Seven Sisters & High Weald Sussex & Kent

Wandelvakantie in Engeland

Wandeltrektocht van Lewes in Sussex door heuvel­land, over de Seven Sisters krijt­kliffen en door de boom­gaarden en hop­velden van de High Weald (AOBN) naar Sissinghurst in Kent. Mogelijkheid tot tuin­bezoek: Great Dixter en Sissinghurst. 100 km · 8 of 9 dagen.


Beschrijving Seven Sisters & High Weald

Beginnend in de historische stad Lewes volgt de route de eerste twee dagen de South Downs Way National Trail, een gebied van slechts met gras begroeide heuvels. Het dorp Alfriston ligt in het dal waar de rivier Cuckmere zich een weg baant door de krijtrug van de South Downs.

De Seven Sisters bestaan uit zeven tegen elkaar liggende heuvelruggen welke als krijtrotsen abrubt eindigen bij de kust van het Kanaal. Vanaf Beachy Head daalt de route naar de Victoriaanse badplaats Eastbourne, waar u de trein neemt naar Hastings.

Wandelreis Seven Sisters:

 • Twee dagen over de South Downs Way
 • Krijtrotsen de Seven Sisters
 • Historische steden Lewes, Hastings en Rye
 • High Weald: boomgaarden, hopvelden en bossen
 • Acht overnachtingen in zes plaatsen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties
 • Gps-track beschikbaar

Hastings was in de middeleeuwen een van de Cinque Ports: een samenwerking van vijf Engelse havens aan het Kanaal om schepen en manschappen te leveren aan de koning, waardoor ze privileges kregen wat weer de handel bevorderde. Nog steeds worden vissers­boten het strand opgetrokken en hangen de netten te drogen in net-shops. Maak zeker ook een wandelingetje door de smalle straatjes met zijn pittoreske huizen: Hastings Old Town.

Ten noorden van Hastings werd in 1066 bij de Slag bij Hastings de Engelsen verslagen door de binnenvallende Normandiërs. Door dit heuvelland kunt u de optionele en gemarkeerde wandeling 1066 Country Walk doen.

Na Hastings volgt u de Saxon Shore Trail, eerst over de zandstenen kliffen en dan over de vlakke schapenweiden van Romney Marsh naar de Ancient Towns Winchelsea en Rye. Het plaatsje Rye heeft geplaveide straatjes, schilderachtige huizen en de gevierde Mermaid Street. Great Dixter Gardens ligt een korte busrit van Rye.

De route slaat landinwaarts en voert voor twee dagen langs boom­gaarden, hop­velden en door de bossen van High Weald van Kent. U wandelt via de burcht Bodiam Castle en het marktplaatsje Cranbrook met z'n witgekalkte houten huizen met rode daken naar het dorp Sissing­hurst. Optioneel kunt u met een extra ommetje Sissing­hurst Castle garden bezoeken.

Trektocht Seven Sisters:

 • Wandelen per dag: 15 tot 22½ km, gemiddeld 20 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 500 m
 • Looptijd per dag: 4½ tot 6½ uur
 • Zwaarte: 3 – gemiddeld
 • Totale afstand: 100 km
 • Hoogste punt: Firle Beacon 217 m

Kaartje

De Seven Sisters & High Weald is een wandeltocht in Zuidoost-Engeland. De wandelvakantie van negen dagen heeft vijf wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt.


Programma Seven Sisters & High Weald

Dag 1: Aankomst Lewes
Check in tussen 16:00 en 18:00 uur.
Dag 2: Lewes – Alfriston
Door het heuvelland over de South Downs Way National Trail met weids uitzicht over de grassige heuvels. Om de River Ouse over te steken daalt u af naar zeeniveau om aan de andere kant weer te stijgen naar de heuvelrug. Afstand 23 km, hoogte­verschil 450 m, looptijd 6½ uur.
Dag 3: Alfriston – Eastbourne (Hastings)
Eerst door het vogelrijke dal van Cuckmere River en vanaf de kust over de lege krijtheuvels van de Seven Sisters. Het hoogte­verschil is de optelsom van meerdere korte maar inspannende stijgingen en dalingen, Beachy Head is met 165 m het hoogste punt. 21 km, 500 m, 6 uur. Optioneel een extra rondje van 5 km naar Cuckmere Haven voor fotogeniek zicht op de Seven Sisters. Van Eastbourne neemt u de trein naar Hastings (niet inbegrepen) waar u overnacht.
Dag 4: Hastings
Vrij te besteden. Suggestie: Neem de trein naar Battle en wandel over de 1066 Country Walk door een landschap van glooiende velden en eeuwenoude bossen. Neem in Winchelsea de trein of bus terug naar Hastings. 21 km, 300 m, 5½ uur.
Dag 5: Hastings – Rye
Verder over het kustpad de Saxon Shore Trail met enkele korte afdalingen en stijgingen om een diepe beboste vallei te kruisen. De Saxon Shore Trail volgt vanaf Hastings de kust zoals het was tegen het einde van de Romeinse tijd. Daarom loopt rond Romney Marsh de route aanzienlijk landinwaarts vanaf de actuele kustlijn. De Romeinen bouwden toen als reactie op de Saksische indringers een linie van verdedigingsforten. Na Fairlight Cove volgt u landinwaarts het Canal Path naar Winchelsea en gaat het door de velden en wandelt u langs Camber Castle. 21½ km, 300 m, 6 uur.
Camber Castle
Dag 6: Rye
Suggestie A: Verken 's morgens het pittoreske plaatsje Rye en neem 's middags de bus naar Northiam voor een bezoek aan Great Dixter Gardens.
Great Dixter Gardens (maandags gesloten)
Suggestie B: Neem de bus naar Battle en wandel via Winchelsea terug naar Rye over de 1066 Country Walk. 25 km, 300 m, 6½ uur.
Dag 7: Rye – Ewhurst Green
Door het glooiende, landelijke heuvellandschap van de Weald, dat zich uitstrekt langs de grens van Sussex en Kent. De wandeling volgt deels de bewegwijzerde High Weald Landscape Trail en het Sussex Border Path. U komt door het plaatsje Northiam waar even verderop Great Dixer Gardens ligt. Ewhurst Green is een gehucht even voor Bodiam Castle. 18½ km, 200 m, 5 uur.
Dag 8: Ewhurst Green – Hawkhurst – Cranbrook/Sissinghurst
Al snel komt u langs Bodiam Castle, de buitenmuren uit 1385 zijn nog steeds redelijk intact. Vervolgens loopt u door het glooiende heuvelachtige landschap van the Weald, met bosschages, hopvelden en boomgaarden, naar de plaats Hawkhurst waar u de bus kunt nemen naar Sisinghurst Village. 10 km, 150 m, 3 uur.
U kunt ook van Ewhurst Green via Hawkhurst en Cranbrook wandelen naar Sissinghurst: 20½ km, 300 m, 5½ uur.
Op 2 km van het dorp Sissinghurst ligt Sissinghurst Castle Garden wat zeker de moeite waard is om te bezoeken (plan hiervoor zo'n twee uur).
Bodiam Castle Sissinghurst Castle Garden
Dag 9: Cranbrook/Sissinghurst vertrek
Na het ontbijt einde wandelreis.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

8 nachten / 9 dagen · gemiddeld 20 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Lewes (alleen op dinsdag, woensdag, donderdag)
 2. Wandelen naar Alfriston, 23 km
 3. Wandelen naar Eastbourne, 21 km
  Overnachting Hastings
 4. Eigen invulling Hastings
  Suggestie wandelen van Battle naar Winchelsea, 21 km
 5. Wandelen naar Rye, 21½ km
 6. Eigen invulling Rye
  Suggestie bezoek Great Dixter Gardens
 7. Wandelen naar Ewhurst Green, 18½ km
 8. Wandelen naar Hawkhurst 10 km (+bus), of naar Cranbrook/Sissinghurst 20½ km
 9. Vertrek Sissinghurst

Variant-A

7 nachten / 8 dagen · gemiddeld 20 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Lewes (alleen op woensdag, donderdag)
 2. Wandelen naar Alfriston, 23 km
 3. Wandelen naar Eastbourne, 21 km
  Overnachting Hastings
 4. Wandelen naar Rye, 21½ km
 5. Eigen invulling Rye
  Suggestie bezoek Great Dixter Gardens
 6. Wandelen naar Ewhurst Green, 18½ km
 7. Wandelen naar Hawkhurst 10 km (+bus), of naar Cranbrook/Sissinghurst 20½ km
 8. Vertrek Sissinghurst

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Seven Sisters
Seven Sisters

Accommodatie Seven Sisters & High Weald

U overnacht voornamelijk in kleine B&B's, guesthouses en inn's (herbergen) op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (op de gang of op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn accommo­daties soms al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk, maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is. Wij kunnen maximaal twee extra nachten per plaats bijboeken, mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

De accommo­datie in Ewhurst Green heeft alleen kamers met een tweepersoonsbed (als u aparte bedden wenst heeft u een los campingbedje op de kamer). De laatste overnachting proberen we eerst in Sissinghurst, als hier geen kamers meer beschikbaar zijn proberen we het 2 km terug gelegen Cranbrook. In Cranbrook/Sissinghurst geen overnachting op vrijdag of zaterdag (want accommodaties accepteren dan geen gasten voor één nacht). En zowel in Ewhurst Green als in Cranbrook/Sissinghurst geen overnachting op zondagavond want dan is de keuken dicht.

Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

Sussex
Sussex
Sussex
Sussex
Sussex
Sussex
Sussex

Info & prijs Seven Sisters & High Weald

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Lage Naarderweg 45-47 · 1217 GN Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Seven Sisters en High Weald 2024 in Engeland W414
 • Reisperiode: aankomst van 1 april t/m 30 september alleen op dinsdag, woensdag of donderdag (variant-A alleen op woensdag of donderdag)
 • Bij vijf of meer personen wordt u waarschijnlijk enkele nachten gesplitst over twee B&B's
 • Geen aankomst 22 augustus t/m 8 september 2024
 • Na ontvangst van uw boekingsformulier vraagt het zo'n twee weken (vaak minder, soms meer) voordat wij u kunnen melden of de accommodaties daadwerkelijk voor u geboekt zijn
 • U kunt deze wandelvakantie nu boeken voor in 2025. Zodra accommodaties boekingen voor komend jaar accepteren, dan leggen we voor u als een van de eersten direct de kamers vast.
Prijs 2024
 • S · 8: 1333 Boek nu 
 • A · 7: 1233 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen. Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9,00 per persoon
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +60%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +65%
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties (1 koffer/tas max 18 kg p.p.), boekingskosten
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige route­beschrijving met wandel­kaartjes, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, gps-track in de app Komoot
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, digitale kaarten, heen- en terugreis
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 85125 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 85140 p.p.
 • Extra reispakket € 42
Seven Sisters

Heen- en terugreis Seven Sisters & High Weald

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Lewes (100 km van Londen)
 • Eind: Cranbrook of Sissinghurst (100 km van Londen)
Lokale reisroute heen*
 • Van Gatwick Airport per trein naar Lewes; per taxi naar accommo­datie: lokale reistijd ± 1 uur.
 • Van Londen St Pancras per Underground naar Londen Victoria; per trein naar Lewes: lokale reistijd ± 2½ uur.
Lokale reisroute terug*
 • Van Cranbrook/Sissinghurst per bus (niet op zondag) of taxi naar Staplehurst; per trein naar Gatwick Airport: lokale reistijd ± 3½ uur.
 • Van Cranbrook/Sissinghurst per bus (niet op zondag) of taxi naar Staplehurst; per trein via Ashford naar Londen St Pancras: lokale reistijd ± 2½ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Trein internationaal**
 • Londen St Pancras International Rail Station
  • Brussel, Rotterdam, Amsterdam: Eurostar
Veerboot**
Vliegtuig**
Eigen auto
In Eastbourne mogelijkheid tot betaald parkeren. Van Eastbourne trein naar Lewes (reistijd ½ uur). Van Sissinghurst of Cranbrook per taxi naar Eastbourne: afstand ± 50 km, lokale reistijd ± 1¼ uur. (In Lewes en Cranbrook lang parkeren niet mogelijk.)

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Bij de getoonde voorbeelden gaan we er van uit dat u reist op een maandag t/m zaterdag, uw lokale heenreis vóór het middaguur begint, en u uw terugreis tussen 09:00 en 10:00 uur aanvangt. Als er op zon- en feestdagen openbaar vervoer rijdt dan komt dit vaak pas op gang na 11:00 uur en is de frequentie minder; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken. Houd een ruime marge aan bij uw reisplanning.
** De internationale trein, veerboot of het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst.

Seven Sisters
Foto: Rene Hekman
Toon meer...

Foto's Seven Sisters & High Weald

Seven Sisters

Seven Sisters
Lewes
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Eastbourne
Seven Sisters
Hastings
Seven Sisters
Hastings
Seven Sisters
Seven Sisters
Camber Castle
Seven Sisters
Rye
Seven Sisters
Foto: Peter van der Veer
Seven Sisters
Foto: Peter van der Veer
Seven Sisters
Foto: Peter van der Veer
Seven Sisters
Foto: Karin van der Linde
Seven Sisters
Foto: Jan Visser
Seven Sisters
Foto: Rene Hekman
Seven Sisters
Foto: Rene Hekman
Seven Sisters
Foto: Leen Lakerveld-Pauwels
Seven Sisters
Foto: Leen Lakerveld-Pauwels
Seven Sisters
Foto: Leen Lakerveld-Pauwels
Seven Sisters
Foto: Leen Lakerveld-Pauwels
Seven Sisters
Foto: Leen Lakerveld-Pauwels
Seven Sisters
Foto: Marloes Boonekamp
Seven Sisters
Foto: Marloes Boonekamp
Seven Sisters
Foto: Dré van Marrewijk
Seven Sisters
Foto: Dré van Marrewijk
Seven Sisters
Foto: Dré van Marrewijk
Seven Sisters
Foto: Dré van Marrewijk
Seven Sisters
Foto: Evers & Sauer
Seven Sisters
Foto: Evers & Sauer
Seven Sisters
Foto: Diana Tromp
Seven Sisters
Foto: Diana Tromp
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Diashow

High Weald

Seven Sisters
Foto: Peter van der Veer
Seven Sisters
Foto: Karin van der Linde
Seven Sisters
Foto: Rene Hekman
Seven Sisters
Foto: Rene Hekman
Seven Sisters
Foto: Rene Hekman
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top