Dingle Way vanaf Camp

Wandelvakantie in Ierland

Wandeltrektocht op het schiereiland Dingle door een heuvel­landschap van velden en heide, met uitzicht op bergen en zee. Van Camp naar Cloghane over landweggetjes, klifpaden en de pas Mount Brandon, én een rustdag in het kleurrijke plaatsje Dingle. 115 km · 8 dagen.


Beschrijving Dingle Way

Groene weiden golven omlaag van de met heide bedekte bergen naar de ruige Atlantische kustlijn. Dankzij de warme golfstroom om het schiereiland treft u volop hagen van fuchsia's. Het schier­eiland heeft restanten uit lang vervlogen tijden: hutjes in de vorm van bijenkorven, grafstenen en Keltische kruizen.

Wandelreis Dingle Way:

 • Glooiende velden en heideheuvels
 • Kleurrijk stadje Dingle
 • Hagen van bloeiende fuchsia's in aug/sep
 • Prachtige pittige wandeling over Brandon Mountain
 • Zeven overnachtingen in zes plaatsen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties
 • Gps-track beschikbaar

De toegangsplaats tot het schiereiland Dingle is Tralee: de hoofdstad van de county Kerry. Het toeristenplaatsje Dingle (An Daingean) heeft een actieve vissershaven; de straatjes zijn gevuld met kleurrijke winkeltjes, restaurants en pubs. Een kwart van de huishoudens spreekt voornamelijk Gaelic.

Trektocht Dingle Way:

 • Wandelen per dag: 17½ tot 27 km, gemiddeld 23 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 750 m
 • Looptijd per dag: 5 tot 8 uur
 • Zwaarte: 3 – gemiddeld
 • Totale afstand: 115 km
 • Hoogste punt: 680 m – zadel bij Mount Brandon

De route blijft over het algemeen vrij laag, met slechts één significante klim over een uitloper van Brandon Mountain op 650 m. Elders komt de route nooit boven de 250 m, al zijn er genoeg kleine klimmetjes en afdalingen. Sommige onverharde stukken kunnen drassig zijn, zoals bij Feohanagh en het begin van de afdaling van Mount Brandon.

Kaartje

De Dingle Way is een gemarkeerde National Waymarked Trail in Zuidwest-Ierland. De route is zelden ver van de kust. De wandelvakantie van acht dagen heeft vijf wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt. Ongeveer de helft van de route gaat over (half)verharde landweggetjes, eenmaal bij Dingle town heeft u de meeste verharding wel gehad.


Programma Dingle Way

Dag 1: Aankomst Camp
Als u vroeg arriveert kunt u 's middags een rond­wandeling maken naar Killelton van 7½ km. Overnachting in Camp.
Dag 2: Camp – Annascaul
Een wandeling van noord naar zuid over het Dingle-schiereiland. Over een landweggetje gaat het van de groene velden naar de moors met een col op 235 m. Na een geleidelijk afdaling een prachtig uitzicht over lnch Beach. Vanaf de Maum ziet u in het dal Anascoul al liggen. In Annascoul is de ontdekkingsreiziger en Antarctica onderzoeker Tom Crean geboren, zijn kleurrijke pub the South Pole Inn ligt midden in het plaatsje. Afstand 17½ km, hoogte­verschil 400 m, looptijd 5 uur.
Dag 3: Annascaul – Dingle
Westwaarts over weggetjes die door het landschap en om de heuvels kronkelen. U komt langs de ruïne van het zestiende eeuwse Minard Castle. Dan noordwestwaarts naar de rug van het schiereiland Dingle. Vanaf hier is het uitzicht over Dingle Bay imposant. 23 km, 400 m, 6 uur.
Dag 4: Dingle
Het kleurrijke stadje Dingle is niet groot, wel erg levendig en het bekijken waard. In de vele (zo'n vijftig) pubs wordt 's avonds vaak Ierse muziek gespeeld. Een aanrader is een 2½ uur durende boottocht rond de Blasket Islands vanaf Dingle pier. Bij goed weer kunt u ook een rond­wandeling maken naar Bally­sitteragh (623 m). 17 km, 650 m, 5 uur.
Dingle Boat Tours: Blasket Islands
Dag 5: Dingle – Dunquin
Westwaarts over een landelijk weggetje naar Ventry en over het goudkleurige zandstrand. Een pad voert langs de flank van Mount Eagle op de grens van groene velden onder en moors boven u. Dit gebied is bezaaid met 'clochans'; 2500 jaar oude stenen hutten in de vorm van een bijenkorf. Bij Slea Head heeft u prachtige uitzichten over Blasket Island. 24 km, 500 m, 6¾ uur.
Blasket Herritage Centre
Dag 6: Dunquin – Feohanagh
Wederom een prachtige route, nu langs het noordwestelijke deel van het schiereiland; door Ferriters Cove, langs het strand en over de ruige zeekliffen met zicht op de Three Sisters. Overnachting omgeving Feohanagh. 21 km (of 25 km, afhankelijk van uw B&B), 200 m, 6 uur.
Dag 7: Feohanagh – Cloghane
Over de schouder van Mount Brandon (680 m), terwijl u begint (en eindigt) op zeeniveau. De land­weggetjes gaan na Baillinknockane over in een graspad om dan via een bergpaadje omhoog te gaan. Op de pas komt u langs een 3500 jaar oude staande steen. Bij goed weer kunt u als alternatief ook over de top van Mount Brandon (952 m). Vervolgens daalt u af – eerst pittig en dan over een comfortabel pad door een gebied waar nog steeds turf wordt gestoken; uitzicht op Brandon Bay. 28 km (of 22 km), 800 m, 8 uur. Ter plaatse kunt u nog kiezen om aan het eind de route met 3 km in te korten door niet via het gehucht Brandon te gaan.
Dag 8: Vertrek uit Cloghane
Ná het ontbijt vertrek. Op dagen dat er geen bus rijdt hebt u een transfer naar de bushalte in Camp.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

7 nachten / 8 dagen · gemiddeld 23 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Camp
 2. Wandelen naar Annascaul, 17½ km
 3. Wandelen naar Dingle, 23 km
 4. Rustdag Dingle
 5. Wandelen naar Dunquin, 24 km
 6. Wandelen naar Feohanagh, 21 of 25 km
 7. Wandelen naar Cloghane, 28 (of 22) km
 8. Vertrek Cloghane

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Dingle Way
Foto: Peter Fagginger Auer

Accommodatie Dingle Way

U overnacht in B&B's, guesthouses, inn's (herbergen) en soms kleine hotels op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf).

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn accommo­daties soms al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk, maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is. Wij kunnen maximaal twee extra nachten per plaats bijboeken, mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

In Dunquin is weinig accommodatie beschikbaar, daarom kan het zijn dat u een extra nacht in Dingle veblijft met transfers (inbegrepen). Ook in Feohanagh is weinig accommodatie, we proberen u hier zo dicht mogelijk onderaan Mount Brandom onder te brengen.
Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Colghane

Info & prijs Dingle Way

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Lage Naarderweg 45-47 · 1217 GN Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Dingle Way - Camp 2024 in Ierland W357
 • Reisperiode: aankomst van 1 april t/m 30 september dagelijks naar keuze
 • Geen aankomst 1 augustus t/m 30 september 2024
 • Na ontvangst van uw boekingsformulier vraagt het zo'n twee weken (vaak minder, soms meer) voordat wij u kunnen melden of de accommodaties daadwerkelijk voor u geboekt zijn
 • U kunt deze wandelvakantie nu boeken voor in 2025. Zodra accommodaties boekingen voor komend jaar accepteren, dan leggen we voor u als een van de eersten direct de kamers vast.
Prijs 2024
 • S · 7: € 863 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen. Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9,00 per persoon
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +60%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +65%
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties (1 koffer/tas max 15 kg p.p.), boekingskosten, transfer Cloghane naar Camp.
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige routebeschrijving met wandelkaartjes, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, gps-track in de app Komoot.
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, digitale kaarten, heen- en terugreis
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs € 90 – € 120 p.p.
 • Extra reispakket € 63
Dingle Way
Dingle Way

Heen- en terugreis Dingle Way

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Camp (130 km van Cork)
 • Eind: Cloghane (160 km van Cork)
Lokale reisroute heen*
 • Van Cork Airport per bus naar Cork Parnell Place busstation; per bus naar Tralee; per bus (v 14:00, 16:15) of taxi naar Camp: lokale reistijd ± 4 uur.
Lokale reisroute terug*
 • Van Cloghane transfer naar Camp, per bus naar Tralee; per bus (v 10:50, 11:50) naar Cork Parnell Place busstation; per bus naar Cork Airport: lokale reistijd ± 4½ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Bij de getoonde voorbeelden gaan we er van uit dat u reist op een maandag t/m zaterdag, uw lokale heenreis vóór het middaguur begint, en u uw terugreis tussen 09:00 en 10:00 uur aanvangt. Als er op zon- en feestdagen openbaar vervoer rijdt dan komt dit vaak pas op gang na 11:00 uur en is de frequentie minder; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken. Houd een ruime marge aan bij uw reisplanning.
** Het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst.

Dingle Town
Dingle Town
Toon meer...

Foto's Dingle Way

Dingle Way
Foto: Dirk Everaerts
Dingle Way
Foto: Dirk Everaerts
Dingle Way
Foto: Dirk Everaerts
Dingle Way
Foto: Riky Kanters
Dingle Way
Foto: Jan Klerk
Dingle Way
Foto: Jan Klerk
Dingle Way
Foto: Jolanda de Jong
Dingle Way
Foto: Jolanda de Jong
Dingle Way
Foto: Jolanda de Jong
Dingle Way
Foto: Nienke Schaap
Dingle Way
Foto: Geert Verlinde
Dingle Way
Foto: Jan van Haren
Dingle Way
Foto: Jan van Haren
Dingle Way
Foto: Jan van Haren
Dingle Way
Foto: Peter Fagginger Auer
Dingle Way
Foto: Peter Fagginger Auer
Dingle Way
Foto: Peter Fagginger Auer
Dingle Way
Foto: Peter Fagginger Auer
Dingle Way
Foto: Peter Fagginger Auer
Dingle Way
Foto: Geja van Gunst
Dingle Way
Foto: Geja van Gunst
Dingle Way
Foto: Geja van Gunst
Dingle Way
Foto: Bart de Ligt
Dingle Way
Foto: Bart de Ligt
Dingle Way
Foto: Bart de Ligt
Dingle Way
Foto: Joris Lehr
Dingle Way
Foto: Joris Lehr
Dingle Way
Foto: Joris Lehr
Dingle Way
Foto: Hanneke van der Leeuw
Dingle Way
Foto: Hanneke van der Leeuw
Dingle Way
Foto: Hanneke van der Leeuw
Dingle Way
Foto: Hanneke van der Leeuw
Dingle Way
Foto: Hanneke van der Leeuw
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Dingle Way
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top