Pembrokeshire Coast

Pembrokeshire

Wandelen in Wales

Pembroke­shire Coast St Brides Bay

Wandelen in Wales

Wandeltrektocht over het kustpad langs St Brides Bay, van Dale over de kliffen noord­waarts naar St Davids. Mogelijk­heid tot bezoek aan Skomer Island en Ramsey Island. 75 km · 8 dagen.

Het Pembrokeshire Coast Path maakt deel uit van het Wales Coast Path. Pembrokeshire Coast in Zuid-Wales bestaat uit ruige kliffen en een prachtige kuststrook. In het voorjaar staat het vol met boshyacinten en roze Engels gras. De regio is rijk aan vogels; veel vogels nestelen in de kliffen. De eilanden Skomer en Ramsey zijn vogel­reservaten waaromheen u een rondvaart kunt maken en vaak ook kunt bezoeken.

Deze wandelreis in het centrale deel van Pembrokeshire Coast loopt van zuid naar noord. Welkome plaatsen voor wandelaars zijn Dale, Little Haven en Broad Haven door de vele pubs. U eindigt in St. Davids, het kleinste stadje in Groot-Brittannië De indrukwekkende romaanse kathedraal werd gebouwd op de plaats van St David's klooster in 1181. Vernietigd en hersteld door de eeuwen heen is het een belangrijk bedevaarts­oord en samen met het bisschoppelijk paleis kan het bezocht worden.

Onderweg zijn steile, rotsachtige kliffen, zandstranden en beboste valleien; kleine havens, leuke pubs en Welsh-sprekende dorpen. De meeste kans om dolfijnen te zien heeft u van april tot oktober. Zeehonden koesteren zich op de droogvallende rotsen onder de kliffen het gehele jaar, met jongen van augustus tot oktober. Papegaaiduikers (puffins) en andere zeevogels april - juli, wilde hyacinten (blue bells) mei - juni.

Wandelreis Pembrokeshire Coast Path:

 • Ruige rotsen, zandstranden en diepe valleien
 • Historisch stadje St David's
 • Dolfijnen, zeehonden en veel zeevogels
 • Vogeleilanden Skomer Island & Ramsey Island
 • Zeven overnachtingen in vijf plaatsen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

Pembrokeshire Coast Path is een gemarkeerde National Trail in Wales. Deze wandelreis gaat door het zuidelijke en centrale deel van het kustpad. De wandelvakantie van acht dagen heeft vier wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt, en twee dagen dat u een rond­wandeling kun doen.

Trektocht Pembrokeshire Coast Path:

 • Wandelen per dag: 15 tot 20 km, gemiddeld 18 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 300 m
 • Looptijd per dag: 4 tot 5¼ uur
 • Zwaarte: 2 – minder zwaar dan gemiddeld
 • Totale afstand: 75 km
 • Hoogste punt: onder de 200 m

Kaartje

Gemakkelijke trajecten worden afgewisseld met pittige stukken; de route gaat door heuvelachtig terrein over goed onderhouden paden. Onderweg heeft u meerdere korte klimmetjes en afdalingen.

Programma Pembrokeshire Coast Path

Dag 1: Aankomst Dale Markering
Geen aankomst op zaterdag wegens geen mogelijkheid tot bezoek Skomer Island op maandag. Check in na 15:00 uur (soms 16:00 uur).
Dag 2: Dale – Marloes
Over het kustpad rondom Dale Head naar St Ann's Head waar de kustwacht een uitkijk­punt heeft. Voor de kust liggen veel rotsen. Na het langgerekte Marloes Sands komt u bij Deer Park (geen hert te bekennen, wel kunt u een rond­wandeling van 1½ km maken door dit natuurgebied). Hier is ook Martin's Haven. Verder over de kliffen en bij Musselwick Sands verlaat u de route om landinwaards naar Marloes te lopen. Afstand 19 km, hoogte­verschil 300 m, looptijd 5 uur.
Marloes
Dag 3: Marloes – Skomer Island
Op ± 3 km van Marloes ligt Martin's Haven. Bij goede weers­omstandigheden vanaf begin april en niet op maandag kunt u hier met een veerbootje naar het vogeleiland Skomer. Vertrek: 10:00, 11:00 en 12:00 uur, terug vanaf 15:00 uur. Reserveren niet mogelijk (vol is vol, naar het schijnt is er soms al een rij voor de ticket office vanaf 07:00 uur), tarief ± £ 22. Skomer heeft een grote kolonie papegaai­duikers (Puffins), en op het eiland broeden ook pijlstorm­vogels, alken en drieteen­meeuwen. Tijdens de korte boottocht kunt u zeehonden en dolfijnen zien. Op het eiland kunt u een rond­wandeling maken van 7 km. In plaats van de wandeling op Skomer kunt u ook kiezen om van Martin's Haven een 2½ uur durende boottocht te maken naar Grassholm Island (ook op maandag) waar een jan-van-gentenkolonie huisvest; tarief ± £ 30. Overnachting Marloes.
Skomer Island Skomer Island boat trips Grassholm Cruise boat trips
Dag 4: Marloes – Little Haven / Broad Haven
Over het kustpad met de hele dag panoramisch uitzicht vanaf de kliffen. Little Haven is een rij huizen verscholen aan het zandstrand met gezellige pubs. Een half uurtje verder ligt aan de andere kant van de heuvel ook aan een strand de plaats Broad Haven. 15 km, 300 m, 4 uur.
Dag 5: Little Haven / Broad Haven – Solva
Het pad voert langs grotten en langs populaire surfstranden. Vanaf Newgale heeft u enkele pittige beklimmingen en afdalingen op weg naar het pittoreske plaatsje Solva. 19 km, 300 m, 5 uur.
Dag 6: Solva – Whitesands
Verder over de kliftoppen langs enkele kleine baaien. De kliffen zijn indrukwekkend en zoals altijd is het uitzicht geweldig. St Non's is de geboorteplaats van St. David, de patroonheilige van Wales. U kunt hier het kustpad verlaten om direct naar St David's te lopen en zodoende de etappe inkorten tot ± 10 km. Als u doorloopt over het kustpad kunt u genieten van een ruig gedeelte van Pembrokeshire Coast, met uitzicht op Ramsey Sound en Island. Bij Whitesands Bay neemt u de Celtic Coaster bus naar St David's waar u overnacht. 20 km, 300 m, 5¼ uur. Overnachting in St David's.
St David's schiereiland
Dag 7: St David's – Ramsey Island
Met de Celtic Coaster bus naar St Justinian, waar vanaf begin april bij goede weers­omstandigheden bij de Lifeboat Station verschillende rondvaarten starten naar o.a. Ramsey Island, een beschermd gebied met een grote zeevogel- en zeehonden­kolonie. De boot brengt u naar het eiland zodat u een rond­wandeling van 5 km kunt maken op Ramsey. U kunt de wandeling op Ramsey Island ook combineren met een 1½ durende rondvaart. Reserveren is noodzakelijk, maximaal tachtig bezoekers per dag! Telefoon 0044 01437 721721 of in de winkel Thousand Islands Expeditions, Cross Square, St David's. Vertrek 10:00, 12:00 uur, terug 16:00 uur, tarief ± £ 15.
Ramsey Island boat trips
Dag 8: Vertrek St David's
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

7 nachten / 8 dagen · gemiddeld 18 km per dag, zwaarte 2 (minder zwaar dan gemiddeld)

 1. Aankomst Dale
 2. Wandelen naar Marloes, ±19 km
 3. Skomer Island (overnachting Marloes)
 4. Wandelen naar Little Haven / Broad Haven, ±15 km
 5. Wandelen naar Solva, ±19 km
 6. Wandelen naar Whitesands, ±20 km (overnachting St David's)
 7. Ramsey Island (overnachting St David's)
 8. Vertrek St David's

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Papegaaiduikers op Skomer
Papegaaiduikers op Skomer

Accommodatie Pembrokeshire Coast Path

U overnacht in B&B's, guesthouses, inn's (herbergen) en soms kleine hotels op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven (maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is).

Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast

Info & prijs Pembrokeshire Coast Path

Nog accommo­datie beschikbaar?

Kijk bij beschik­baarheid & nieuws of er voor deze tocht periodes bekend zijn waarvoor nog weinig of geen accommo­datie beschikbaar is.

Google maps Diashow Stel uw vraag

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Gebouw Weena
  Weena-Zuid 130 · 3012NC Rotterdam
 • Telefoon: 010 452 4452
  ma, di, wo, do, vr: 9:00 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Pembrokeshire Coast St Brides Bay in Wales WR516
 • Periode: 3 mei – 22 september 2019 (daarbuiten rijden er nauwelijks bussen)
 • Aanvang: dagelijks, naar keuze
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs 2020
 • S · 7: 838 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten.
 • Per party Engelstalige routebeschrijving, wandelkaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui.
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis, veerboot en/of rondvaartboot Skomer en Ramsey
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +50%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +50%
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 70100 p.p.
Pembrokeshire Coast

Heen- en terugreis Pembrokeshire Coast Path

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Dale (170 km van Cardiff Airport)
 • Eind: St David's (180 km van Cardiff Airport)
Lokale reisroute heen*
 • Van Cardiff Airport per bus (vertrek 12:50) naar Rhoose; per trein via Bridgend en Swansea naar Milford Haven, per bus (v. 17:15, niet op zaterdag en zondag) of taxi naar Dale: lokale reistijd ± 5 uur.
Lokale reisroute terug*
 • Van St David's per bus (niet op zondag) of taxi naar Haverfordwest; per trein via Swansea en Bridgend naar Rhoose; per bus naar Cardiff Airport: lokale reistijd ± 5 uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**
Veerboot**

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**De veerboot of het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke (lucht)havens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Pembrokeshire Coast
Toon meer...

Foto's Pembrokeshire Coast Path

 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Anne Waninge & Joost Bos
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Anne Waninge & Joost Bos
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Anne Waninge & Joost Bos
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Anne Waninge & Joost Bos
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Peter Ligthart
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Peter Ligthart
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Peter Ligthart
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Peter Ligthart
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Peter Ligthart
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Christiaan Claes
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Christiaan Claes
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Christiaan Claes
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Sander Hilarius
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Sander Hilarius
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Sander Hilarius
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Sonja Groen
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Sonja Groen
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Sonja Groen
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Joyce Evers & Maud Sauer
 • Pembrokeshire Coast
  Foto: Joyce Evers & Maud Sauer
 • Diashow
Toon meer...
Scroll To Top