Coast to Coast

WandelVakanties

Groot-Brittannië & Ierland

Coronavirus Covid-19

Informatie over de gevolgen van het coronavirus op uw wandelvakantie

Actuele situatie

Update 18: 26 juni

In het Verenigd Koninkrijk gaat de toeristenindustrie voor de eigen inwoners weer open: Noord-Ierland op 3 juli, Engeland op 4 juli, Wales op 13 juli en Schotland op 15 juli (uiteraard onder het nodige voorbehoud). We hebben goede hoop dat buitenlandse gasten weer welkom zijn vanaf 1 augustus – Engeland, Noord-Ierland en Wales misschien al iets eerder. In Ierland blijft 10 augustus vooralsnog de datum dat buitenlandse gasten weer welkom zijn.

 • Ligt uw geplande aankomst in Engeland, Noord-Ierland of Wales na 22 juli en op of voor 31 juli dan bieden we u de keuze uit: 1. nu al besluiten om uw vakantie om te boeken naar komend jaar (de nieuwe datum geeft u of direct of later aan ons door), of 2. nog even afwachten tot er meer duidelijkheid is over het beëindigen van de quarantaine-maatregel.
 • Omdat de vooruitzichten positief zijn zullen we u minstens twee weken vooraf (voorheen vier) informeren als uw vakantie onverhoopt niet kan doorgaan.

Update 16: 12 juni

In Ierland en het Verenigd Koninkrijk was de piek van het virus later dan bij ons, en in het VK gaat de versoepeling van de maat­regelen traag. Buitenlandse toeristen zijn daar­door later weer welkom dan in een sommige andere landen. Naar verwachting mogen de Ieren en Britten zelf begin juli weer reizen en op vakantie in eigen land.

 • Verenigd Koninkrijk (Engeland, Noord-Ierland, Schotland en Wales): vakanties met geplande aankomstdatum tot en met 22 juli zijn geannuleerd. Reizigers in deze periode kunnen de vakantie annuleren of kosteloos verplaatsen naar komend jaar.
 • Verenigd Koninkrijk: ligt uw geplande aankomst op of voor 31 juli en u hebt voor uzelf al een alternatieve aankomst­datum dan kunt u die ons al door­geven; uw vakantie boeken we dan zonder kosten om naar dit najaar of komend jaar. Anders zullen we als de situatie niet wijzigt u op een later moment informeren.
 • Ierland: Reizen met geplande aankomst tot 10 augustus zijn geannuleerd.
 • Aan alle andere reizigers vragen we om geduld te hebben en om af te wachten hoe de situatie zich ontwikkeld. We streven ernaar om u ten minste vier weken voor aanvang op de hoogte te stellen van mogelijke wijzigingen of uitstel.
 • Ligt uw aankomstdatum op of voor 10 augustus, dan hoeft de restbetaling niet zes maar vier weken voor aankomstdatum op onze rekening te staan.

Update 15: 5 juni

De corona-nieuwsbrief 6 is verstuurd met daarin het laatste nieuws.

Update 14: 29 mei
De Britse regering heeft aangekondigd dat vanaf 8 juni iedereen die in het Verenigd Koninkrijk aankomt ongeacht de gekozen vorm van vervoer veertien dagen in zelfquarantaine moet. Dit geldt vooralsnog voor een periode van drie weken, dus tot 29 juni.

Update 11: 8 mei

 • In Ierland zijn internationale bezoekers weer welkom vanaf 10 augustus: daarom hebben we de moeilijke beslissing genomen om nu de Ierland-vakanties te annuleren met geplande aanvang tussen 1 juli en 10 augustus.

Informatie

Uitstellen of annuleren

Volgens de voorwaarden is een verzoek tot wijziging van de aankomstdatum een annulering en een nieuwe boeking. Bij een annulering gelden annuleringskosten volgens artikel 9.3 van de Algemene Voorwaarden, in het kort samengevat:

 • tot de 56ste dag voor de dag van aankomst: 20% met een minimum van € 200 per persoon;
 • van de 56ste dag tot de 28ste dag voor de dag van aankomst: 50% van de reissom:
 • van de 28ste dag tot de 15de dag voor de dag van aankomst: 75% van de reissom;
 • vanaf de 15de dag voor de dag van aankomst 100% van de reissom;
 • vanaf de dag van aankomst: 100% van de reissom.

Door de bijzondere situatie met het coronavirus hanteren wij tijdelijk een afwijkende regel. Bepalend is of zich op de plaats van de wandelbestemming onvermijdbare en buitengewone omstandigheden zich voordoen die aanzienlijke gevolgen hebben voor uw wandelvakantie. We hanteren hiervoor het advies van de lokale overheid en de lokale partner, en het reisadvies van de Nederlandse overheid (uitgedrukt in een kleurcode die geldt in uw vakantiegebied).

De nieuwe aankomstdatum dient minstens drie maanden vooruit te liggen én na 1 september 2020 maar voor eind 2021 te liggen. Het duurt zoals altijd zo'n tien werkdagen voordat we u kunnen berichten of het daadwerkelijk gelukt is. De prijs van uw vakantie blijft gelijk aan de reeds gefactureerde prijs als deze in 2020 plaats vindt, stelt u uw vakantie uit tot in 2021 en ontvangen wij uw nieuwe aankomstdatum na 1 oktober dan wordt u de jaarlijkse verhoging belast.

Overzicht per reisadvies

Code groen Geen bijzondere veiligheidsrisico's

 • Annuleren met gebruikelijke annuleringskosten

Code code geel Let op, veiligheidsrisico's

 • Datum aanvang minder dan 3 weken:
  Annuleren met gebruikelijke annuleringskosten
 • Datum aanvang meer dan 3 weken en minder dan 6 weken:
  Uitstellen tot later in 2020, kosten € 75 per persoon
  Uitstellen tot in 2021, kosten € 200 per persoon
  Annuleren met gebruikelijke annuleringskosten
 • Datum aanvang meer dan 6 weken:
  Annuleren met gebruikelijke annuleringskosten

Code oranje Alleen noodzakelijke reizen

 • Datum aanvang minder dan 10 dagen:
  Uitstellen tot later in 2020 of 2021 zonder kosten
  Annuleren zonder kosten: coronavoucher (12 maanden geldig)
 • Datum aanvang meer dan 10 dagen maar minder dan 6 weken:
  Uitstellen tot later in 2020 of 2021 zonder kosten
  Annuleren met gebruikelijke annuleringskosten

Code rood Niet reizen

 • Datum aanvang minder dan 10 dagen:
  Uitstellen tot later in 2020 of 2021 zonder kosten
  Annuleren zonder kosten: coronavoucher (12 maanden geldig)
 • Datum aanvang meer dan 10 dagen maar minder dan 6 weken:
  Uitstellen tot later in 2020 of 2021 zonder kosten
  Annuleren met gebruikelijke annuleringskosten
 • Datum aanvang meer dan 6 weken:
  Annuleren met gebruikelijke annuleringskosten
Scroll To Top