De kust van Lleyn bij Aberdaron

Snowdonia

Wandelen in Wales

Snowdonia & Lleyn

Wandelen in Wales

Combi-Standplaats Bergen en kust, twee landschappen in één vakantie. Wandelen in het graafschap Gwynedd vanuit Beddgelert in de heuvels van Snowdonia en naar de top van de Snowdon, en na een taxi-transfer Aberdaron aan de kust op het schiereiland Lleyn. 90 km · 8 dagen.

Het landschap van Wales is voor een groot deel bergachtig. De hoogste bergen van Wales liggen in het noorden in het Snowdonia National Park. Mount Snowdon (1085 m) is hoogste punt. Ondanks de hoogte lopen er vele – gemarkeerde – paden naar de top, en er gaat zelfs een tandradtreintje naar de top (waar ook een bezoekerscentrum is) waardoor er per jaar zo'n 260.000 mensen op de top staan.

Het schiereiland Llyn is een van de veertig gebieden die door de overheid zijn erkend als “streek met buitengewone natuurlijke schoonheid”. Door de geïsoleerde ligging is de cultuur en het Welsh als taal bewaard gebleven.

Wandelreis Snowdonia & Lleyn:

 • Dagwandelingen vanuit twee accommo­daties
 • Verblijf in schilderachtig Beddgelert en Aberdaron
 • Berglandschap en moors in Snowdonia National Park
 • Kustpad op Llyn door weiden en heidevlaktes
 • Zeven overnachtingen in twee plaatsen

Een fascinerende, boeiende cultuur en een spectaculair landschap. Op deze tocht verblijft u in twee plaatsen. Eerst in het schilderachtige en ongerepte dorp Beddgelert, klein en vriendelijk. Vervolgens in het fotogenieke dorp Aberdaron, bekend om zijn witte huizen, blauwe zee en ruige kiffen. Een stroom meandert door het hart van het dorp. Gwynedd is de naam van het graafschap.

Kaartje

Snowdonia & Lleyn:

 • Wandelen per dag: 12 tot 18 km, gemiddeld 13½ km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 750 m
 • Looptijd per dag: 3½ tot 5 uur
 • Zwaarte: 3 – gemiddeld
 • Totale afstand: 80 km
 • Hoogste punt: 1085 m – Mount Snowdon

Twee wandelingen beginnnen en eindigen in uw overnachtingsplaats, twee dagen gaat u met de lijnbus naar/van de wandeling, en één dag wordt u door een taxi naar het begin van de wandeling gebracht en loopt u naar uw accommodatie.

Het treinstation van Bangor (Gwynned) heeft vrij goede verbindingen, maar Beddgelert en zeker Aberdaron hebben trage en niet-frequente busverbindingen. Daarom hebt u van/naar Bangor treinstation een taxi-transfer. Nadat u van ons de boekingsbevestiging hebt ontvangen geeft u ons de vluchtgegevens van uw heenvlucht door zodat wij de taxi kunnen inplannen. De taxi vanuit Aberdaron plannen we met vertrek omstreeks 09:30 uur.

Het weer kan snel veranderen in Snowdonia. Volg de weersverwachting en plan voor op de dag met het beste weer de wandeling naar de Snowdon. Neem altijd warme en waterdichte kleding mee, op weg naar de top koelt het af en is het winderig.
Snowdon weersverwachting

Programma wandelingen Snowdonia & Lleyn

Dag 1: Aankomst Bangor (Gwynned) treinstation
Transfer naar Beddgelert, check in na 16:00 uur.
Dag 2: Rondwandeling Beddgelert
Vanuit het dorp neemt u het pad langs de rivier Glaslyn en passeert Sygun kopermijn; in de 18de en 19de eeuw een van de vele kopermijnen, nu voor het publiek geopend. Van daar loopt u naar het meer Llyn Dinas en dan klimt u via een gemarkeerd schapenpaadje over de schouder van Mynydd Llyndy met prachtig uitzicht. Verder over heide en door bos via het gehucht Nantmor en over een klauterpaadje door de rotsachtige kloof met stroomversnellingen van de River Glaslyn terug naar Beddgelert. Afstand 16 km, hoogte­verschil 300 m, looptijd 4¼ uur.
Sygun Copper Mine
Dag 3: Mount Snowdon
Met de bus in dertig minuten naar Pen-y-Pass (359 m). De route gaat over een inspannend pad – Pyg Track – met veel treden naar de top van Mount Snowdon (1085 m). Als het weer meezit heeft u vanaf de top een spectaculair uitzicht op de bergen van Wales. U kunt dezelfde weg terug wandelen, of via de iets makkelijker Miners Track terug naar Pen-y-Pass. 12 km, 750 m, 5½ uur. Met de bus weer terug naar Beddgelert.
Dag 4: Rondwandeling Betws-y-Coed
Met de bus (overstap Pen-y-Pass) in een klein uur naar het toeristische plaatsje Betws-y-Coed, dat omgeven is door bossen. Start met een gestage klim over een duidelijk bospad naar het Llyn Elsi Reservoir. Bij het Monument met weids uitzicht over het meer en de bergen hebt u de keuze om de route met 2½ km te verlengen door het rondje om het meer te lopen. Dan volgt een heerlijke boswandeling en loopt u over een oude Romeinse weg en via Miner's Bridge naar de Swallow Falls. U blijft de rivier Llugwy volgen met z'n vele stroomversnellingen tot u weer in Betws-y-Coed bent. 14 km, 400 m, 4 uur. Openbaar vervoer terug naar Beddgelert.
Dag 5: Bryncroes - Aberdaron
Taxi transfer van Beddgelert naar het gehucht Bryncroes (uw bagage wordt doorgebracht naar uw hotel van vanavond). Een gevarieerde wandeling door velden, over heuvels en landweggetjes op weg naar Aberdaron. Vanaf Mynydd Rhiw (305 m) wordt u beloond met weids uitzicht over land én zee en pakt u de gemarkeerde Welsh Coastal path op naar Aberdaron. Stenen muurtjes strekken zich in alle richtingen uit, vanaf eind augustus bloeit de heide en gaspeldoorn. 18 km, 400 m, 5 uur.
Dag 6: Bardsey Island
Bardsey Island ligt 3 km ten zuiden van het schiereiland Lleyn. Dit nationaal natuurpark is net 2½ bij 1 km groot, voornamelijk landbouwgrond. Bij goed weer kunt u de oversteek maken om de vele vogels te zien, en de grijze zeehonden die zich koesteren op de stranden. De kleine ferry ligt ¾ uur lopen buiten Aberdaron in Porth Moudwy, de oversteek duurt zo'n 20 minuten. 12 km, 175 m, 3¼ uur.
Bardsey ferry Alternatieve wandeling vanuit uw accommodatie door de velden en over landweggetjs naar Whistling Sands. Hier pakt u het gemarkeerde kustpad langs de westkust op tot aan Mount Pleasant. Terug naar Aberdaron door de velden en over een landweggetje. 14 km, 400 m, 4 uur.
Dag 7: Rondwandeling Aberdaron
Een spectaculaire wandeling over het kustpad zuidwaarts, over kliffen en door het open heidelandschap van de Llyn Peninsula. Even na Porth Moudwy krijgt u zicht op Bardsey Island, het kustpad heeft enkele pittige klimmetjes. Vanaf de winderige top van Mynydd Mawr hebt u een weids uitzicht. Terug naar Aberdaron door de velden en over een landweggetje. 15 km, 600 m, 4½ uur.
Dag 8: Vertrek uit Aberdaron
Na het ontbijt transfer naar het treinstation van Bangor (vanwaar u verder per trein kunt reizen).
Toon meer...

Dagwandelingen

Standaardreis

7 nachten / 8 dagen · gemiddeld 13½ km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Bangor (Gwynned) treinstation, transfer naar Beddgelert
 2. Rondwandeling Beddgelert, 16 km
 3. Wandeling Snowdon, 12 km
 4. Rondwandeling Betws-y-Coed, 14 km
 5. Wandelen van Bryncroes naar Aberdaron, 18 km
 6. Bardsey Island, 12 km
 7. Rondwandeling Aberdaron, 15 km
 8. Transfer Aberdaron naar treinstation Bangor, vertrek Bangor

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Snowdonia
Snowdonia

Accommodatie Snowdonia & Lleyn

U overnacht in B&B's, guesthouses en inn's (herbergen) op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, bijna altijd op de kamer zelf).

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven (maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is).

Ieder jaar opnieuw zijn voor deze vakantie vanaf april de accommodaties in veel weekenden voor de rest van de zomer al volgeboekt. Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

 • Snowdonia
 • Lleyn
 • Lleyn
 • Lleyn
 • Lleyn
 • Lleyn

Info & prijs Snowdonia & Lleyn

Nog accommo­datie beschikbaar?

Kijk bij beschik­baarheid & nieuws of er voor deze tocht periodes bekend zijn waarvoor nog weinig of geen accommo­datie beschikbaar is.

Google maps Diashow Stel uw vraag

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Gebouw Weena
  Weena-Zuid 130 · 3012NC Rotterdam
 • Telefoon: 010 452 4452
  ma, di, wo, do, vr: 9:00 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Snowdonia en Lleyn in Wales WR417
 • Periode: half april – eind september
 • Aanvang: dagelijks, naar keuze
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs 2020/2021
 • S · 7: 883 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen.
 • Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, transfer dag 1 Bangor treinstation – Beddgelart, transfer dag 8 Aberdaron – Bangor, transfer dag 5, boekingskosten.
 • Per party Engelstalige routebeschrijving, wandelkaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui.
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis, lokale bus en ferry Bardsey Island
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +50%
 • Soloreiziger niet mogelijk
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 7095 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 80115 p.p.
Aberdaron
Aberdaron

Heen- en terugreis Snowdonia & Lleyn

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Bangor (150 km van Manchester Airport), Beddgelert (40 km van Bangor)
 • Eind: Aberdaron (70 km van Bangor)
Lokale reisroute heen*
 • Van Manchester Airport per trein naar Bangor (± 3 uur); per taxi naar Beddgelert (± 1 uur): lokale reistijd ± 4 uur.
Lokale reisroute terug*
 • Van Aberdaron per taxi naar Bangor (± 1½ uur); trein naar Manchester Airport (± 3 uur): lokale reistijd ± 4½ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**
Veerboot**

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**De veerboot of het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke (lucht)havens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Snowdonia & Lleyn
Foto: Werner & Adeline Marinelli
Toon meer...

Foto's Snowdonia & Lleyn

 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Lleyn
  Lleyn
 • Betws-y-Coed
  Betws-y-Coed
 • Betws-y-Coed
  Betws-y-Coed
 • Betws-y-Coed
  Betws-y-Coed
 • Betws-y-Coed
  Betws-y-Coed
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia
  Swallow Falls
 • Snowdonia
  Snowdonia
 • Snowdonia & Lleyn
  Foto: Werner & Adeline Marinelli
 • Snowdonia & Lleyn
  Foto: Werner & Adeline Marinelli
 • Snowdonia & Lleyn
  Foto: Werner & Adeline Marinelli
 • Snowdonia & Lleyn
  Foto: Werner & Adeline Marinelli
 • Snowdonia & Lleyn
  Foto: Werner & Adeline Marinelli
 • Snowdonia & Lleyn
 • Snowdonia & Lleyn
 • Diashow
Toon meer...
Scroll To Top