Offa's Dyke Path

Offa's Dyke Path

Wandelen in Wales

Offa's Dyke Path All The Way

Wandelen in Wales

Wandeltrektocht op de grens van Engeland en Wales in het spoor van een aarden wal uit de achtste eeuw, van Chepstow aan de monding van de River Severn noordwaarts naar Prestatyn aan de Ierse Zee. 300 km · 17 dagen.

Offa was koning van Mercia, een rijk in de achtste eeuw dat ruwweg overeenkomt met de huidige Engelse Midlands. Doordat hij zijn rijk niet naar het westen kon uitbreiden omdat hij telkens van de Welsh verloor liet hij een barrière bouwen ter verdediging. Hij gaf opdracht tot de bouw van een versterkte aarden wal tussen Mercia en Wales, en van kust tot kust. De houten constructie op de wal heeft de tijd niet doorstaan maar de aarden wal zelf is op plaatsen nog steeds zichtbaar.

In 1971 werd dit historische monument de basis voor de National Trail Offa's Dyke path. De route gaat door drie Areas of Outstanding Natural Beauty en een national park, en het kruist de Engels/Welsh grens wel zesen­twintig keer. De aarden wal is voor eenderde van de route zichtbaar; tussen Kington en Welshpool is de wal het best bewaard.

Wandelreis Offa's Dyke Path:

 • Landschappelijke lappendeken door vele heggen
 • Drie Area's of Outstanding Natural Beauty: Wye Valley, Shropshire Hills en Clwydian Range & Dee Valley
 • Black Mountains in het Brecon Beacons National Park
 • Zestien overnachtingen, iedere nacht in andere plaats
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

Deze wandelreis loopt van zuid naar noord. U komt door historische stadjes zoals Hay-on-Wye – bekend om zijn tweedehands boekenwinkels, Kington, Knighton – de “Town-on-the-Dyke”, en Montgomery – met Georgische marktplein en kasteelruïne.

Offa's Dyke Path is een gemarkeerde National Trail op de grens van Engeland en Wales. De wandelvakantie van zeventien dagen heeft vijftien wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt.

Trektocht Offa's Dyke Path:

 • Wandelen per dag: 14 tot 25½ km, gemiddeld 20 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 750 m
 • Looptijd per dag: 4 tot 7½ uur
 • Zwaarte: 4 – zwaarder dan gemiddeld
 • Totale afstand: 300 km
 • Hoogste punt: 706 m – Hattrerall Ridge

Kaartje

De route gaat door veel verschillende soorten landschap. Het zwaarste deel zijn de hoogte­verschillen in de Shropshire Hills tussen Knighton en Mellington Hall. Ook de hoger gelegen delen in de Brecon Beacons en Clwydian Range kunnen zwaar zijn, vooral bij slecht weer of zicht. Het vlakste deel ligt tussen Montgomery en Llanymynech dat grotendeels de River Severn en het Montgomery Canal volgt. Elders is het grotendeels golvend heuvelland. De vele stiles (overstapjes) zijn inspannend, hoewel er steeds meer geslecht worden om de route toegankelijker te maken.

Programma Offa's Dyke Path

Dag 1: Aankomst Chepstow
Check in na 16:00 uur. 's Middags eventueel rond­wandeling naar Sedbury Cliffs, het meest zuidelijk punt van Offa's Dyke Path, 6 km.
Dag 2: Chepstow – Redbrook
De Wye Valley is een Area of ​​Outstanding Natural Beauty. Over bospaadjes bovenlangs de meanderende River Wye met vanaf het uitzichtpunt zicht op de ruïnes van Tintern Abbey. Verder door de vallei langs de rivier. Afstand 22 km, hoogte­verschil 600 m, looptijd 6 uur.
Tintern Abbey St. Briavels Castle
Dag 3: Redbrook – White Castle
De route stijgt naar Naval Temple om weer af te dalen naar de drukke stad Monmouth. Dan volgt een heuvelachtige lappendeken van bospaden, velden en landweggetjes naar de Welsh Hills. Uiteindelijk komt u bij de ruïne van White Castle. Transfer naar uw B&B. 24 km, 500 m, 6½ uur.
Naval Temple White Castle
Dag 4: White Castle – Llanthony/Longtown
Transfer terug naar White Castle. Eerst wandelt u door de velden, al gauw begint u aan de klim van Hatterall Ridge en loopt u over Hatterall Hill (531 m). Op de heuvelrug is geen bebouwing, daarom afdaling naar het zo'n 2½ km (inclusief) van de route gelegen gehucht Llanthony met Llanthony Priory óf Longtown. 19 km, 600 m, 5¼ uur.
Llanthony Priory
Dag 5: Llanthony/Longtown – Hay-on-Wye
U wandelt eerst de 2½ km ( 250 m) terug naar de route (inclusief). Dan volgt een prachtige wandeling door het open heuvelland van Hatteral Ridge, onbeschut heidelandschap met volop uitzicht. Afdalen door de velden naar het stadje Hay-on Wey, bekend om de vele tweedehands boekwinkels. 23 km, 700 m, 6½ uur.
Dag 6: Hay-on-Wye – Kington
Van de River Wye door een golvend weidelandschap loopt u vaak tussen de hagen. Dan wordt het landschap opener en volgen twee pittige klimmetjes: Disgwylfa Hill en Hergest Ridge gescheiden door het gehucht Gladestry en langs Hergest Croft Gardens. 24 km, 600 m, 7 uur.
Hergest Croft Gardens
Dag 7: Kington – Knighton
Weidse uitzichten vanaf de heuvels Bradnor Hill, Rushock Hill en Furrow Hill. Over lange stukken opmerkelijk goed bewaarde delen van de aarden wal midden tussen de lappendeken van velden. 23 km, 700 m, 6¾ uur.
Dag 8: Knighton – omgeving Newcastle-on-Clun
Een inspannende dag door het open heuvelland van de Shropshire Hills, ook al komt u niet boven de 425 m (Llanfair Hills). Veel klimmetjes want de heuvels lopen oost-west terwijl de route naar het noorden loopt. Ook loopt u langs de Dyke die vaak nog herkenbaar is. 14 km, 500 m, 4 uur.
Dag 9: Newcastle-on-Clun – Montgomery
Het pad loopt dwars over de heuvels zodat u meerdere heuvels te kruisen hebt, vaak langs of over de aarden wal. Vanaf Mellington Hall wordt de omgeving glooiender met meer akkers en vee. Even van de route af ligt het slaperige Montgomery. 18½ km, 700 m, 5¾ uur.
Dag 10: Montgomery – Welshpool
Eerst volgt de route de Dyke door het glooiende grasland. Na het bos loopt u over Beacon Ring Hill (408 m) om dan 300 m af te dalen naar Butlington. Een vlak traject langs het Montgomery Canal brengt u bij Welshpool dat even van de route af ligt. 20½ km, 400 m, 5¾ uur.
Powis Castle & Gardens
Dag 11: Welshpool – Llanymynech
Over het jaagpad langs het smalle Montgomery Canal. Vanaf Pool Quay volgt de route de oever van de River Severn, om weer terug te keren bij het aquaduct van het Montgomery Canal. 19 km, 100 m, 5 uur.
Dag 12: Llanymynech – omgeving Castle Mill
Langs een voormalige steengroeve en door grasland via het uitzichtpunt Moelydd naar de Old Race Course. Onderweg loopt u geregeld over de Dyke. 22 km, 700 m, 6¼ uur. Overnachting omgeving Chirk Castle.
Dag 13: Omgeving Castle Mill – Llangollen
Een mooie wandeling door de glooiende velden afgewisseld door bos, en langs het Llangollen Canal met het Pontcysyllte Aqueduct. Even van het pad ligt het plaatsje Llangollen waar u overnacht. 16 km, 500 m, 5 uur.
Dag 14: Llangollen – Clwyd Gate
Eenmaal weer terug op de route loopt u over de Panoramaweg en langs een steenhelling naar World's End. Na het gehucht Llandegla loopt u de heideheuvels van de Clwydian Hills in. 25½ km, 750 m, 7½ uur. Overnachting omgeving Clwyd Gate.
Dag 15: Clwyd Gate – omgeving Bodfari
Bij het wandelen over de rug van de Clwydian Hills heeft u volop uitzicht en begrijpt u waarom dit gebied de status heeft van Area of Outstanding Natural Beauty. Over de heideheuvels via Jubilee Tower en langs drie hillforten. 18½ (of 20) km, 750 m, 5¾ uur. Overnachting omgeving Bodfari.
Dag 16: Omgeving Bodfari – Prestatyn
Het pad loopt van de uitlopers van de Clwydian Range door velden en bos. De tocht eindigt na een laatste klim aan de Ierse Zee. Afstand 19 (of 17½) km, 600 m, 5¾ uur.
Dag 17: Prestatyn vertek
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

16 nachten / 17 dagen · gemiddeld 20½ km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)

 1. Aankomst Chepstow. Rondwandeling 5 km
 2. Wandelen naar Redbrook, 22 km
 3. Wandelen naar White Castle, 24 km
 4. Wandelen naar Llanthony/Longtown,19 km
 5. Wandelen naar Hay-on-Wye, 23 km
 6. Wandelen naar Kington, 24 km
 7. Wandelen naar Knighton, 23 km
 8. Wandelen naar Newcastle-on-Clun, 14 km
 9. Wandelen naar Montgomery, 18½ km
 10. Wandelen naar Welshpool, 20½ km
 11. Wandelen naar Llanymynech, 19 km
 12. Wandelen naar Castle Mill, 22 km
 13. Wandelen naar Llangollen, 16 km
 14. Wandelen naar Clwyd Gate, 25½ km
 15. Wandelen naar Bodfari, 18½ (of 20) km
 16. Wandelen naar Prestatyn, 19 (of 17½) km
 17. Vertrek Prestatyn

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Offa's Dyke
Offa's Dyke

Accommodatie Offa's Dyke Path

U overnacht voornamelijk in B&B's, guesthouses en inn's (herbergen) op basis van bed and breakfast. De accommodaties hebben vaak slechts twee of drie slaapkamers; het merendeel heeft een eigen badkamer (op de gang of op de kamer zelf), enkele nachten heeft u een gedeelde badkamer.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is; hierdoor kan de kwaliteit van de accommodaties uiteen lopen. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven (maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is).

Een enkele keer ligt de accommodatie wat verder van de route en voorzien we in een korte transfer. Suggestie voor een extra overnachting: Chepstow, Hay-on-Wye, Montgomery, Welshpool, Llangollen. Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Knighton
 • Welshpool
 • Selattyn
 • Llangollen
 • Clwyd Gate
 • Bodfari

Info & prijs Offa's Dyke Path

Nog accommo­datie beschikbaar?

Kijk bij beschik­baarheid & nieuws of er voor deze tocht periodes bekend zijn waarvoor nog weinig of geen accommo­datie beschikbaar is.

Google maps Diashow South Diashow North Stel uw vraag

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Gebouw Weena
  Weena-Zuid 130 · 3012NC Rotterdam
 • Telefoon: 010 452 4452
  ma, di, wo, do, vr: 9:00 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Offa's Dyke Path in Wales WR399
 • Periode: begin april – half oktober
 • Beperkt 20 t/m 31 mei 2020 in Hay-on-Way wegens literair festival
 • Beperkt 6 t/m 12 juli 2020 in Llangollen wegens Eisteddfod muziekfestival
 • Aanvang: dagelijks, naar keuze
 • Bij meer dan vier personen wordt u enkele nachten gesplitst over twee B&B's
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs 2020/2021
 • S · 16: 1608 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen.
 • Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Inbegrepen
 • Logies (zowel gedeelde badkamer als eigen badkamer), ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten.
 • Per party Engelstalige routebeschrijving met wandel­kaartjes, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui.
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +35%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +60%
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 7095 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 80115 p.p.
Offa's Dyke
Foto: Ina Meenken

Heen- en terugreis Offa's Dyke Path

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Chepstow (50 km van Bristol Airport)
 • Eind: Prestatyn (100 km van Manchester Airport)
Lokale reisroute heen*
 • Van Bristol Airport per bus naar Bristol rail station; per trein naar Chepstow; lopen of taxi naar accommo­datie: lokale reistijd ± 2¼ uur.
 • Van Cardiff Airport per bus naar Cardiff rail station; per trein naar Chepstow; lopen of taxi naar accommo­datie: lokale reistijd ± 1½ uur (op zondag 2¼ uur).
Lokale reisroute terug*
 • Van Prestatyn per trein naar Manchester Airport: lokale reistijd ± 2¾ uur.
 • Van Prestatyn per trein naar Birmingham Airport: lokale reistijd ± 3¼ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**
Veerboot**

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**De veerboot of het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke (lucht)havens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Offa's Dyke
Clwydian Hills
Toon meer...

Foto's Offa's Dyke Path

 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
  Foto: Robert Schellekens
 • Offa's Dyke
  Foto: Robert Schellekens
 • Offa's Dyke
  Foto: Gerda Botman
 • Offa's Dyke
  Foto: Gerda Botman
 • Offa's Dyke
  Foto: Gerda Botman
 • Offa's Dyke
  Foto: Gerda Botman
 • Offa's Dyke
  Foto: Gerda Botman
 • Offa's Dyke
  Foto: Gerda Botman
 • Offa's Dyke
  Foto: Gerda Botman
 • Offa's Dyke
  Foto: Gerda Botman
 • Offa's Dyke
  Foto: Ina Meenken
 • Offa's Dyke
  Foto: Ronald Hoenselaar
 • Offa's Dyke
  Foto: Ronald Hoenselaar
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Diashow

 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Offa's Dyke
 • Diashow
Toon meer...
Scroll To Top