Beara Way Full Circle

Wandelvakantie in Ierland

Rondwandeling op het schier­eiland Beara, een ruig en ongerept gebied terwijl de bewoonde wereld nooit ver weg is. Wandeltrektocht van Glengarriff via Castletownbere en Kenmare terug naar Glengarriff, met rondwandeling op Bere Island en zicht op Dursey Sound. 190 km · 9, 10 of 12 dagen.


Beschrijving Beara Way

Een wandeltocht op de zuidwestelijke punt van Ierland. Het ruige Beara schiereiland ligt aan de Atlantische Oceaan. Het is er schilderachtig en mystiek. De route voert u over landweggetjes en bergpaden, langs menhirs en steencirkels, en door dorpen met kleurrijke gevels. Het eiland Dursey kunt u per kabelbaan bezoeken; het heeft een ruige kustlijn en is vogelrijk. Kiest u voor twee nachten in Castletown dan kunt u ook per ferry Bere Island bezoeken om er een rond­wandeling te maken.

U volgt de route met de wijzers van de klok mee, eerst de zuidzijde en dan de noordzijde. Door de warme golfstroom is het klimaat het hele jaar aangenaam waardoor er een unieke en kleurrijke flora en fauna is ontstaan.

Wandelreis Beara Way Full Circle:

 • Kleurrijke plaatsen
 • Panoramische vergezichten
 • Traditionele muziek in pubs
 • Steencirkels en standing stones
 • Tien overnachtingen in acht plaatsen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties
 • Gps-track beschikbaar

De Beara Way is een gemarkeerde National Waymarked Trail in Zuidwest-Ierland. De wandelvakantie van twaalf dagen heeft tien wandel­dagen waarvan twee dagen een rondwandeling op een eiland.

Trektocht Beara Way Full Circle standaardreis:

 • Wandelen per dag: 13 tot 27 km, gemiddeld 19 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 750 m
 • Looptijd per dag: 4 tot 7½ uur
 • Zwaarte: 4 – zwaarder dan gemiddeld
 • Totale afstand: 170 km
 • Hoogste punt: 410 m – Derrysallagh

Kaartje

De Beara Way volgt hoofdzakelijk de wat hoger gelegen paden. De omgeving is vaak ruig en ongerept maar de bewoonde wereld is nooit ver weg. In de met gras begroeide heuvels loopt u soms over schapenpaadjes, vaak is er geen duidelijk pad en loopt u van markering naar markering.


Programma Beara Way

Dag 1: Aankomst Glengarriff
Check in tussen 16:00 en 18:00 uur
Dag 2: Glengarriff – Adrigole
U wandelt door het Glengarriff Nature Reserve over bospaden met zeer oude eiken. Na een weidegebied volgt een pittige steiging en wandelt u over de flank van Sugarloaf Mountain door een open gebied met volop uitzicht. Na een vermoeiende afdaling komt u in het gehucht Adrigole, een verzameling verspreid liggende huizen aan de schilderachtige oever van Bantry Bay. Transfer naar uw accommodatie. Afstand: 18¼ km, hoogte­verschil 600 m, looptijd 5½ uur.
Dag 3: Adrigole – Castletownbere
Transfer naar Adrigole. Het hele traject heeft u geregeld uitzicht; aan de ene kant over Bantry Bay naar Bere Island, en aan de andere kant naar Hungry Hill en de Slieve Miskish bergen. De route gaat over een ruig pad door een leeg landschap langs de zuidflank van Hungry Hill – met 685 m de hoogste berg op het schier­eiland – naar uw overnachtingsplaats Castletown, de enige wat grotere plaats op Beara. 22 km, 650 m, 6½ uur.
Dag 4: Bere Island
(Niet bij Variant-A.) Met de ferry naar Bere Island. Het eiland biedt een oase van rust. Uw wandeling slingert over oude weggetjes en graspaden, en door een rotsachtige wildernis via de vuurtoren naar de ruïne van een seintoren. Hier­vandaan heeft u panoramisch uitzicht over Bantry Bay, de haven van Castletownbere en over uw wandel­route van gisteren. Over een verhard weggetje terug naar de ferry, overnachting in Castletown. Naar keuze 13 tot 20 km, 450 m, 3¾ tot 5¾ uur.
Bere Island Ferries
Dag 5: Castletown – Allihies
Van Castletown naar Derrenataggart Stone Circle. Over een schapenpaadje door open moorland over de flank van Miskish Mountain. Afdaling door bos en dan een pittige klim naar de flank van de Knockgour. Uiteindelijk over landweggetjes naar Allihies – een kleurrijk plaatsje omringd door de resten van kopermijnen. 15½ km, 500 m, 4¾ uur.
Dag 6: Dursey Island
(Niet bij Variant-A en B.) Na het ontbijt een transfer naar Dursey Sound. Hier neemt u de kabelbaan naar Dursey Island (er vaart geen ferry vanwege de sterke stroming, de kabelbaan overbrugt 200 m.) Het eiland is slechts 1½ bij 6½ km en heeft geen winkels of pubs maar wel een lappendeken van akkers gescheiden door muurtjes en een ruige kustlijn met kliffen; het staat bekend om zijn grote variatie aan vogels. Transfe rvan Dursey Sound terug naar Allihies. 14 km, 400 m, 4 uur.
Cable Car Dursey
Dag 7: Dursey Sound – Allihies
(Niet bij Variant-A en B.) Transfer naar Dursey Sound. Van de Cable Car parking wandelt u over de rots met volop uitzicht naar de kleine vissershaven van Garnish Point. Dan over een landweggetje langs de hellingen van Canalmore en Follshaun­crone Mountain met uitzicht op Garnish Island en Bally­donegan Bay, een prachtig gebied voor vogelaars en fotografen. Langs de kust en via Ballydonegan Strand komt u in Allihies. 15 km, 400 m, 4¼ uur.
Dag 8: Allihies – Eyeries
Eerst wandelt u door de resten van wat ooit de grootste kopermijn van Europa was. Dan volgt u een weggetje met uitzicht over Clough Bay, de River Kenmare en de kustlijn van het schiereiland Kerry. Welis­waar een korte wandeling maar het uitzicht is ongelooflijk mooi. Eyeries is een kleurrijk dorp waar u eerst nog naar de kust kunt wandelen voordat u naar uw B&B gaat. 15½ km, 400 m, 4½ uur.
Dag 9: Eyeries – Lauragh
(In overleg met uw gastheer kunt u de eerste 5 km met de bagage mee.) Na Eyeries daalt de route naar Eyeries Point om het kustpad te volgen naar Ballycrovane Harbour. Hier dichtbij staat een prehistorische steen van 4.70 m met een inscriptie in het oude Ogham schrift (tegenwoordig op privé-grond). De route gaat nu land­inwaarts via Lough Fadda (Long Lake) naar een kleine bergkam met opnieuw panoramisch uitzicht over de River Kenmare. De route loopt door het kleurrijke dorp Ardgroom. Na een stuk over een verharde weg loopt u alweer door de heuvels, zo'n 750 m van de route af ligt de Ardgroom steencirkel. Over een ruig pad wandelt u over de bergpas en naar het dorp Lauragh. 27 (of 22) km, 450 m, 7½ uur.
Dag 10: Lauragh – Kenmare
U verlaat Lauragh over een kleine landweg om vervolgens gestaag te klimmen langs de Knockatee Mountain, en loopt langs het afgelegen Gowlaun Lough. Dan over de flank van Knockagarrane Mountain om weer af te dalen naar Lough Inchiquin, met even naast de route de Uragh Stone Circle. Het landweggetje stijgt uiteindelijk naar het zadel van Derrysallagh, en dan een laatste afdaling door bos en langs de Kenmare River naar het levendige plaatsje Kenmare. 25 km, 750 m, 7¼ uur.
Dag 11: Kenmare – Glengarriff
Van Kenmare wandelt u lang over verharde landweggetjes en door agrarisch landschap. Het weggetje wordt een pad en voert over de pas Barrerneen Mountain, en over de hellingen van Esk en Barraboy Mountain. Dan volgt de afdaling naar het dorp Glengarriff. 24½ km, 500 m, 7 uur.
Dag 12: Vertrek Glengarriff
Na het ontbijt vertrek
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis Bere Island & Dursey Sound

11 nachten / 12 dagen · gemiddeld 19 km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)

 1. Aankomst Glengarriff
 2. Wandelen naar Adrigole, 18¼ km
 3. Wandeling naar Castletownbere, 22 km
 4. Rondwandeling Bere Island, 13 - 20 km
 5. Wandelen naar Allihies, 15½ km
 6. Transfer Dursey Sound,
  rondwandeling Dursey Island, 14 km
 7. Transfer Dursey Sound,
  wandelen naar Allihies, 15 km
 8. Wandelen naar Eyeries, 15½ km
 9. Wandelen naar Lauragh, 27 (of 20) km
 10. Wandelen naar Kenmare, 25 km
 11. Wandelen naar Glengarriff, 24½ km
 12. Vertrek Glengarriff

Variant-A Geen eilanden

8 nachten / 9 dagen · gemiddeld 21 km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)

 1. Aankomst Glengarriff
 2. Wandelen naar Adrigole, 18¼ km
 3. Wandeling naar Castletownbere, 22 km
 4. Wandelen naar Allihies, 15½ km
 5. Wandelen naar Eyeries, 15½ km
 6. Wandelen naar Lauragh, 27 (of 20) km
 7. Wandelen naar Kenmare, 25 km
 8. Wandelen naar Glengarriff, 24½ km
 9. Vertrek Glengarriff

Variant-B Alleen Bere Island

9 nachten / 10 dagen · gemiddeld 20 km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)

 1. Aankomst Glengarriff
 2. Wandelen naar Adrigole, 18¼ km
 3. Wandeling naar Castletownbere, 22 km
 4. Rondwandeling Bere Island, 13 - 20 km
 5. Wandelen naar Allihies, 15½ km
 6. Wandelen naar Eyeries, 15½ km
 7. Wandelen naar Lauragh, 27 (of 20) km
 8. Wandelen naar Kenmare, 25 km
 9. Wandelen naar Glengarriff, 24½ km
 10. Vertrek Glengarriff

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Beara Way
Foto: Alex en Marileen Loopik

Accommodatie Beara Way

U overnacht in B&B's, guesthouses en inn's (herbergen) op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, bijna altijd op de kamer zelf).

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn accommo­daties soms al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk, maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is. Wij kunnen maximaal twee extra nachten per plaats bijboeken, mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

In Adrigole is geen B&B, we boeken u in Glengarriff of Castletownbere met transfers van/naar Adrigole. Ook in Dursey Sound is geen B&B, daarom overnachting in AllIhies met transfers. Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

Glengarriff
Beara Way
Castletown
Beara Way
Allihies
Eyeries
Lauragh

Info & prijs Beara Way

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Lage Naarderweg 45-47 · 1217 GN Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Beara Way Full Circle 2024 in Ierland W618
 • Reisperiode: aankomst van 1 april t/m 30 september dagelijks naar keuze
 • Geen aankomst 1 augustus t/m 30 september 2024
 • Na ontvangst van uw boekingsformulier vraagt het zo'n twee weken (vaak minder, soms meer) voordat wij u kunnen melden of de accommodaties daadwerkelijk voor u geboekt zijn
 • U kunt deze wandelvakantie nu boeken voor in 2025. Zodra accommodaties boekingen voor komend jaar accepteren, dan leggen we voor u als een van de eersten direct de kamers vast.
Prijs 2024
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9,00 per persoon
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +60%
 • Soloreiziger niet mogelijk - minimaal 2 reizigers vereist
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties (1 koffer/tas max 15 kg p.p.), boekingskosten.
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige route­beschrijving, wandel­kaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, gps-track in de app Komoot. Dit ontvangt u zo'n vier weken voor aanvang.
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, digitale kaarten, heen- en terugreis
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs € 90 – € 120 p.p.
Beara Way
Dursey Island | Beara Way

Heen- en terugreis Beara Way

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin en eind: Glengarriff (100 km van Cork)
Lokale reisroute heen*
 • Van Cork Airport per bus (uiterlijk vertrek 13:30 uur, zondag's 12:30 uur) naar Cork Parnell Place; per bus (v. 14:30, zondag's 13:30) naar Glengarriff: lokale reistijd ± 4 uur.
Lokale reisroute terug*
 • Van Glengarriff per bus (v 08:00, zaterdag's 09:30, zondag's 15:00) naar Cork; per bus naar Cork Airport: lokale reistijd ± 4 uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Bij de getoonde voorbeelden gaan we er van uit dat u reist op een maandag t/m zaterdag, uw lokale heenreis vóór het middaguur begint, en u uw terugreis tussen 09:00 en 10:00 uur aanvangt. Als er op zon- en feestdagen openbaar vervoer rijdt dan komt dit vaak pas op gang na 11:00 uur en is de frequentie minder; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken. Houd een ruime marge aan bij uw reisplanning.
** Het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst.

Beara Way
Allihies | Beara Way
Toon meer...

Foto's Beara Way

Beara Way
Foto: Jan Klerk
Beara Way
Foto: Jan Klerk
Beara Way
Foto: Jan Klerk
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Foto: Joke van Marion
Beara Way
Foto: Joke van Marion
Beara Way
Foto: Lida Aardenburg
Beara Way
Foto: Lida Aardenburg
Beara Way
Foto: Lida Aardenburg
Beara Way
Foto: Alex & Marileen Loopik
Beara Way
Foto: Alex & Marileen Loopik
Beara Way
Foto: Alex & Marileen Loopik
Beara Way
Foto: Els Sanderse
Beara Way
Foto: Els Sanderse
Beara Way
Foto: Els Sanderse
Beara Way
Adrie Flipse & Elise Fanchamps
Beara Way
Adrie Flipse & Elise Fanchamps
Beara Way
Adrie Flipse & Elise Fanchamps
Beara Way
Foto: Edwin de Jong
Beara Way
Foto: Edwin de Jong
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top