een zigzag pad tot u op de kliffen bent. Dan volgt een golvend deel over de kliffen met continue uitzicht. Het pad daalt abrupt om het diep ingesneden dal van Sherry­combe over te steken, gevolgd door een laatste klim naar het hoogste punt (en meest pano­ramische uitzicht): de Great Hangman (318 m). Vervolgens is het bergaf naar Combe Martin op zee­niveau. 22 km, 800 m, 6½ uur.
Lynton & Lynmouth Cliff Railway
Dag 7: Combe Martin – Ilfracombe – Woolacombe
Het kustpad tussen Combe Martin en Ilfracombe (9 km) is ruig en indruk­wekkend, maar ligt direct naast de drukke hoofdweg. Zolang er gewerkt wordt aan een betere route adviseren we dit traject over te slaan en de bus te nemen naar Ilfracombe. Vandaar wandelt u verder over het kustpad via Mortehoe naar Woolacombe. De kliffen worden minder hoog en het pad daalt enkele malen af naar zee­niveau. 14½ km, 350 m, 4 uur. Van Woolacombe per bus (niet op zondag) of taxi naar uw over­nachtings­plaats Ilfracombe.
Dag 8: Vertrek Ilfracombe
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

7 nachten / 8 dagen · gemiddeld 17 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Minehead
 2. Wandelen naar Porlock, 15 km
 3. Wandelen naar Lynton, 22 km
 4. Rondwandeling Lynton
 5. Rondwandeling Lynton
 6. Wandelen naar Combe Martin, 22 km
 7. Wandelen van Ilfracombe naar Woolacombe, 14½ km
 8. Vertrek Ilfracombe

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Exmoor
Foto: Rien van der Schelde

Accommodatie Exmoor

U overnacht voornamelijk in kleine B&B's, guesthouses en inn's (herbergen) op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (op de gang of op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn accommo­daties soms al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk, maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is. Wij kunnen maximaal twee extra nachten per plaats bijboeken, mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

Op deze tocht hebben de éénpersoonskamers een gedeelde badkamer. Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor

Info & prijs Exmoor

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Lage Naarderweg 45-47 · 1217 GN Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Exmoor in Engeland W519
 • Periode: begin mei – eind september
 • Aanvang: dagelijks, naar keuze
 • Bij vijf of meer personen wordt u waarschijnlijk enkele nachten gesplitst over twee B&B's
 • De eenpersoonskamers hebben ondanks de toeslag meestal een gedeelde badkamer
 • Geen aankomst meer mogelijk van 18 augustus t/m 11 september
 • Hond meenemen: niet mogelijk
 • Na ontvangst van uw boekingsformulier vraagt het zo'n twee weken (vaak korter, soms langer) voordat wij u kunnen melden of de accommodaties daadwerkelijk voor u geboekt zijn
Prijs 2023
 • S · 7: 768 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen. Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten, taxi-transfer na ontbijt dag 4 en dag 5
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige route­beschrijving met kaartjes, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 7,50 per persoon
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +50%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +65%
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 87115 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 87130 p.p.
 • Extra reispakket € 63
Exmoor

Heen- en terugreis Exmoor

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Minehead (80 km van Bristol Airport)
 • Eind: Ilfracombe (150 km van Bristol Airport)
Lokale reisroute heen*
 • Van Bristol Airport per Flyer express bus naar Bristol, per trein naar Taunton; per bus (op zondag beperkt) of taxi naar Minehead: lokale reistijd op werkdagen ± 3½ uur.
 • Van Londen St Pancras Rail Station per Underground naar Londen Paddington; per trein naar Taunton; per bus (op zondag beperkt) of taxi naar Minehead: lokale reistijd op werkdagen ± 5 uur.
Lokale reisroute terug*
 • Van Ilfracombe per bus (niet op zondag) of taxi naar Barnstaple; per trein via Exeter naar Bristol; per Flyer Express bus naar Bristol Airport: lokale reistijd op werkdagen ± 5½ uur.
 • Van Ilfracombe per bus (niet op zondag) of taxi naar Barnstaple; per trein via Exeter naar Londen Paddington; per Underground naar Londen St Pancras Rail Station: lokale reistijd op werkdagen ± 6¾ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**
Trein internationaal**
 • Londen St Pancras International Rail Station
  • Brussel, Rotterdam, Amsterdam: Eurostar
Veerboot**
Eigen auto
In Minehead mogelijkheid tot betaald lang parkeren. Van Ilfracombe per taxi naar Minehead: afstand ± 65 km, lokale reistijd ± 1¼ uur.

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Bij de getoonde voorbeelden gaan we er van uit dat uw lokale heenreis vóór het middaguur begint, en u uw terugreis omstreeks 09:00 aanvangt. Houd een ruime marge aan bij uw reisplanning. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

** De veerboot, het vliegtuig of de internationale trein reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst.

Exmoor
Toon meer...

Foto's Exmoor

Exmoor
Foto: Hans Wierenga
Exmoor
Foto: Hans Wierenga
Exmoor
Foto: Hans Wierenga
Exmoor
Foto: Hans Wierenga
Exmoor
Foto: Hans Wierenga
Exmoor
Foto: Hans Wierenga
Exmoor
Foto: Hans Wierenga
Exmoor
Foto: Rien van der Schelde
Exmoor
Foto: Rien van der Schelde
Exmoor
Foto: Rien van der Schelde
Exmoor
Foto: Ans Romijn
Exmoor
Foto: Ans Romijn
Exmoor
Foto: Ans Romijn
Exmoor
Foto: Ans Romijn
Exmoor
Foto: Ans Romijn
Exmoor
Foto: Ans Romijn
Exmoor
Foto: José Lorié
Exmoor
Foto: José Lorié
Exmoor
Foto: Hennie Koeken
Exmoor
Foto: Hennie Koeken
Exmoor
Foto: Hennie Koeken
Exmoor
Foto: Hennie Koeken
Exmoor
Foto: Hennie Koeken
Exmoor
Foto: Hennie Koeken
Exmoor
Foto: Hennie Koeken
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Exmoor
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top