Kerry Way Full Circle

Wandelvakantie in Ierland

Wandeltrektocht over de heuvels langs de Ierse bergen op het schiereiland Iveragh, door de mooie Black Valley en het gezellige plaatsje Kenmare. Rond­wandeling vanuit Killarney, slingerend door ruige heide­velden en vaak uitzicht over zee. 190 km · 10 dagen.


Beschrijving Kerry Way

Het schiereiland Iveragh heeft de hoogste bergen van Ierland, tot wel 1000 m (Carrauntoohill). Iveragh is in de hele wereld bekend door de populaire autorondrit 'Ring of Kerry'.

Uw eerste en laatste overnachting zijn in het levendige centrum van Killarney met z'n vele traditionele pubs. Killarney heeft goede bus- en treinverbindingen met Cork.

Wandelreis Kerry Way:

 • Gemarkeerde wandelroute tussen de berg­toppen door
 • Indrukwekkend landschap met vaak zicht op zee
 • Schilderachtige dorpen met gezellige pubs
 • Killarney National Park
 • Negen overnachtingen in acht plaatsen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties
 • Gps-track beschikbaar

De Kerry Way vermijdt de echte bergtoppen, het voert over passen en kiest voor de heuvels. U begint met een transfer naar Black Valley waar uw wandeltocht start in de Ierse bergen, een afgelegen en stil gebied.

Trektocht Kerry Way:

 • Wandelen per dag: 15 tot 30 km, gemiddeld 24 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 800 m
 • Looptijd per dag: 4 tot 8½ uur
 • Zwaarte: 5 – veeleisend (als met drie transfers zwaarte: 4 – zwaarder dan gemiddeld)
 • Totale afstand: 190 km
 • Hoogste punt: 370 m – Beann Dhearg pas

Na de eenzame vallei Black Valley loopt u door ruige heidevelden, kleurrijke dorpen, agrarisch gebied, langs meren en over open heuvels. De route gaat voornamelijk door het binnenland, al heeft u vaak zicht op zee.

Kaartje

De Kerry Way is een gemarkeerde National Waymarked Trail in Zuidwest-Ierland. Deze wandelreis laat u de hele Kerry Way zien. De wandelvakantie van tien dagen heeft acht wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt.


Programma Kerry Way

Dag 1: Aankomst Killarney
De toeristenplaats Killarney heeft goede openbaar vervoer verbindingen.
Ross Castle
Dag 2: Killarney / Black Valley naar Glencar
Na het ontbijt een transfer naar Galway's Bridge waar uw wandeltocht start. Een pittige etappe door een berglandschap en over twee bergpassen (hoogte 370 m met uitzicht over Black Valley en Bridida Valley), door Cummeenduff Valley en langs Lough Acoose. 25 km, 600 m, 550 m, 7 uur. Overnachting in de omgeving van het meer, avond­maaltijd in uw B&B (niet inbegrepen).
Dag 3: Glencar naar Glenbeigh
Van Bealalaw Bridge langs River Caragh en door het bos, over land- en bosweggetjes. Na Windy Gap (385 m) uitzicht tot aan het schiereiland Dingle. 19 km, 350 m, 500 m, 5¼ uur.
Dag 4: Glenbeigh – Cahirciveen
Eerst over een voormalig spoortraject door bos, dan een pad langs Dingle Bay met fantastisch uitzicht over het aan de overkant gelegen Dingle schiereiland. De Kerry Way volgt een oude postkoets weg eerst tussen de bergen door en dan door agrarisch gebied. 29 km, 550 m, 500 m, 8 uur.
Dag 5: Cahirciveen – Waterville
U kunt uw gastvrouw verzoeken om een korte taxitransfer terug naar de route (niet inbegrepen). U loopt landinwaarts over twee glooiende heuvelkammen gescheiden door de valei van de River Rinny. De heuvels met heide, gras en veen bieden fantastische uitzichten over zowel het land als de zee maar geen beschutting. Het hoogste punt is Knockavahaun (371 m). Naar keuze 30 km, 750 m, 800 m, 8½ uur, of met transfer aan begin naar de T-splitsing Kerry Way 23 km. Overnachting bij Waterville.
Dag 6: Waterville – Caherdaniel
Een wandeling over (half)verharde landweggetjes met vaak zicht over zee naar Beara schiereiland. Optioneel kunt u het 1½ km van de route gelegen Derrynane House bezoeken. 15 km, 300 m, 250 m, 4 uur. Overnachting omgeving Caherdaniel.
Derrynane House
Dag 7: Caherdaniel – Sneem
Over de Old Butter Road, afwisselend verhard en onverhard door de heuvels en agrarisch gebied met uitzichten op de omliggende heuvels en de zeetong van Kenmare. Een optionele 3½ km rondwandeling brengt u bij Staigue fort, de resten van een ringfort uit de derde eeuw. Overnachting in het kleurrijke en toeristische dorp Sneem. 18 km, 400 m, 400 m, 5 uur.
Dag 8: Sneem – Kenmare
Dit deel van de Kerry Way is relatief eenvoudig wandelen. U passeert Dromore Castle, gebouwd in het begin van de 19e eeuw. Na een korte klim naar de top van Gortamullin Hill daalt u naar Kenmare. 30 km, 550 m, 550 m, 8½ uur (of 20 km als transfer naar Blackwater Bridge – niet inbegrepen, vraag uw gastvrouw/gastheer de middag vooraf een taxi voor u te reserveren).
Dag 9: Kenmare – Killarney
Eerst stevig stijgen over een verhard weggetje door agrarisch gebied, en dan opnieuw stijgen over een inspannend pad naar de pas (330 m) van Peakeen Mountain en Knockanaguish. Na Windy Gap begint de afdaling en volgt u de Old Kenmare Road – een ruig pad dat door Killarney National Park slingert – via Toro Waterfall naar Muckross House. Het bospad komt uit bij de weg die u naar Killarney voert. 25 km, 600 m, 550 m, 7 uur.
Killarney National Park Muckross House, gardens & traditional farm
Dag 10: Vertrek Killarney
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

9 nachten / 10 dagen · gemiddeld 24 km per dag, zwaarte 5 (veeleisend)

 1. Aankomst Killarney
 2. Transfer naar Galway Bridge, wandelen naar Glencar, 25 km
 3. Wandelen naar Glenbeigh, 19 km
 4. Wandelen naar Cahirciveen, 29 of 22 km
 5. Wandelen naar Waterville, 30 of 23 km
 6. Wandelen naar omgeving Caherdaniel, 15 km
 7. Wandelen naar Sneem, 18 km
 8. Wandelen naar Kenmare, 30 km (of 20 km)
 9. Wandelen naar Killarney, 25 km
 10. Vertrek Killarney

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Kerry Way
Foto: R. Koops

Accommodatie Kerry Way

U overnacht in B&B's, guesthouses, inn's (herbergen) en soms kleine hotels op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf).

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn accommo­daties soms al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk, maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is. Wij kunnen maximaal twee extra nachten per plaats bijboeken, mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

In Glencar is slechts een eenvoudige B&B, ook is hier geen andere eetgelegenheid dan uw B&B zelf. In Caherdaniel is nauwelijks accommodatie, waarschijnlijk overnacht u in een B&B in de omgeving. Suggesties voor een extra overnachting: Waterville (boottocht op ± 25 km per taxi van Waterville) of Kenmare.
Skelligs Islands Skelligs Rock Seafari boottocht

Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way

Info & prijs Kerry Way

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Lage Naarderweg 45-47 · 1217 GN Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Kerry Way Full Circle 2024 in Ierland W474
 • Reisperiode: aankomst van 1 april t/m 30 september dagelijks naar keuze
 • Geen aankomst 1 augustus t/m 30 september 2024
 • Na ontvangst van uw boekingsformulier vraagt het zo'n twee weken (vaak minder, soms meer) voordat wij u kunnen melden of de accommodaties daadwerkelijk voor u geboekt zijn
 • U kunt deze wandelvakantie nu boeken voor in 2025. Zodra accommodaties boekingen voor komend jaar accepteren, dan leggen we voor u als een van de eersten direct de kamers vast.
Prijs 2024
 • S · 9: € 1058 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen. Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, transfer dag 2 Killarney–Galway Bridge, bagage­vervoer tussen de accommo­daties (1 koffer/tas max 15 kg p.p.), boekingskosten.
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige routebeschrijving met wandelkaartjes, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui, gps-track in de app Komoot.
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, digitale kaarten, heen- en terugreis, overige transfers
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9,00 per persoon
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +60%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +65%
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs € 90 – € 120 p.p.
 • Extra reispakket € 63
Kerry Way
Foto: Michel Elshout

Heen- en terugreis Kerry Way

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Killarney (100 km van Cork)
 • Eind: Killarney
Lokale reisroute heen*
 • Van Cork Airport per bus naar Cork Parnell Place busstation; per bus naar Killarney: lokale reistijd ± 2½ uur.
Lokale reisroute terug*
 • Van Killarney busstation per bus naar Cork Parnell Place busstation; per bus naar Cork Airport: lokale reistijd ± 2½ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Bij de getoonde voorbeelden gaan we er van uit dat u reist op een maandag t/m zaterdag, uw lokale heenreis vóór het middaguur begint, en u uw terugreis tussen 09:00 en 10:00 uur aanvangt. Als er op zon- en feestdagen openbaar vervoer rijdt dan komt dit vaak pas op gang na 11:00 uur en is de frequentie minder; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken. Houd een ruime marge aan bij uw reisplanning.
** Het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst.

Kerry Way
Foto: Anne Beuwer
Toon meer...

Foto's Kerry Way

Kerry Way
Foto: Rebecca Rijnders
Kerry Way
Foto: Rebecca Rijnders
Kerry Way
Foto: Rebecca Rijnders
Kerry Way
Foto: Ineke van Liempd
Kerry Way
Foto: Ineke van Liempd
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Foto: Jan Klerk
Kerry Way
Foto: Jan Klerk
Kerry Way
Foto: Wendy van der Meer
Kerry Way
Foto: Wendy van der Meer
Kerry Way
Foto: Jeroen Wiersema
Kerry Way
Foto: Jeroen Wiersema
Kerry Way
Foto: Rob & Lennart van der Sande
Kerry Way
Foto: Rob & Lennart van der Sande
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Kerry Way
Foto: Sjef Douwes
Kerry Way
Foto: Sjef Douwes
Kerry Way
Foto: Sjef Douwes
Kerry Way
Foto: Anita Bouwmeester
Kerry Way
Foto: Anita Bouwmeester
Kerry Way
Foto: fam. Groen
Kerry Way
Foto: fam. Groen
Kerry Way
Foto: Allard Verburg
Kerry Way
Foto: Michel Elshout
Kerry Way
Foto: Michel Elshout
Kerry Way
Foto: Michel Elshout
Kerry Way
Foto: Michel Elshout
Kerry Way
Foto: Maxim Faber
Kerry Way
Foto: Ciska van der Zanden
Kerry Way
Foto: Ciska van der Zanden
Kerry Way
Foto: Tom Raes
Kerry Way
Foto: Tom Raes
Kerry Way
Foto: Kees Elsinga & Joke Schenk
Kerry Way
Foto: Anne Beuwer
Kerry Way
Foto: R. Koops
Kerry Way
Foto: R. Koops
Kerry Way
Foto: R. Koops
Kerry Way
Foto: R. Koops
Kerry Way
Foto: Ria van Gestel
Kerry Way
Foto: Ria van Gestel
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top