Coast to Coast

WandelVakanties

Groot-Brittannië & Ierland

Coronavirus Covid-19

Informatie over de gevolgen van het coronavirus op uw wandelvakantie

Actuele situatie

Update 31: 6 november

In 2020 hebben we tot onze spijt veel vakanties moeten annuleren, alleen eind juli en begin augustus zijn er vakanties door gegaan. Het vakantieseizoen 2021 begint in april, we hopen dat alle maatregelen tegen het virus dan gewerkt hebben en vakanties weer mogelijk zijn.

Meer dan driekwart van de klanten die hun vakantie moesten uitstellen hebben nu herboekt. Veel van de vakanties die zijn herboekt zijn inmiddels bevestigd. Uitzonderingen zijn sommige routes in Ierland, Wight en Wales omdat een enkele essentiële B&B nog geen boekingen accepteert voor 2020, wat de bevestiging van de hele trektocht tegenhoudt.

Update 27: 11 september

De corona-nieuwsbrief 8 is verstuurd met daarin het laatste nieuws.

Update 25: 14 augustus

Het Verenigd Koninkrijk heeft besloten opnieuw thuisquarantaine van 14 dagen in te stellen voor reizigers uit België en Nederland, omdat bij ons het aantal besmettingen oploopt. Daarom is besloten de kleurcode aan te passen naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Update 24: 7 augustus

Vandaag heeft de Ierse regering besloten dat de versoepeling van maatregelen die voor 10 augustus gepland stond, uit te stellen naar 31 augustus.
Vakanties in het Verenigd Koninkrijk gaan door als gepland, de enkele lokale uitbraken beïnvloeden de lokaties van de wandelgebieden niet.
Doordat het aantal besmettingen in België relatief hoog is heeft de Britse overheid besloten de 14-daagse quarantaine opnieuw in te stellen voor reizigers uit België. Klanten uit België hebben het aanbod gehad de vakantie om te boeken naar 2021.

Update 20: 10 juli

Vandaag is voor het Verenigd Koninkrijk het reisadvies versoepeld van code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel (let op, veiligheidsrisico's). Daardoor zijn vakanties weer mogelijk.

Informatie

Uitstellen of annuleren

Volgens de voorwaarden is een verzoek tot wijziging van de aankomstdatum een annulering en een nieuwe boeking. Bij een annulering gelden annuleringskosten volgens artikel 9.3 van de Algemene Voorwaarden, in het kort samengevat:

  • tot de 56ste dag voor de dag van aankomst: 20% met een minimum van € 200 per persoon;
  • van de 56ste dag tot de 28ste dag voor de dag van aankomst: 50% van de reissom:
  • van de 28ste dag tot de 15de dag voor de dag van aankomst: 75% van de reissom;
  • vanaf de 15de dag voor de dag van aankomst 100% van de reissom;
  • vanaf de dag van aankomst: 100% van de reissom.

Door de bijzondere situatie met het coronavirus hanteren wij tijdelijk een afwijkende regel. Bepalend is of zich op de plaats van de wandelbestemming onvermijdbare en buitengewone omstandigheden zich voordoen die aanzienlijke gevolgen hebben voor uw wandelvakantie. We hanteren hiervoor het advies van de lokale overheid en de lokale partner, en het reisadvies van de Nederlandse overheid (uitgedrukt in een kleurcode die geldt in uw vakantiegebied).

De nieuwe aankomstdatum dient minstens drie maanden vooruit te liggen én tussen 1 april en half oktober 2021 te liggen. Het duurt enkele weken voordat we u kunnen berichten of het daadwerkelijk gelukt is. De prijs van uw vakantie blijft gelijk aan de reeds gefactureerde prijs als we van u de nieuwe datum voor 1 oktober ontvangen, ontvangen wij uw nieuwe aankomstdatum na 1 oktober dan wordt u de jaarlijkse verhoging belast.

Reisadviezen

De reisadviezen van de overheid worden uitgedrukt in een kleurcode. Het reisadvies geeft de huidige status, het is geen verwachting voor de komende periode.

  • Code groen: Geen bijzondere veiligheidsrisico's
  • Code geel: Let op, veiligheidsrisico's
  • Code oranje: Alleen noodzakelijke reizen (dus geen vakantiereizen)
  • Code rood: Niet reizen
Scroll To Top