Foto: Tom Raes

Pertshire

Wandelen in Schotland

Highland Perthshire Trail

Wandelen in Schotland

Wandeltrektocht in het hart van Schotland langs Blair Castle, door bos en over open heuvel­land met heldere beken. Verblijf in de wat luxere accommo­daties. 80 km · 7 of 9 dagen.

Deze vakantie is niet meer in het programma

De Highland Perthshire Trail is een ontspannen wandeling waarbij u overnacht in enkele van de betere accommo­daties in de regio. In vijf dagen wandelt u door dit mooie gebied in Schotland naar de volgende accommo­datie. En op twee dagen maakt u een rond­wandeling om de toeristische attracties van Perthshire te ontdekken, waaronder Blair Castle.

Uw wandeltocht door Highland Perthshire begint bij Blair Atholl, een highland dorp aan de oevers van de River Garry. U komt door de plaatsen Pitlochry, Aberfeldy, Kenmore, Fortingall en eindigt in Kinloch Rannoch.

Wandelreis Highland Perthshire Trail:

 • Blair Castle en Atholl Estate
 • Overnachtingen in de wat luxere B&B's en hotels
 • River Tay vallei met op achtergrond de highlands
 • Moors, rivier & bos
 • Naar keuze 7 of 9 dagen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

Highland Perthshire ligt ten noorden van de plaats Perth. Vanuit het zuiden bemerkt u een verandering in het land­schap naar bergen, valleien en een overvloed aan bomen. De hoge heuvels zijn vaak bedekt met heide, de diepe valleien zijn vlak en vruchtbaar.

De Highland Perthshire Trail is een niet gemarkeerde wandelroute. De wandelvakantie van negen dagen heeft vijf wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt en twee dagen waarop u een rond­wandeling maakt. De route is niet gemarkeerd, u loopt aan de hand van een te downloaden app op uw mobiel.

Kaartje

Trektocht Highland Perthshire Trail standaardreis:

 • Wandelen per dag: 8 tot 18 km, gemiddeld 15 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 600 m
 • Looptijd per dag: 3¼ tot 5¾ uur
 • Zwaarte: 3 – gemiddeld
 • Totale afstand: 80 km
 • Hoogste punt: 700 m – Meall Crumach

Programma Highland Perthshire Trail

Dag 1 Aankomst Blair Atholl
Check in na 16:00 uur. Overnachting in de Atholl Arms of in een guesthouse.
Dag 2 Blair Castle & Atholl landgoed
Blair Castle ligt tegenover uw hotel en de imposante witte gevel domineert de omgeving. Het is de thuis­basis van de Atholl Highlanders, een van de laatste particuliere legers van Europa. U kunt eerst het kasteel bekijken en daarna een keuze maken uit de gemar­keerde wandelingen op het landgoed, van een eenvoudig ommetje langs de rivier tot een inspannende wandeling door de heuvels. 8 tot 16 km.
Dag 3 Blair Atholl – Moulin/Pitlochry
Een heerlijke wandeling over een slingerend pad door de velden van Atholl Estates brengt u bij het bezoekerscentrum in Killiecrankie. Dan volgt u een gemarkeerd pad door de lege heuvels naar de pas Bealach na Searmoin (570 m) met prachtig uitzicht. Hier heeft u de keuze om naar de top van Ben Vrackie (841 m) te wandelen of direct af te dalen naar Moulin/Pitlochry. Afstand 18 km, hoogte­verschil 450 m, looptijd 5 uur.
Overigens kunt u ook kiezen voor een vlakke wandeling langs de River Gary via Killiecrankie naar Moulin/Pitlochry. De Moulin Hotel is een heerlijk rustpunt en verwelkomt al reizigers sinds 1695; het heeft zelfs een kleine bierbrouwerij. Als de Moulin Hotel volgeboekt is overnacht u 2 km verderop in een hotel in Pitlochry.
Dag 4 Rondwandeling Pitlochry of Ben Vrackie
Pitlochry is een bruisende stad die voor het eerst populair is geworden in de Victoriaanse tijd. Geniet van een ontspannen rond­wandeling langs de beziens­waardig­heden Blair Atholl Distillery, Edradour Distillery, Loch Faskally, Festival Theatre, de vistrap en Pitlochry High Street. Een inspannender alternatief is de rond­wandeling over een goed pad naar de top van Ben Vrackie (841 m), de hoogste berg in dit gebied met een fantastisch uitzicht rondom. 10 km. 3¾ uur.
Dag 5 Pitlochry – Aberfeldy
Nadat u Pitlochry verlaat klimt u over de waterscheiding van de rivieren Gary en Tay, het uitzicht is prachtig - Schotland op zijn mooist! Boven op de heuvel in het bos ligt de steencirkel Clachan an Diridh (350 m). Dan gaat de route ontspannen omlaag naar de River Tay die u volgt over een smal pad tot in Aberfeldy. De River Tay is Schotland's langste rivier en is bekend om z'n zalm, de vele vissers moeten de rivier nu delen met rafters en kajakkers. Net voor Aberfeldy komt u langs Dewars World of Whisky. 17 km, 300 m, 4¾ uur, overnachting in een comfortabel guesthouse.
Dag 6 Aberfeldy – Kenmore
Uw wandeling begint met een klim over een goed pad parallel aan de Birks of Aberfeldy, een diepe kloof met een serie watervallen (vooral na zware regen indruk­wekkend). Vervolgens gaat de route afwisselend door bos en open plekken. Waar de River Tay uitstroomt in het uitgestrekte Loch Tay ligt het plaatsje Kenmore. De hoofdstraat wordt gedomineerd door de poort van Taymouth Castle (golfclub). De Crannog Centre (1 km westwaarts) geeft inzicht in het leven van de Schotten tijdens de ijzertijd. 12½ km, 250 m, 3¼ uur. Het Kenmore Hotel werd opgericht in 1572 en beweert het oudste hotel van Schotland te zijn. U heeft een prachtig uitzicht over bergen en rivier vanaf het restaurant en de bar.
Dag 7 Kenmore – Fortingall
Als u Kenmore verlaat heeft u uitzicht over Loch Tay en zult u gefascineerd zijn door de schoonheid en tijdloosheid van het landschap. Keuze uit meerdere routes over Drummond Hill (455 m), of u wandelt er om heen door de River Lyon te volgen naar Fortingall (de brug naar Taymouth Castle is niet meer toegankelijk, vanaf de wandelroute kunt u niet meer bij de Castle komen). Het dorp Fortingall zegt de oudste boom in Europa te hebben, de Yew Tree - een taxus van twee- tot vijfduizend jaar oud. Over­nachting in Fortingall Hotel. 8 of 11 km, 350 m, 2¾ uur.
Dag 8 Fortingall – Kinloch Rannoch
Dit wordt de meest uitdagende etappe door de lege hoog­landen. De route start linksachter de tennisbanen. Een heerlijke wandeldag door de Schotse heuvels in een verlaten deel van de hooglanden. Het pad slingert langzaam omhoog naar zo'n 700 m vanwaar u zicht hebt op de top van de Schiehallion (1083 m). Dan volgt zo'n 2 km zonder duidelijk pad waarbij u twee beken oversteekt; dit traject is soms ruig of drassig maar het landschap maakt dit meer dan goed. Uiteindelijk pakt u bij een schuilhut een pad over de moors op dat steeds duidelijker wordt en afdaalt naar Kinloch Rannoch. Het hotel ligt net voorbij het dorp aan de noordzijde van het loch. 18 km, 700 m, 5½ uur.
Dag 9 Kinloch Rannoch
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

8 nachten / 9 dagen · gemiddeld 15 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Blair Atholl
 2. Rondwandeling Blair Atholl, 8 tot 16 km
 3. Wandelen naar Moulin-Pitlochry, 18 km
 4. Rondwandeling Moulin-Pitlochry, 10 km
 5. Wandelen naar Aberfeldy, 17 km
 6. Wandelen naar Kenmore, 12½ km
 7. Wandelen naar Fortingall, 8 of 11 km
 8. Wandelen naar Kinloch Rannoch, 18 km
 9. Vertrek Kinloch Rannoch

Variant-A

6 nachten / 7 dagen · gemiddeld 15 km per dag, zwaarte 3 (gemiddeld)

 1. Aankomst Blair Atholl
 2. Wandelen naar Moulin-Pitlochry, 18 km
 3. Wandelen naar Aberfeldy, 17 km
 4. Wandelen naar Kenmore, 12½ km
 5. Wandelen naar Fortingall, 8 of 11 km
 6. Wandelen naar Kinloch Rannoch, 18 km
 7. Vertrek Kinloch Rannoch

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Highland Perthshire Trail
Foto: Tom Raes

Accommodatie Highland Perthshire Trail

U overnacht in guesthouses en kleine hotels op basis van bed and breakfast. De kamers hebben een eigen badkamer. Op deze tocht maken we gebruik van een beperkt aantal accommo­daties waarvan er enkele luxer zijn dan gemiddeld op onze reizen.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven. (maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is).

Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

 • Highland Perthshire Trail
 • Highland Perthshire Trail
 • Highland Perthshire Trail
 • Highland Perthshire Trail
 • Highland Perthshire Trail
 • Highland Perthshire Trail

Info & prijs Highland Perthshire Trail

Nog accommo­datie beschikbaar?

Kijk bij beschik­baarheid & nieuws of er voor deze tocht periodes bekend zijn waarvoor nog weinig of geen accommo­datie beschikbaar is.

Google maps Diashow Stel uw vraag

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Gebouw Weena
  Weena-Zuid 130 · 3012NC Rotterdam
 • Telefoon: 010 452 4452
  ma, di, wo, do, vr: 9:00 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Highland Perthshire Trail in Schotland WR468
 • Periode: begin april – half oktober
 • Aanvang: dagelijks, naar keuze
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs 201?
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten.
 • Per party digitale routekaart in te downloaden app (Engelstalig) voor op uw smartphone, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis, entreegelden
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +40%
 • Soloreiziger niet mogelijk
Optioneel
 • Taxirit van Edinburgh Airport naar Blair Atholl
  • Maximaal drie passagiers € 169 per party
  • Vier of vijf passagiers € 229 per party
 • Taxirit van Kinloch Rannoch naar Blair Atholl
  • Maximaal drie passagiers € 95 per party
 • Taxirit van Kinloch Rannoch naar Edinburgh Airport
  • Maximaal drie passagiers € 179 per party
  • Vier of vijf passagiers € 239 per party
Highland Perthshire Trail
Foto: Koos van Heiningen

Heen- en terugreis Highland Perthshire Trail

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Blair Atholl (120 km van Edinburgh Airport)
 • Eind: Kinloch Rannoch (150 km van Edinburgh Airport)
Lokale reisroute heen*
 • Van Edinburgh Airport per bus naar Edinburgh; per trein naar Blair Atholl: lokale reistijd ± 2½ uur.
 • Van Edinburgh Airport per bus naar Blair Atholl: lokale reistijd ± 3 uur.
 • Van Edinburgh Airport per taxi naar Blair Atholl: lokale reistijd ± 1¾ uur.
Lokale reisroute terug*
 • Van Kinloch Rannoch per bus (v. 09:50, niet op zondag) of taxi naar Pitlochry; per trein naar Edinburgh; per tram naar Edinburgh Airport: lokale reistijd ± 4½ uur.
 • Van Kinloch Rannoch per taxi naar Edinburgh Airport: lokale reistijd ± 2¼ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**Het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke luchthavens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Highland Perthshire Trail
Toon meer...

Foto's Highland Perthshire Trail

 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Cocky Adams
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Cocky Adams
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Cocky Adams
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Marianne de Gelder
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Marianne de Gelder
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Koos van Heiningen
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Koos van Heiningen
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Koos van Heiningen
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Koos van Heiningen
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Tom Raes
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Tom Raes
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Tom Raes
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Tom Raes
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Tom Raes
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Tom Raes
 • Highland Perthshire Trail
  Foto: Tom Raes
 • Highland Perthshire Trail
 • Highland Perthshire Trail
 • Highland Perthshire Trail
 • Highland Perthshire Trail
 • Highland Perthshire Trail
 • Highland Perthshire Trail
 • Highland Perthshire Trail
 • Highland Perthshire Trail
 • Diashow
Toon meer...
Scroll To Top