Peak District 2025

Wandelvakantie in Engeland

Combi-Standplaats Wandelen in het Peak District vanuit de twee plaatsen Buxton en Hathersage. Een combinatie van bloem­rijke dalen, groene velden en ruige moors met heide. Door de Goyt Valley, langs de rots­wand Stanage Edge en over de Great Ridge. 85 km · 7 dagen.


Beschrijving Peak District

Het Peak District is een gebied met pittoreske stadjes en dorpen, historische kerken, grote huizen, ruige met turf bedekte moors en weelderig begroeide dalen. Weinig plaatsen in Engeland bieden zo'n verscheidenheid aan wandel­mogelijk­heden als het Peak District National Park.

Topografisch wordt het Peak District opgesplitst in twee gebieden, de White Peak en de Dark Peak. De White Peak in het zuiden heeft een vriendelijke landschap met kalkstenen grotten en groene bloemrijke dalen, terwijl de Dark Peak (de naam komt van de donkere kleur van het veen) in het noorden een ruiger landschap heeft van zandsteen met rotsrichels en steile hellingen. Op deze wandelvakantie kunt u genieten van het beste van beide gebieden.

Wandelvakantie Peak District:

 • National Park
 • White Peak: groene dalen
 • Dark Peak: ruige heidevelden
 • Niet gemarkeerde dagwandelingen
 • Zes overnachtingen in twee plaatsen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties
 • Gps-track beschikbaar
 • Begin en einde gemakkelijk bereikbaar met de trein

De Peak District is een ideale kennismaking met het wandelen in Engeland! U overnacht in twee plaatsen waaruit u dagwandelingen maakt. Uw bagage wordt gebracht als u naar de tweede plaats wandelt.

Drie nachten verblijft u in Buxton dat bekend is van het bronwater en de Georgische architectuur. U maakt hier wandelingen in de omgeving zoals door de Goyt Valley en vanuit het dorp Tideswell, dat al in de dertiende eeuw het recht verwierf een weekmartkt te houden en waarvan de parochiekerk bekend staat als de "Cathedral of the Peak". Een wandeling begint bij Chatsworth House, het landgoed van de hertog en hertogin van Devonshire. Chatsworth House was een van de inspiraties voor Jane Austen bij het schrijven van Pride and Prejudice.

Ook in Hathersage verblijft u drie nachten. Dit dorp is een populair centrum voor wandelaars. Aan de oostzijde is het omgeven door Stanage Edge, een wand van zandsteen met rotsrichels. Een korte treinrit brengt u naar Edale voor de wandeling Great Ridge met misschien wel het mooiste uitzicht van het Peak District.

De wandelvakantie Peak District bestaat uit afzonderlijke niet gemarkeerde dag­wandelingen in Midden-Engeland. De wandel­vakantie van zeven dagen heeft vijf wandel­dagen, waarvan één waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt. U loopt veel in open en onbeschut gebied. Er zijn enkele taxi-transfers inbegrepen waardoor u een ruimer gebied kunt verkennen.

Wandelingen Peak District:

 • Wandelen per dag: 15 tot 22 km, gemiddeld 17 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 300 m
 • Looptijd per dag: 4 tot 5¾ uur
 • Zwaarte: 3 – gemiddeld
 • Totale afstand: 85 km
 • Hoogste punt: 560 m – Lord's Seat

Kaartje

U wandelt voornamelijk over goed onderhouden paden, afgewisseld met rustige weggetjes. De route is niet gemarkeerd, u loopt aan de hand van een te downloaden app op uw mobiel.


Programma Peak District

Dag 1: Aankomst Buxton
Check in tussen 16:00 en 18:00 uur.
Dag 2: Goyt Valley & Burbage Edge
rond­wandeling ten noordwesten van Buxton door een heidelandschap deels overwoekerd door varens. Vanaf het Buxton Opera House slingert het pad zich langs boerderijen, over een voormalige spoorlijn en langs Goyt River. Vanaf Burbage Edge (500 m) heeft u uitzicht richting het graafschap Cheshire. De route daalt af over een onduidelijk schapenpaadje en over Bishop's Lane loopt u terug naar Buxton waar u overnacht. Afstand 15 km, hoogte­verschil 350 m, looptijd 4¼ uur.
Dag 3: Tideswell
Korte transfer naar Tideswell – ten noordoosten van Buxton – een historische nederzetting gesticht op de rijkdom van wol en lood. Een rond­wandeling door groene dalen en velden. U loopt door het bloemrijke Tideswell Dale. Bij de River Wye volgt u de Monsal Trail die over een voormalige spoorlijn gaat met enkele bruggen en tunnels. Dan pakt u de Pennine Bridle Way op via velden met dry stone walls naar het gehucht Wormhill en over paden en landweggetjes keert u terug in Tideswell. Bezoek hier nog even de parochiekerk, plaatselijk bekend als "Cathedral of the Peak". Transfer terug naar uw overnachtings­plaats Buxton. 20 km, 350 m, 5¼ uur.
Dag 4: Chatsworth – Hathersage
Transfer naar Chatsworth, het House & Estate van de hertog en hertogin van Devonshire is vanaf de openbare weg goed te zien. Het heeft een kunstcollectie, meer dan dertig kamers en vele hectares aan tuinen.
Neem bij Old Bridge het pad langs Derwent River noordwaarts naar het dorp Baslow. Volg de vallei langs de rivier met soms wat bos naar Froggat en Grindleford helemaal tot u bij het dorp Hather­sage komt, waar u overnacht. 15 km, 100 m, 4 uur.
Chatsworth House & Estate
Dag 5: Stanage Edge
Stanage Edge is een 6 km lange richel van zandsteen waar veel bergbeklimmers zich op uitleven. Vanuit het dorp loopt u noordoost over het terrein van Brookfield Manor en passeert u het erf van North Lees. Volg het pad omhoog naar Stanage Edge en volg dit tot High Neb (458 m). Dan keert u terug en daalt u af over Fiddler's Elbow naar Dale Bottom en loopt u over landweggetjes terug naar Hathersage waar u overnacht. 14 km, 400 m, 4 uur.
Dag 6: The Great Ridge & Mam Tor
Neem de trein van Hather­sage naar Edale (rit van vijftien minuten). Hier begint uw wandeling naar de Great Ridge, op de grens van White Peak en Dark Peak. Volg het pad over Chapel Gate en klim gestaag naar Lord's Seat (540 m). Eenmaal op Mam Tor (517 m) heeft u het beste uitzicht in het hele gebied. Mam Tor betekent "moeder heuvel", zo genoemd omdat er veel mini-heuvels rondom liggen. Het pad volgt de kam van de Great Ridge via Hollins Cross naar Back Tor , vanwaar u heen-en-weer kunt naar de top van Lose Hill (476 m). Van Back Tor daalt u af en loopt u terug naar Edale waar u de trein neemt naar Hather­sage waar u overnacht. 15 km, 450 m, 4¼ uur.
Dag 7: Vertrek Hathersage
Na het ontbijt is de wandelreis voltooid.
Toon meer...

Dagwandelingen

Standaardreis

6 nachten / 7 dagen · gemiddeld 17 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Buxton
 2. Rondwandeling Goyt Valley & Burbage Edge, 15 km
 3. Rondwandeling Tideswell, 20 km
 4. Wandelen van Chatsworth – Hathersage, 15 km
 5. Rondwandeling Stanage Edge, 14 km
 6. Rondwandeling The Great Ridge & Mam Tor, 15 km
 7. Vertrek Hathersage

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Peak District
Foto: Peter Beijersbergen

Accommodatie Peak District

U overnacht in een B&B, Inn (herberg) of hotel met alle nachten een eigen badkamer (bij uitzondering op de gang, meestal op de kamer zelf).

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn accommo­daties soms al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk, maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is. Wij kunnen maximaal twee extra nachten per plaats bijboeken, mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District

Info & prijs Peak District

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Lage Naarderweg 45-47 · 1217 GN Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Peak District 2025 in Engeland W513
 • Reisperiode: aankomst van 1 april t/m 30 september dagelijks naar keuze
 • Beperkt van ± 4 t/m 20 juli 2025 in Buxton wegens Opera Festival
 • Na ontvangst van uw boekingsformulier vraagt het zo'n twee weken (vaak minder, soms meer) voordat wij u kunnen melden of de accommodaties daadwerkelijk voor u geboekt zijn
 • U kunt deze wandelvakantie nu boeken voor in 2025. Zodra accommodaties boekingen voor komend jaar accepteren, dan leggen we voor u als een van de eersten direct de kamers vast.
Prijs 2025
 • S · 6: 1133 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen. Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9,00 per persoon
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +40%
 • Soloreiziger niet mogelijk - minimaal 2 reizigers vereist
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, transfer dag 3 (heen en terug) en dag 4 (heen), bagage­vervoer tussen de accommo­daties (1 koffer/tas max 18 kg p.p.), boekingskosten
 • Per party één reispakket bestaande uit algemene trip-info (Engelstalig), brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, gps-track in de app Komoot
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, digitale kaarten, heen- en terugreis
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 85125 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 85150 p.p.
Peak District

Heen- en terugreis Peak District

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Buxton (50 km van Manchester)
 • Eind: Hathersage (50 km van Manchester)
Lokale reisroute heen*
 • Van Manchester Airport per trein naar Buxton: lokale reistijd ± 2 uur.
 • Van Hull ferry terminal per bus naar Hull; per trein via Sheffield naar Buxton: lokale reistijd ± 5 uur.
 • Van Londen St Pancras per Underground lopen naar Londen Euston; per trein naar Buxton: lokale reistijd ± 4 uur
Lokale reisroute terug*
 • Van Hathersage per trein naar Manchester Airport: lokale reistijd ± 2½ uur.
 • Van Hathersage per trein via Sheffield naar Hull; per bus naar Hull ferry terminal: lokale reistijd ± 4 uur.
 • Van Hathersage per trein naar Londen Kings Corss, lopen naar Londen St Pancrsss: lokale reistijd ± 4½ uur
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Trein internationaal**
 • Londen St Pancras International Rail Station
  • Brussel, Rotterdam, Amsterdam: Eurostar
Veerboot**
 • Hull (King George Dock)
  • Rotterdam-Europoort (nachtboot): P&O Ferries Tip: boek als voetpassagier gelijk de bus mee van de ferry-terminal naar Hull of York
Vliegtuig**

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Bij de getoonde voorbeelden gaan we er van uit dat u reist op een maandag t/m zaterdag, uw lokale heenreis vóór het middaguur begint, en u uw terugreis tussen 09:00 en 10:00 uur aanvangt. Als er op zon- en feestdagen openbaar vervoer rijdt dan komt dit vaak pas op gang na 11:00 uur en is de frequentie minder; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken. Houd een ruime marge aan bij uw reisplanning.
** De internationale trein, veerboot of het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst.

Peak District
Foto: Peter Beijersbergen
Toon meer...

Foto's Peak District

Peak District
Foto: Corrie Klont
Peak District
Foto: Corrie Klont
Peak District
Foto: Corrie Klont
Peak District
Foto: Corrie Klont
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Peak District
Foto: Ingrid Renirie
Peak District
Foto: Ingrid Renirie
Peak District
Foto: Ingrid Renirie
Peak District
Foto: Ingrid Renirie
Peak District
Foto: Peter Beijersbergen
Peak District
Foto: Peter Beijersbergen
Peak District
Foto: Peter Beijersbergen
Peak District
Foto: Peter Beijersbergen
Peak District
Foto: Peter Beijersbergen
Peak District
Foto: Peter Beijersbergen
Peak District
Foto: Peter Beijersbergen
Peak District
Foto: Peter Beijersbergen
Peak District
Foto: Peter Beijersbergen
Peak District
Goyt Valley
Peak District
Tideswell
Peak District
Naar Mam Tor
Peak District
Mam Tor
Peak District
Great Ridge
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top