Coronanieuws Covid-19

Informatie over de gevolgen van het coronavirus op uw wandelvakantie

Actuele situatie

Update 43: 23 augustus

De herboekingen naar 2022 gaan langzaam, veel accommodaties wachten nog met het aannemen van boekingen 2022. Dit geldt zeker voor Cornwall, Devon en Pembroke, maar ook voor enkele plaatsen aan Hadrian's Wall path en de West Highland Way..

Update 42: 27 juli

De overheid heeft per 27 juli besloten tot een nieuwe aanpak van de reisadviezen binnen de Europese Unie (EU). Daarmee brengt Nederland zijn reisadviezen in lijn met veel andere Europese landen. Alle EU-landen (waaronder Ierland) hebben nu een geel of groen reisadvies – vakantiereizen worden dus niet meer ontraden. Het blijft mogelijk dat landen aan reizigers extra inreismaatregelen opleggen, zoals het Digitaal Corona Crtificaat (DCC). Voor reizen buiten de EU (waaronder Verenigd Koninkrijk) is de lijst van de Europese Unie met veilige landen leidend.

Update 41: 6 juli

Groot-Brittannië: hotels, pubs en restaurants zijn weer open. Wandelvakanties die gepland staan t/m 31 augustus hebben de keuze gehad om af te wachten of te verplaatsen. Ongeveer 1 maand voor de geplande aanvangsdatum bekijken we of er geannuleerd moet worden.
Er wordt gesproken over een datum dat de corona-maatregelen worden opgeheven (op de mondkapjes in het OV na): Engeland 19 juli; Schotland 9 augustus. Noord-Ierland en Wales beslissen half juli wat de planning wordt. Fingers crossed!

Van de herboekingen naar 2022 zijn er nog weinig bevestigd. Veel tijd gaat nu zitten in het herboeken, en nieuwe boekingen voor dit najaar. Veel accommodaties wachten tot na de zomer voordat ze boekingen voor komend jaar accepteren.

Update 40: 18 juni

Ierland: vanaf 19 juli zijn vakantiereizigers welkom mits met een Digitaal Corona Crtificaat (DCC) te hebben. Nieuwe boekingen nemen we aan met aanvangsdatum vanaf 16 augustus.


Check op het door kunnen gaan van uw vakantie

Vanaf zo'n vier weken voor uw geplande aankomstdatum bezien we of er redenen zijn waardoor uw vakantie niet door zou kunnen gaan. Bepalend is of zich op de plaats van de wandelbestemming onvermijdbare en buitengewone omstandigheden zich voordoen die aanzienlijke gevolgen hebben voor uw wandelvakantie. We hanteren hiervoor het advies van de lokale overheid en de lokale partner, en het reisadvies van de Nederlandse overheid.

Denk hierbij aan:

 • Meerdere accommodaties ontvangen geen gasten uit Nederland of Vlaanderen terwijl er geen alternatieve accommodatie is;
 • Het niet toegestaan zijn om ter plaatse per openbaar vervoer te reizen;
 • Het grotendeels niet toegankelijk zijn van de wandelroute;
 • Een verplichte quarantaine op uw reisbestemming die niet had kunnen worden voorkomen met een test of vaccinatie.

Hierbij geldt uitdrukkelijk niet:

 • Reisbeperking wegens uw voorkeurswijze van reizen terwijl er alternatieven zijn;
 • Verplichte quarantaine in eigen land bij thuiskomst;
 • Andere persoonlijke omstandigheden.

Als wij uw vakantie moeten annuleren, dan hebt u de keuze om uw reis definitief te annuleren of om te boeken naar een latere datum.

 • Kiest u voor annuleren dan ontvangt u de betaalde reissom binnen 14 dagen na de geplande aankomstdatum retour. Het reispakket dat u hebt ontvangen, retourneert u voor de geplande aankomstdatum waarbij de verzendkosten voor uw rekening zijn; hebben wij de inhoud niet onbeschadigd en portvrij terug ontvangen dan worden de kosten hiervan in mindering gebracht (bij uw reis staat onder Optioneel de prijs vermeld bij extra reispakket).
 • U stelt uw vakantie uit tot een latere datum. Het scheelt ons enorm in het extra werk en de extra kosten die wij moeten maken bij het definitief annuleren. We waarderen het zeer als u ons hierin tegemoet kunt komen. Is uw vakantie eenmaal hergeboekt, dan zijn daarop weer de standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Uitstellen of annuleren om persoonlijke redenen

Is er geen formele reden waarom wij uw vakantie zouden moeten annuleren maar u wilt uw vakantie tocht uitstellen om een persoonlijke reden tot een latere datum of zelfs annuleren?

Bij een annulering gelden annuleringskosten volgens artikel 9.3 van de Algemene Voorwaarden, deze zijn in het kort hieronder samengevat. Volgens de voorwaarden is een verzoek tot wijziging van de aankomstdatum een combinatie van annulering (met kosten) en nieuwe boeking.

Door de situatie met het coronavirus hanteren wij voor reizen met een aanvangsdatum in 2021 een afwijkend tarief als u de vakantie wenst uit te stellen om persoonlijke redenen, zie hieronder. De bepaling van het aantal dagen is gelijk als bij een annulering. Bij uitstellen geldt het volgende:

 • Nieuwe aanvangsdatum ligt in 2022;
 • De nieuwe aanvangsdatum geeft u binnen acht dagen door;
 • Geen wijzigingen in etappe-indeling, kamerindeling e.d.;
 • De prijs zoals op de website vermeld op het moment dat u ons de nieuwe aanvangsdatum doorgeeft is van toepassing, eventueel prijsverschil wordt verrekend.
Aantal dagen Kosten annuleren Kosten uitstellen
tot de 56ste dag voor de dag van aankomst 20% met een minimum van € 200 per persoon 20% met een minimum van € 200 per persoon
van de 56ste dag tot de 28ste dag voor de dag van aankomst 50% van de reissom 20% met een minimum van € 200 per persoon
van de 28ste dag tot de 15de dag voor de dag van aankomst 75% van de reissom 75% van de reissom
vanaf de 15de dag voor de dag van aankomst 100% van de reissom 100% van de reissom
vanaf de dag van aankomst 100% van de reissom 100% van de reissom

Reisadviezen

De reisadviezen van de overheid worden uitgedrukt in een kleurcode. Het reisadvies geeft de huidige status, het is geen verwachting voor de komende periode.

 • Code groen: Geen bijzondere veiligheidsrisico's
 • Code geel: Let op, veiligheidsrisico's
 • Code oranje: Alleen noodzakelijke reizen (dus geen vakantiereizen)
 • Code rood: Niet reizen

Informatie

Scroll To Top