Coronanieuws Covid-19

Informatie voor gevaccineerde reizigers over de gevolgen van het coronavirus op de wandelvakantie.

Disclaimer: de informatie op deze pagina kan achterhaald zijn en/of niet volledig zijn, controleer altijd zelf bij de autoriteiten de actuele situatie.

Actuele situatie

Vakanties en corona

 • Ierland: wandelvakanties gaan door zoals gepland. Reisadvies is groen, veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met die in Nederland
 • Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales: wandelvakanties gaan door zoals gepland. Reisadvies is groen, veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met die in Nederland

Voor meer info zie bij coronanieuws

Update 53: 15 maart 2022

Groot-Brittannië schrapt alle corona-reisregels.

Update 52: 21 februari 2022

Reisadvies Ierland is aangepast van geel naar groen: veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met die in Nederland

Update 51: 16 februari 2022

Reisadvies Verenigd Koninkrijk is aangepast van oranje naar groen: alle wandelvakanties gaan door!


Reisadviezen

De Covid-19 situatie en de Covid-19 maatregelen op de plaats van bestemming kunt u vinden in het reisadvies van de overheid.

De reisadviezen worden uitgedrukt in een kleurcode. Het reisadvies geeft de huidige status, het is geen verwachting voor de komende periode.

 • Code groen: Geen bijzondere veiligheidsrisico's
 • Code geel: Let op, veiligheidsrisico's
 • Code oranje: Alleen noodzakelijke reizen (dus geen vakantiereizen)
 • Code rood: Niet reizen

Houd u er rekening mee dat het land van bestemming aanvullende eisen kan stellen, zoals:

 • het tonen van een negatieve uitslag van een PCR test,
 • een Covid-19vaccinatiebewijs,
 • het dragen van een mondkapje, afstandsmaatregelen, etc.

Dit komt voor risico van de reiziger. Houd u er ook rekening mee dat het openbaar leven beperkt kan worden. Reisdienstverleners kunnen eveneens aanvullende eisen stellen om de veiligheid te waarborgen of een wettelijke plicht na te leven.


Check op het door kunnen gaan van uw vakantie

De situatie verandert geregeld. Zo'n vier tot vijf weken voor uw geplande aankomstdatum bezien we of er redenen zijn waardoor uw vakantie niet door zou kunnen gaan. Bepalend is of zich op de plaats van de wandelbestemming onvermijdbare en buitengewone omstandigheden zich voordoen die aanzienlijke gevolgen hebben voor uw wandelvakantie. We hanteren hiervoor het advies van de lokale overheid en de lokale partner, en het reisadvies van de Nederlandse overheid.

Denk hierbij aan:

 • Meerdere accommodaties ontvangen geen gasten uit Nederland of Vlaanderen;
 • Het niet toegestaan zijn om ter plaatse per openbaar vervoer te reizen;
 • Het grotendeels niet toegankelijk zijn van de wandelroute;
 • Een verplichte quarantaine op uw reisbestemming die niet had kunnen worden voorkomen met een test of vaccinatie.

Hierbij geldt uitdrukkelijk niet:

 • Reisbeperking wegens uw voorkeurswijze van reizen terwijl er alternatieven zijn;
 • Een verplichte test voor of tijdens uw vakantie;
 • Verplichte quarantaine in eigen land bij thuiskomst;
 • Andere persoonlijke omstandigheden.

Als wij uw vakantie annuleren

Als wij uw vakantie moeten annuleren, dan hebt u de keuze om uw reis definitief te annuleren of om te boeken naar een latere datum.

 • Kiest u voor annuleren dan ontvangt u de betaalde reissom binnen 14 dagen na de geplande aankomstdatum retour. Het reispakket dat u hebt ontvangen, retourneert u voor de geplande aankomstdatum waarbij de verzendkosten voor uw rekening zijn; hebben wij de inhoud niet onbeschadigd en portvrij terug ontvangen dan worden de kosten hiervan in mindering gebracht (bij uw reis staat onder Optioneel de prijs vermeld bij extra reispakket).
 • U stelt uw vakantie uit tot een latere datum. Het scheelt ons enorm in het extra werk en de extra kosten die wij moeten maken bij het definitief annuleren. We waarderen het zeer als u ons hierin tegemoet kunt komen, daarom berekenen we voor het omboeken geen kosten. Is het verschil in prijs tussen de actuele prijs op de website en de indertijd aan u gefactureerde prijs € 20 of meer per persoon, dan betaalt u het verschil bij. Is uw vakantie eenmaal hergeboekt, dan zijn daarop weer de meest recente (annulerings)voorwaarden van toepassing.

Uitstellen of annuleren om persoonlijke redenen

Is er geen formele reden waarom wij uw vakantie zouden moeten annuleren maar u wilt uw vakantie tocht uitstellen om een persoonlijke reden tot een latere datum of zelfs annuleren? Dan zijn we helaas genoodzaakt om de gebruikelijke annuleringskosten volgens artikel 9.3 van de Algemene Voorwaarden in rekening te brengen.


U krijgt corona op reis?

Het risico ten aanzien van het oplopen van corona, het vertonen van symptomen en de maatregelen en kosten die daarmee gepaard gaan komen voor eigen risico van de reiziger (vergelijkbaar met andere ziektes/blessures). Waarschijnlijk wordt dit gedekt door uw reisverzekering.

Algemene informatie

Scroll To Top