Seven Sisters & High Weald 2024 Sussex & Kent

Wandelvakantie in Engeland

Wandeltrektocht van Lewes in Sussex door heuvel­land, over de Seven Sisters krijt­kliffen en door de boom­gaarden en hop­velden van de High Weald naar Cranbrook in Kent. Mogelijkheid tot tuin­bezoek: Great Dixter en Sissinghurst. 100 km · 8 of 9 dagen.


Beschrijving Seven Sisters & High Weald

Wandelen door de mooiste land­schappen in het zuiden van Engeland, terwijl wij uw bagage vervoeren. Door het heuvel­land en over de krijt­kliffen van Sussex, en dan door het heuvel­land met velden, bossages en boom­gaarden van de High Weald AOBN in Kent. Optioneel kunt u Engelse tuinen en Bodiam Castle bezoeken.

Beginnend in de historische stad Lewes volgt de route de eerste twee dagen de South Downs Way National Trail naar de kust van het Kanaal. Hier stoppen de zeven tegen elkaar liggende heuvelruggen abrupt bij de krijtrotsen van de Seven Sisters en Beachy Head. De hellingen op de South Downs Way zijn inspannend.

Hastings was in de middel­eeuwen een van de vijf Engelse Kanaal­havens. Vissers­boten worden nog steeds het strand opgetrokken en de netten worden gedroogd in net-shops. Maak zeker ook een wandelingetje door de smalle straatjes met zijn pittoreske huizen aan de oostzijde: Hastings Old Town,.

Wandelreis Seven Sisters:

 • Twee dagen over de South Downs Way
 • Krijtrotsen de Seven Sisters
 • Historische steden Lewes, Hastings en Rye
 • High Weald: boomgaarden, hopvelden en bossen
 • Zeven overnachtingen in zes plaatsen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties
 • Gps-track beschikbaar

Oostwaarts van Hastings over de Saxon Shore Trail die eerst de zand­stenen kliffen volgt waar diepe beboste valleien de rotsachtige kust doorsnijden om dan de vlakke schapen­weiden van Romney Marsh te kruisen. Het plaatsje Rye heeft geplaveide straatjes, schilder­achtige huizen en de gevierde Mermaid Street. Great Dixter Gardens ligt een korte busrit van Rye.

De route slaat landinwaarts en gaat voor twee dagen langs boom­gaarden, hop­velden en door de bossen van High Weald van Kent via Bodiam Castle naar Sissinghurst Castle Garden.

Trektocht Seven Sisters:

 • Wandelen per dag: 15 tot 22½ km, gemiddeld 20 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 500 m
 • Looptijd per dag: 4½ tot 6½ uur
 • Zwaarte: 3 – gemiddeld
 • Totale afstand: 100 km
 • Hoogste punt: Firle Beacon 217 m

Kaartje

De Seven Sisters is een wandeltocht in Zuidoost-Engeland. De wandelvakantie van acht dagen heeft vijf wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt.


Programma Seven Sisters & High Weald

Dag 1: Aankomst Lewes (woensdag, donderdag of vrijdag)
Check in tussen 16:00 en 18:00 uur.
Dag 2: Lewes – Alfriston
Door het heuvelland over de South Downs Way National Trail met weids uitzicht. Om de River Ouse over te steken daalt u af naar zeeniveau om aan de andere kant weer te stijgen naar de heuvelrug. Afstand 22½ km, hoogte­verschil 450 m, looptijd 6½ uur.
Dag 3: Alfriston – Eastbourne (Hastings)
South Downs Way National Trail, eerst door het vogelrijke dal van Cuckmere River en vanaf de kust over de lege krijtheuvels van de Seven Sisters. Het hoogte­verschil is de optelsom van meerdere korte maar inspannende stijgingen en dalingen, Beachy Head is met 165 m het hoogste punt. 21 km, 500 m, 6 uur. Optioneel een extra rondje van 5 km naar Cuckmere Haven voor fotogeniek zicht op de Seven Sisters. Van Eastbourne neemt u de trein naar Hastings (niet inbegrepen) waar u overnacht.
Extra dag Hastings
Alleen bij Variant-A: Neem de trein naar Battle en wandel over de 1066 Country Walk door een landschap van glooiende velden en eeuwenoude bossen. Neem in Winchelsea de trein of bus terug naar Hastings. 21 km, 300 m, 5½ uur..
Dag 4: Hastings – Rye
Verder over het kustpad de Saxon Shore Trail met enkele korte afdalingen en stijgingen om een diepe beboste vallei te kruisen. Na Fairlight Cove volgt u landinwaarts het Canal Path naar Winchelsea en gaat het door de velden en wandelt u langs Camber Castle. 21½ km, 300 m, 6 uur.
Camber Castle
Dag 5: Rye
Suggestie A: Verken 's morgens het pittoreske plaatsje Rye en neem 's middags de bus naar Northiam voor een bezoek aan Great Dixter Gardens.
Great Dixter Gardens (maandags gesloten)
Suggestie B: Neem de bus naar Battle en wandel via Winchelsea terug naar Rye over de 1066 Country Walk. 25 km, 300 m, 6½ uur..
Dag 6: Rye – Ewhurst Green
Door het glooiende, beboste heuvellandschap van de Weald, dat zich uitstrekt langs de grens van Sussex en Kent. De wandeling volgt deels de bewegwijzerde High Weald Landscape Trail en het Sussex Border Path. U komt door het plaatsje Northiam waar even verderop Great Dixer Gardens ligt. Ewhurst Green is een gehucht even voor Bodiam Castle. 18½ km, 200 m, 5 uur.
Dag 7: Ewhurst Green – Hawkhurst – Sissinghurst
Al snel komt u langs Bodiam Castle, de buitenmuren uit 1385 zijn nog steeds redelijk intact. Vervolgens loopt u door het glooiende heuvelachtige landschap van the Weald, met bosschages, hopvelden en boomgaarden, naar de plaats Hawkhurst. 10 km, 150 m, 3 uur.
Van Hawkhurst neemt u de bus (niet inbegrepen) naar Sisinghurst Village. Op 2 km van het dorp Sissinghurst ligt Sissinghurst Castle Garden wat zeker de moeite waard is om te bezoeken (plan hiervoor zo'n twee uur).
U kunt ook van Ewhurst Green via Hawkhurst en Cranbrook wandelen naar Sissinghurst: 20½ km, 300 m, 5½ uur.
Bodiam Castle Sissinghurst Castle Garden
Dag 8: Sissinghurst vertrek
Na het ontbijt einde wandelreis.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

7 nachten / 8 dagen · gemiddeld 20 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Lewes (alleen op woensdag, donderdag, vrijdag)
 2. Wandelen naar Alfriston, 22½ km
 3. Wandelen naar Eastbourne, 21 km
  Overnachting Hastings
 4. Wandelen naar Rye, 21½ km
 5. Eigen invulling Rye
 6. Wandelen naar Ewhurst Green, 18½ km
 7. Wandelen naar Hawkhurst 10 km, + 5 km rondje Sissinghurst
 8. Vertrek Sissinghurst

Variant-A

8 nachten / 9 dagen · gemiddeld 20 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Lewes (alleen op dinsdag, woensdag, donderdag)
 2. Wandelen naar Alfriston, 22½ km
 3. Wandelen naar Eastbourne, 21 km
  Overnachting Hastings
 4. Wandelen van Battle naar Winchelsea, 21 km
  Overnachting Hastings
 5. Wandelen naar Rye, 21½ km
 6. Eigen invulling Rye
 7. Wandelen naar Ewhurst Green, 18½ km
 8. Wandelen naar Hawkhurst 10 km, + 5 km rondje Sissinghurst
 9. Vertrek Sissinghurst

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Seven Sisters
Seven Sisters

Accommodatie Seven Sisters & High Weald

U overnacht voornamelijk in kleine B&B's, guesthouses en inn's (herbergen) op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (op de gang of op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn accommo­daties soms al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk, maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is. Wij kunnen maximaal twee extra nachten per plaats bijboeken, mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

De accommo­datie in Ewhurst Green heeft alleen kamers met een tweepersoonsbed (of als u aparte bedden wenst een los campingbedje). En in Sissinghurst geen overnachting op vrijdag of zaterdag (want accommodaties accepteren dan geen gasten voor één nacht). Zowel in Ewhurst Green als in Sissinghurst geen overnachting op zondagavond want dan is de keuken dicht.

Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

Sussex
Sussex
Sussex
Sussex
Sussex
Sussex
Sussex

Info & prijs Seven Sisters & High Weald

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Lage Naarderweg 45-47 · 1217 GN Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Seven Sisters en High Weald 2024 in Engeland W414
 • Reisperiode: aankomst van 1 april t/m 30 september alleen op woensdag, donderdag of vrijdag (variant-A alleen op dinsdag, woensdag of donderdag)
 • Bij vijf of meer personen wordt u waarschijnlijk enkele nachten gesplitst over twee B&B's
 • Geen aankomst 1 t/m 6 mei 2024: reeds volgeboekt
 • Na ontvangst van uw boekingsformulier vraagt het zo'n twee weken (vaak minder, soms meer) voordat wij u kunnen melden of de accommodaties daadwerkelijk voor u geboekt zijn
 • U kunt deze wandelvakantie nu boeken voor in 2024.
Prijs 2024
 • S · 7: 1233 Boek nu 
 • A · 8: 1348 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen. Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties (1 koffer/tas max 18 kg p.p.), boekingskosten
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige route­beschrijving met wandel­kaartjes, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui, gps-track in de app Komoot
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, digitale kaarten, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9,00 per persoon
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +60%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +65%
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 85125 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 85140 p.p.
 • Extra reispakket € 42
Seven Sisters

Heen- en terugreis Seven Sisters & High Weald

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Lewes (100 km van Londen)
 • Eind: Cranbrook of Sissinghurst (100 km van Londen)
Lokale reisroute heen*
 • Van Gatwick Airport per trein naar Lewes; per taxi naar accommo­datie: lokale reistijd ± 1 uur.
 • Van Londen St Pancras per Underground naar Londen Victoria; per trein naar Lewes: lokale reistijd ± 2½ uur.
Lokale reisroute terug*
 • Van Sissinghurst per bus (niet op zondag) of taxi naar Staplehurst; per trein naar Gatwick Airport: lokale reistijd ± 3½ uur.
 • Van Sissinghurst per bus (niet op zondag) of taxi naar Staplehurst; per trein via Ashford naar Londen St Pancras: lokale reistijd ± 2½ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Trein internationaal**
 • Londen St Pancras International Rail Station
  • Brussel, Rotterdam, Amsterdam: Eurostar
Veerboot**
Vliegtuig**
Eigen auto
In Eastbourne mogelijkheid tot betaald parkeren. Van Eastbourne trein naar Lewes (reistijd ½ uur). Van Sissinghurst of Cranbrook per taxi naar Eastbourne: afstand ± 50 km, lokale reistijd ± 1¼ uur. (In Lewes en Cranbrook lang parkeren niet mogelijk.)

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Bij de getoonde voorbeelden gaan we er van uit dat u reist op een maandag t/m zaterdag, uw lokale heenreis vóór het middaguur begint, en u uw terugreis tussen 09:00 en 10:00 uur aanvangt. Als er op zon- en feestdagen openbaar vervoer rijdt dan komt dit vaak pas op gang na 11:00 uur en is de frequentie minder; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken. Houd een ruime marge aan bij uw reisplanning.
** De internationale trein, veerboot of het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst.

Seven Sisters
Foto: Rene Hekman
Toon meer...

Foto's Seven Sisters & High Weald

Seven Sisters

Seven Sisters
Foto: Peter van der Veer
Seven Sisters
Foto: Peter van der Veer
Seven Sisters
Foto: Peter van der Veer
Seven Sisters
Foto: Karin van der Linde
Seven Sisters
Foto: Jan Visser
Seven Sisters
Foto: Rene Hekman
Seven Sisters
Foto: Rene Hekman
Seven Sisters
Foto: Leen Lakerveld-Pauwels
Seven Sisters
Foto: Leen Lakerveld-Pauwels
Seven Sisters
Foto: Leen Lakerveld-Pauwels
Seven Sisters
Foto: Leen Lakerveld-Pauwels
Seven Sisters
Foto: Leen Lakerveld-Pauwels
Seven Sisters
Foto: Leen Lakerveld-Pauwels
Seven Sisters
Foto: Leen Lakerveld-Pauwels
Seven Sisters
Foto: Marloes Boonekamp
Seven Sisters
Foto: Marloes Boonekamp
Seven Sisters
Foto: Dré van Marrewijk
Seven Sisters
Foto: Dré van Marrewijk
Seven Sisters
Foto: Dré van Marrewijk
Seven Sisters
Foto: Dré van Marrewijk
Seven Sisters
Foto: Dré van Marrewijk
Seven Sisters
Foto: Evers & Sauer
Seven Sisters
Foto: Evers & Sauer
Seven Sisters
Foto: Diana Tromp
Seven Sisters
Foto: Diana Tromp
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Diashow

High Weald

Seven Sisters
Foto: Peter van der Veer
Seven Sisters
Foto: Karin van der Linde
Seven Sisters
Foto: Rene Hekman
Seven Sisters
Foto: Rene Hekman
Seven Sisters
Foto: Rene Hekman
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Seven Sisters
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top