Pembrokeshire Coast

Pembrokeshire

Wandelen in Wales

St Brides Bay Pembroke­shire Coast

Wandelen in Wales

Wandeltrektocht over het kust­pad om St Brides Bay langs steile kliffen, zand­strandjes en afgelegen baaien. Van Dale wandelt u noord­waarts via het pittoreske haventje van Solva naar St David's. Moge­lijk­heid tot bezoek aan Skomer Island en Ramsey Island. 75 km · 8 dagen.

Pembrokeshire Coast kreeg in 1952 de status van National Park. Toen al waren er plannen voor een wandelpad langs de gehele kust maar het heeft tot 1970 geduurd voordat het kustpad officieel kon worden geopend. Het zuiden is heuvelachtig, naar het noorden worden de kliffen hoger. Er zijn volop korte klimmetjes en afdalingen. Wees u altijd bewust van het risico van over­hangende kliffen en blijf weg van de klifrand.

In het voorjaar staat de kuststrook van Pembrokeshire vol met bos­hyacinten (blue bells) en roze Engels gras. De regio is rijk aan vogels die nestelen in de kliffen. Van april tot juli ziet u de meeste zeevogels zoals papegaai­duikers (puffins). De eilanden Skomer en Ramsey zijn vogel­reservaten waar rond­vaarten heen gaan.

Op weg naar Marloes hebt u zicht op het vogel­eiland Skomer. Omdat u twee nachten in Marloes verblijft kunt u optioneel een bezoek aan of een rondvaart om Skomer doen. Van Skomer tot aan Ramsey Island volgt het pad de kustlijn van St Brides Bay. Onderweg naar het pittoreske Solva met zijn levendige kleine haven komt u bij Broad Haven en Newgate langs aantrekkelijke strandjes. Bij de meest westelijke punt St David’s Head ligt Ramsey Island, waar u een goede kans hebt om dolfijnen en zeehonden te zien.

Wandelreis Pembrokeshire Coast Path:

 • Steile kliffen, zandstrandjes en afgelegen baaien
 • Dolfijnen, zeehonden en veel zeevogels
 • Optioneel rondvaart Skomer Island en Ramsey Island
 • Historisch stadje St David's
 • Zeven overnachtingen in vijf plaatsen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

St David’s is het kleinste stadje in het Verenigd Koninkrijk. De indrukwekkende romaanse kathedraal werd gebouwd op de plaats van St David's klooster in 1181. Vernietigd en hersteld door de eeuwen heen is het een belangrijk bedevaarts­oord en samen met het bisschoppelijk paleis kan het bezocht worden. Doordat u in St David's twee nachten verblijft kunt u een rondvaart overwegen naar Ramsey Island.

Trektocht Pembrokeshire Coast Path:

 • Wandelen per dag: 18 tot 20 km, gemiddeld 19 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 300 m
 • Looptijd per dag: 4 tot 5¼ uur
 • Zwaarte: 2 – minder zwaar dan gemiddeld
 • Totale afstand: 75 km
 • Hoogste punt: onder de 200 m

Kaartje

Pembrokeshire Coast Path is een gemarkeerde National Trail in Wales. Deze wandelreis gaat door het centrale deel van het kustpad. De wandelvakantie van acht dagen heeft vier wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt, en twee dagen dat u een rondvaart op zee kunt doen. Gemakkelijke trajecten worden afgewisseld met pittige stukken; de route gaat door heuvelachtig terrein over goed onderhouden paden.

Programma Pembrokeshire Coast Path

Dag 1: Aankomst Dale
Check in na 16:00 uur.
Skomer Island is op maandag niet toegankelijk, wilt u Skomer bezoeken dan geen aankomst Dale op zaterdag.
Dag 2: Dale – Marloes
Over het kustpad rondom Dale Point naar St Ann's Head waar de kustwacht een uitkijk­punt heeft. Langs enkele baaien naar het langgerekte Marloes Sands, vanwaar de eilanden Gateholme, Grassholme en Skomer te zien zijn. Verder over de kliffen naar Martin's Haven en Musselwick Sands, waar u landinwaards naar Marloes loopt. Afstand 19 km, hoogte­verschil 300 m, looptijd 5 uur.
Marloes
Dag 3: Marloes – Skomer Island
Op ± 3 km van Marloes ligt Martin's Haven. Bij goede weers­omstandigheden vanaf begin april maar niet op maandag kunt u hier met een veerbootje naar het vogeleiland Skomer. Vertrek: 10:00, 11:00 en 12:00 uur, terug vanaf 15:00 uur. Reserveren niet mogelijk (vol is vol, naar het schijnt is er soms al een rij voor de ticket office vanaf 07:00 uur), tarief ± £ 22. Skomer heeft een grote kolonie papegaai­duikers (puffins), en op het eiland broeden ook pijlstorm­vogels, alken en drieteen­meeuwen. Tijdens de korte boottocht kans om zeehonden en dolfijnen te zien. Op het eiland kunt u een rond­wandeling maken van 7 km. In plaats van de wandeling op Skomer kunt u ook kiezen om van Martin's Haven een 2½ uur durende boot­tocht te maken naar Grassholm Island (ook op maandag) waar een jan-van-genten­kolonie huisvest; tarief ± £ 30. Overnachting Marloes.
Skomer Island Skomer Island boat trips Grassholm Cruise boat trips
Dag 4: Marloes – Little Haven / Broad Haven
De hele dag panoramisch uitzicht vanaf de kliffen over St Brides Bay. Little Haven is een rij huizen verscholen aan het zandstrand met gezellige pubs. Een half uurtje verder ligt aan de andere kant van de heuvel ook aan een strand de plaats Broad Haven. 18 km, 300 m, 4 uur.
Dag 5: Little Haven / Broad Haven – Solva
Over lage kliffen voert het pad langs grotten via het gehucht Nolton Haven naar het langgerekte surfstrand Newgale Sands. Vanaf Newgale heeft u enkele korte maar pittige beklimmingen en afdalingen op weg naar het pittoreske plaatsje Solva. 19 km, 300 m, 5 uur.
Dag 6: Solva – Whitesands Bay
Verder over de kliftop en langs enkele baaien. De kliffen zijn indrukwekkend en zoals altijd is het uitzicht geweldig. St Non's is de geboorteplaats van St. David, de patroonheilige van Wales. U kunt hier het kustpad verlaten om direct naar St David's te lopen en zodoende de etappe inkorten tot ± 10 km. Als u doorloopt over het kustpad kunt u genieten van een ruig gedeelte, met uitzicht op Ramsey Sound en Island. Bij Whitesands Bay neemt u de Celtic Coaster bus naar St David's waar u overnacht.  20 km, 300 m, 5¼ uur.
St David's schiereiland
Dag 7: St David's
Eigen invulling. Suggestie: met de Celtic Coaster bus naar St Justinian, waar vanaf begin april bij goede weers­omstandigheden bij de Lifeboat Station verschillende rondvaarten starten naar o.a. Ramsey Island, een beschermd gebied met een grote zeevogel- en zeehonden­kolonie. De boot brengt u naar het eiland zodat u een rond­wandeling van 5 km kunt maken op Ramsey. U kunt de wandeling op Ramsey Island ook combineren met een 1½ durende rondvaart. Reserveren is noodzakelijk, maximaal tachtig bezoekers per dag! Telefoon +44 01437 721721 of in de winkel Thousand Islands Expeditions, Cross Square, St David's.
Ramsey Island boat trips
Dag 8: Vertrek St David's
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

7 nachten / 8 dagen · gemiddeld 19 km per dag, zwaarte 2 (minder zwaar dan gemiddeld)

 1. Aankomst Dale
 2. Wandelen naar Marloes, 19 km
 3. Skomer Island (overnachting Marloes)
 4. Wandelen naar Little Haven / Broad Haven, 18 km
 5. Wandelen naar Solva, 19 km
 6. Wandelen naar Whitesands, 20 km (overnachting St David's)
 7. Ramsey Island (overnachting St David's)
 8. Vertrek St David's

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Papegaaiduikers op Skomer
Papegaaiduikers op Skomer

Accommodatie Pembrokeshire Coast Path

U overnacht in B&B's, guesthouses, inn's (herbergen) en soms kleine hotels op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven (maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is).

Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast

Info & prijs Pembrokeshire Coast Path

Nog accommo­datie beschikbaar?

Kijk bij beschik­baarheid & nieuws of er voor deze tocht periodes bekend zijn waarvoor nog weinig of geen accommo­datie beschikbaar is.

Google maps Diashow Stel uw vraag

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Gebouw Weena
  Weena-Zuid 130 · 3012NC Rotterdam
 • Telefoon: 010 452 4452
  ma, di, wo, do, vr: 9:00 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Pembrokeshire Coast St Brides Bay in Wales WR516
 • Periode: begin april tot eind september (vanwege dienstregeling Celtic Coaster bus)
 • Aanvang: dagelijks, naar keuze
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs 2020/2021
 • S · 7: 848 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen.
 • Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten.
 • Per party Engelstalige routebeschrijving, wandelkaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui.
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis, boot Skomer, boot Ramsey
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +50%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +50%
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 7095 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 80115 p.p.
Pembrokeshire Coast

Heen- en terugreis Pembrokeshire Coast Path

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Dale (170 km van Cardiff Airport)
 • Eind: St David's (180 km van Cardiff Airport)
Lokale reisroute heen*
 • Van Cardiff Airport per bus (vertrek 12:50) naar Rhoose; per trein via Bridgend en Swansea naar Milford Haven, per bus (v. 17:15, niet op zaterdag en zondag) of taxi naar Dale: lokale reistijd ± 5 uur.
Lokale reisroute terug*
 • Van St David's per bus (niet op zondag) of taxi naar Haverfordwest; per trein via Swansea en Bridgend naar Rhoose; per bus naar Cardiff Airport: lokale reistijd ± 5 uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**
Veerboot**

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**De veerboot of het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke (lucht)havens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Pembrokeshire Coast
Toon meer...

Foto's Pembrokeshire Coast Path

 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Anne Waninge & Joost Bos
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Anne Waninge & Joost Bos
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Anne Waninge & Joost Bos
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Anne Waninge & Joost Bos
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Peter Ligthart
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Peter Ligthart
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Peter Ligthart
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Peter Ligthart
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Peter Ligthart
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Solva
  Solva
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Christiaan Claes
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Christiaan Claes
 • Diashow
Toon meer...
Scroll To Top