Beara Way
Beara Way

Beara Way

Wandelen in Ierland

Beara Way & Dursey Island

Wandelen in Ierland

Wandeltrektocht op het schiereiland Beara, een ruig en ongerept schiereiland terwijl de bewoonde wereld nooit ver weg is. Van Castletown via Dursey Sound naar Kenmare, met rondwandeling op Dursey Island. 130 km · 9 dagen.

Een wandeltocht op de zuidwestelijke punt van Ierland. Het ruige Beara schiereiland ligt aan de Atlantische Oceaan. Het is er schilderachtig en mystiek. De route voert u over landweggetjes en bergpaden, langs menhirs en steencirkels, en door kleine plaatsen en dorpen. Het eiland Dursey kunt u per kabelbaan bezoeken; het heeft een ruige kustlijn en is vogelrijk. Kiest u voor de variant dan kunt u ookper ferry Bear Island bezoeken om er een rondwandeling te maken.

U volgt de route met de wijzers van de klok mee, eerst de zuidzijde en dan de noordzijde. Door de warme golfstroom is het klimaat het hele jaar aangenaam waardoor er een unieke en kleurrijke flora en fauna is ontstaan.

Kaartje

Kenmerken wandelreis Beara Way & Dursey Island:

 • Kleurrijke plaatsen
 • Panoramische vergezichten
 • Traditionele muziek in pubs
 • Steencirkels en standing stones
 • Vogeleiland Dursey
 • Acht overnachtingen in zes plaatsen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

De Beara Way is een gemarkeerde National Waymarked Trail in Zuidwest-Ierland. Deze wandelreis laat u de mooiste delen van de Beara Way zien. De wandelvakantie van negen dagen heeft zes wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt.

Trektocht Beara Way & Dursey Island standaardreis:

 • Wandelen per dag: 14 tot 26 km, gemiddeld 19 km
 • Hoogteverschil per dag: tot 650 m
 • Looptijd per dag: 4 tot 7 uur
 • Zwaarte: 4 – zwaarder dan gemiddeld
 • Totale afstand: 130 km
 • Hoogste punt: 410 m – Derrysallagh

De Beara Way volgt hoofdzakelijk de wat hoger gelegen paden. De omgeving is vaak ruig en ongerept maar de bewoonde wereld is nooit ver weg. In de met gras begroeide heuvels loopt u soms over schapenpaadjes, vaak is er geen duidelijk pad en loopt u van markering naar markering.

Programma Beara Way

Dag 1 Aankomst Castletown Markering
Castletownbere is de enige wat grotere plaats op Beara.
Dag 2 Adrigole – Castletown
Na het ontbijt een transfer naar Adrigole, u loopt terug naar Castletown. Het hele traject heeft u uitzicht; aan de ene kant over Bantry Bay naar Beara eiland, en aan de andere kant naar Hungry Hill en de Slieve Miskish bergen. Wandelend over een pad langs de zuidflank van Hungry Hill – met 685 m de hoogste berg op het schiereiland – terug naar Castletown. Afstand: →20½ km, hoogteverschil ↑800 m, looptijd 6¼ uur (of →15 km, ↑500 m, 4½ uur).
Extra dag Bear Island
Alleen bij variant-A: Met de ferry naar Bear Island. Het charmante eiland biedt een oase van rust. Uw wandeling slingert over oude weggetjes en graspaden, en door een rotsachtige wildernis naar de vuurtoren en de ruïne van een seintoren. Hier­vandaan heeft u panoramisch uitzicht over Bantry Bay, de haven van Bear Haven en over uw wandel­route van gisteren. →12 km, ↑425 m. 3½ uur, overnachting Castletown.
Dag 3 Castletown – Allihies
Van Castletown over rustige landweggetjes naar Derrenataggart Stone Circle. Een gestage klim brengt u naar het zadel tussen Knockoura en Miskish. Allihies is een kleurrijk kustplaatsje omringd door de resten van kopermijnen. →15 km, ↑600 m. 4¼ uur.
Dag 4 Allihies – Dursey Island – Dursey Sound
Na het ontbijt een transfer naar Dursey Sound. Hier neemt u de kabelbaan naar Dursey Island (er vaart geen ferry vanwege de sterke stroming door Dursey Sound, de kabelbaan overbrugt 200 m.) Het eiland is slechts 1½ bij 6½ km en heeft geen winkels of pubs maar wel een ruige kustlijn met kliffen en een lappendeken van akkers gescheiden door muurtjes; het staat bekend om zijn grote variatie aan vogels. →14 km, ↑500 m, 4 uur.
Dag 5 Dursey Sound – Allihies
Langs de kustlijn wandelt u naar de kleine vissershaven Garnish Point. Dan over een landweggetje langs de hellingen van Canalmore en Follshauncrone Mountain met onderweg uitzicht op Garnish en Ballydonegan Bay, een prachtig gebied voor vogelaars en fotografen. Via Ballydonegan Strand komt u in Allihies. →17 km, ↑400 m, 4¾ uur.
Dag 6 Allihies – Eyeries
Eerst wandelt u door de resten van wat ooit de grootste kopermijn van Europa was. Dan volgt u een weggetje met uitzicht over Clough Bay, de River Kenmare en de kustlijn van het schiereiland Kerry. Welis­waar een korte wandeling maar het uitzicht onderweg is ongelooflijk mooi. Eyeries is een kleurrijk dorp waar u eerst nog naar de kust kunt wandelen voordat u naar uw B&B gaat. →16 km, ↑500 m, 4½ uur (of →12 km).
Dag 7 Eyeries – Lauragh
(In overleg met uw gastheer kunt u de eerste 5 km met de bagage mee.) Na Eyeries daalt de route naar Eyeries Point om het kustpad te volgen naar Ballycrovane Harbour. Hier dichtbij staat een prehistorische steen van 4.70 m, met een inscriptie in het oude Ogham schrift. De route gaat nu land­inwaarts via Lough Fadda (Long Lake) naar een kleine bergkam met opnieuw panoramisch uitzicht over de River Kenmare. De route loopt door het schilderachtige dorp Ardgroom naar het dorp Lauragh. →27 km, ↑400 m, 7 uur (of →22 km).
Dag 8 Lauragh – Kenmare
(In overleg met uw gastheer kunt u de eerste 5 km met de bagage mee.) U verlaat Lauragh over een kleine landweg om vervolgens gestaag te klimmen door de Knockatee en Drombohilly Mountains, en langs het schilderachtige en afgelegen Gowlaun Lough. Langs Knockagarrane Mountain en over een landweg die uiteindelijke stijgt naar het zadel van Derrysallagh. Dan begint de afdaling naar de kleurrijke plaats Kenmare. →25 km, ↑500 m. 6¾ uur (of →19½ km).
Dag 9 Vertrek Kenmare
Na het ontbijt vertrek
Toon meer...

Variant trektocht Beara Way

Etappe-indelingen (afhankelijk van beschikbaarheid accommo­daties kunnen deze iets afwijken):

Standaardreis · 8 nachten / 9 dagen Zwaarte 4
Gemiddeld 18½ km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)
 1. Aankomst Castletownbere
 2. Rondwandeling Adrigole, overnachting Castletownbere, 15 of 20½ km
 3. Wandelen naar Allihies, 15 km
 4. Wandelen Dursey Island, overnachting Dursey Sound. 14 km
 5. Wandelen naar Alihies, 17 km
 6. Wandelen naar Eyeries, 16 km
 7. Wandelen naar Lauragh, 27 km
 8. Wandelen naar Kenmare, 25 km
 9. Vertrek Kenmare
Variant-A · 9 nachten / 10 dagen Zwaarte 4
Gemiddeld 18 km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)
 1. Aankomst Castletownbere
 2. Rondwandeling Adrigole, overnachting Castletownbere, 15 of 20½ km
 3. Rondwandeling Bear Island, overnachting Castletownbere, 12 km
 4. Wandelen naar Allihies, 15 km
 5. Wandelen Dursey Island, overnachting Dursey Sound. 14 km
 6. Wandelen naar Alihies, 17 km
 7. Wandelen naar Eyeries, 16 km
 8. Wandelen naar Lauragh, 27 km
 9. Wandelen naar Kenmare, 25 km
 10. Vertrek Kenmare
Toon meer...

Heen- en terugreis Beara Way

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Castletownbere (120 km van Cork Airport)
 • Eind: Kenmare (100 km van Cork Airport)
Lokale reisroute heen*
 • Alleen op maandag, woensdag en vrijdag, niet op feestdagen. Van Cork Airport per bus (uiterlijk v 13:30) naar Cork; per bus (v 14:30) naar Castletownbere: lokale reistijd ± 4 uur.
 • Niet op donderdag. Van Cork Airport per bus naar Cork; per particuliere busmaatschappij (v 18:00, zo v 19:30) naar Castletownbere (reserveren noodzakelijk): lokale reistijd ± 3¼ uur.
Lokale reisroute terug*
 • Niet op zondag en feestdagen. Van Kenmare per bus (v 08:30) of taxi naar Killarney; per bus (v 09:30, 10:30) naar Cork; per bus naar Cork Airport: lokale reistijd ± 4½ uur.
 • Op zondag en feestdagen. Van Kenmare per taxi (± € 50) naar Killarney; per bus (v 09:30, 11:30) naar Cork; per bus naar Cork Airport: lokale reistijd ± 3¾ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
Vliegtuig**

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**Het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke luchthavens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Toon meer...

Boek deze wandelvakantie

Beara Way
Dursey Island | Beara Way

Accommo­datie Beara Way

U overnacht in B&B's, guesthouses en inn's (herbergen) op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, bijna altijd op de kamer zelf).

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschikbaarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden van de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accomodaties.

 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
Beara Way
Allihies | Beara Way

Info, prijs & boeken Beara Way

Nog accommo­datie beschikbaar?

Kijk bij beschikbaarheid & nieuws of er voor deze tocht periodes bekend zijn waarvoor nog weinig of geen accommo­datie beschikbaar is.

Google maps Diashow Stel uw vraag

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Rotterdam Building
  Aert van Nesstraat 45 · 3012CA Rotterdam
 • Telefoon: 010 307 0067
  ma, di, wo, do, vr: 9:00 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandel­vakantie: [reistitel]
 • Periode: half maart – half oktober
 • Aanvang: dagelijks, naar keuze
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs
 • Standaardreis: 8 nachten / 9 dagen € 688
 • Variant-A: 9 nachten / 10 dagen € 758
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten, transfer dag 2 en 4.
 • Per party een Engelstalige route­beschrijving, wandel­kaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui.
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +40%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoonskamer) +40%
Optioneel
 • Extra nacht standaardkamer richtprijs € 60 – € 80 p.p.

Boek deze wandelvakantie

Beara Way
Dursey Island | Beara Way

Foto's Beara Way

 • Beara Way
  Foto: Edwin de Jong
 • Beara Way
  Foto: Edwin de Jong
 • Beara Way
  Foto: Edwin de Jong
 • Beara Way
  Foto: Edwin de Jong
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
 • Beara Way
Toon meer...
Scroll To Top