Beara Way 2024 & Bear Island

Wandelvakantie in Ierland

Wandeltrektocht op het schier­eiland Beara, een ruig en ongerept gebied terwijl de bewoonde wereld nooit ver weg is. Van Glengariff naar Kenmare, met rond­wandeling op Bere Island. 135 km · 8 dagen.


Beschrijving Beara Way

Een wandeltocht op de zuidwestelijke punt van Ierland. Het Beara schiereiland ligt aan de Atlantische Oceaan. Het is er schilderachtig en mystiek. De route voert u over landweggetjes en bergpaden, langs menhirs en steencirkels, en door dorpen met kleurrijke gevels. U kunt ook het eiland Bear per ferry bezoeken om er een rond­wandeling te maken.

Wandelreis Beara Way & Bere Island:

 • Kleurrijke plaatsen
 • Panoramische vergezichten
 • Traditionele muziek in pubs
 • Steencirkels en standing stones
 • Zeven overnachtingen in zes plaatsen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties
 • Gps-track beschikbaar

U volgt de route met de wijzers van de klok mee, eerst de zuidzijde en dan de noordzijde. Door de warme golfstroom is het klimaat het hele jaar aangenaam waardoor er een unieke en kleurrijke flora en fauna is ontstaan.

De Beara Way is een gemarkeerde National Waymarked Trail in Zuidwest-Ierland. Deze wandelreis laat u de mooiste delen van de Beara Way zien. De wandelvakantie van acht dagen heeft vijf wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt.

Trektocht Beara Way & Bere Island:

 • Wandelen per dag: 13 tot 27 km, gemiddeld 23 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 750 m (indien dag 4 lange variant tot 900 m)
 • Looptijd per dag: 3¾ tot 7¼ uur
 • Zwaarte: 4 – zwaarder dan gemiddeld
 • Totale afstand: 130 km
 • Hoogste punt: 410 m – Derrysallagh

Kaartje

De Beara Way volgt hoofdzakelijk de wat hoger gelegen paden. De omgeving is vaak ruig en ongerept maar de bewoonde wereld is nooit ver weg. In de met gras begroeide heuvels loopt u soms over schapenpaadjes, vaak is er geen duidelijk pad en loopt u van markering naar markering.


Programma Beara Way

Dag 1: Aankomst Glengariff
Check in tussen 16:00 en 18:00 uur
Dag 2: Glengariff – Adrigole
U wandelt door het Glengarriff Nature Reserve over bospaden met zeer oude eiken. Na een weidegebied volgt een pittige steiging en wandelt u over de flank van Sugarloaf Mountain door een open gebied met volop uitzicht. Na een vermoeiende afdaling komt u in het gehucht Adrigole, een verzameling verspreid liggende huizen aan de schilderachtige oever van Bantry Bay. Transfer naar Glengarriff. Afstand: 18¼ km, hoogte­verschil 600 m, looptijd 5½ uur.
Dag 3: Adrigole – Castletownbere
Transfer naar Adrigole. Het hele traject heeft u geregeld uitzicht; aan de ene kant over Bantry Bay naar Bere Island, en aan de andere kant naar Hungry Hill en de Slieve Miskish bergen. De route gaat over een ruig pad door een leeg landschap langs de zuidflank van Hungry Hill – met 685 m de hoogste berg op het schier­eiland – naar uw overnachtingsplaats Castletown, de enige wat grotere plaats op Beara. 22 km, 650 m, 6½ uur.
Dag 4: Bere Island
Met de ferry naar Bere Island. Het eiland biedt een oase van rust. Uw wandeling slingert over oude weggetjes en graspaden, en door een rotsachtige wildernis via de vuurtoren naar de ruïne van een seintoren. Hier­vandaan heeft u panoramisch uitzicht over Bantry Bay, de haven van Castletownbere en over uw wandel­route van gisteren. Over een verhard weggetje terug naar de ferry, overnachting in Castletown. Naar keuze 13 tot 20 km, 450 m, 3¾ tot 5¾ uur.
Bere Island Ferries
Dag 5: Castletown – Allihies – Eyeries
Van Castletown naar Derrena­taggart Stone Circle. Over een schapenpaadje door open moorland over de flank van Miskish Mountain. Hier heeft u de mogelijkheid om uw route in te korten door het schiereiland noordwaarts te kruisen. Als u de hele etappe loopt dan afdaling door bos en een pittige klim naar de flank van de Knockgour, en over landweggetjes naar Allihies – een kleurrijk plaatsje omringd door de resten van kopermijnen. Uiteindelijk wandelt u over de rug van het schiereiland naar Eyeries. 27½ km, 900 m, 8 uur (of 15½ km, 500 m, 4½ uur).
Dag 6: Eyeries – Lauragh
(In overleg met uw gastheer kunt u de eerste 5 km met de bagage mee.) Na Eyeries daalt de route naar Eyeries Point om het kustpad te volgen naar Ballycrovane Harbour. Hier dichtbij staat een prehistorische steen van 4.70 m met een inscriptie in het oude Ogham schrift (tegenwoordig op privé-grond). De route gaat nu land­inwaarts via Lough Fadda (Long Lake) naar een kleine bergkam met opnieuw panoramisch uitzicht over de River Kenmare. De route loopt door het kleurrijke dorp Ardgroom. Na een stuk over een verharde weg loopt u alweer door de heuvels, zo'n 750 m van de route af ligt de Ardgroom steencirkel. Over een ruig pad wandelt u over de bergpas en naar het dorp Lauragh. 27 (of 22) km, 450 m, 7½ uur.
Dag 7: Lauragh – Kenmare
U verlaat Lauragh over een kleine landweg om vervolgens gestaag te klimmen langs de Knockatee Mountain, en loopt langs het afgelegen Gowlaun Lough. Dan over de flank van Knockagarrane Mountain om weer af te dalen naar Lough Inchiquin, met even naast de route de Uragh Stone Circle. Het landweggetje stijgt uiteindelijk naar het zadel van Derrysallagh, en dan een laatste afdaling door bos en langs de Kenmare River naar het levendige plaatsje Kenmare. 25 km, 750 m, 7¼ uur.
Dag 8: Vertrek Kenmare
Na het ontbijt vertrek.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

7 nachten / 8 dagen · gemiddeld 23 km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)

 1. Aankomst Glengariff
 2. Wandelen naar Adrigole, 18¼ km
 3. Wandelen naar Castletownbere, 22 km
 4. Rondwandeling Bere Island, 13 tot 20 km
 5. Wandelen naar Eyeries, 27½ of 15½ km
 6. Wandelen naar Lauragh, 27 (of 20) km
 7. Wandelen naar Kenmare, 25 km
 8. Vertrek Kenmare

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Beara Way
Beara Way

Accommodatie Beara Way

U overnacht in B&B's, guesthouses en inn's (herbergen) op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, bijna altijd op de kamer zelf).

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn accommo­daties soms al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk, maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is. Wij kunnen maximaal twee extra nachten per plaats bijboeken, mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

In Adrigole is geen B&B, we boeken u een tweede nacht in Glengarriff met transfers van/naar Adrigole. In Kenmare proberen we u dicht bij de bushalte in het centrum te boeken, dit is echter alleen logies zodat u de vroege bus kunt nemen. Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

Glengarriff
Beara Way
Castletown
Beara Way
Allihies
Eyeries
Lauragh

Info & prijs Beara Way

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Lage Naarderweg 45-47 · 1217 GN Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Beara Way en Bere Island 2024 in Ierland W591
 • Reisperiode: aankomst van 1 april t/m 30 september dagelijks naar keuze
 • Geen aankomst 1 t/m 6 mei 2024: reeds volgeboekt
 • Na ontvangst van uw boekingsformulier vraagt het zo'n twee weken (vaak minder, soms meer) voordat wij u kunnen melden of de accommodaties daadwerkelijk voor u geboekt zijn
 • U kunt deze wandelvakantie nu boeken voor in 2024.
Prijs 2024
 • S · 7: € 823 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen. Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Inbegrepen
 • Logies, 6 x ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties (1 koffer/tas max 18 kg p.p.), boekingskosten.
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige route­beschrijving, wandel­kaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui, gps-track in de app Komoot.
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder ontbijt in Kenmare, bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 9,00 per persoon
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +60%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +65%
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs € 85 – € 120 p.p.
 • Extra reispakket € 42
Beara Way
Beara Way

Heen- en terugreis Beara Way

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Glengariff (100 km van Cork)
 • Eind: Kenmare (100 km van Cork)
Lokale reisroute heen*
 • Van Cork Airport per bus (uiterlijk vertrek 13:30 uur, zondag's 12:30 uur) naar Cork Parnell Place; per bus (v. 14:30, zondag's 13:30) naar Glengariff: lokale reistijd ± 3½ uur.
Lokale reisroute terug*
 • Niet op zaterdag, zondag en feestdagen.
  Van Kenmare per bus (v 08:30) naar Killarney; per bus (v 09:30, 10:30) naar Cork; per bus naar Cork Airport: lokale reistijd ± 4½ uur.
 • Op zaterdag, zondag en feestdagen.
  Van Kenmare per taxi (± € 65) naar Killarney; per bus (v 09:30, 11:30) naar Cork; per bus naar Cork Airport: lokale reistijd ± 3¾ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Bij de getoonde voorbeelden gaan we er van uit dat u reist op een maandag t/m zaterdag, uw lokale heenreis vóór het middaguur begint, en u uw terugreis tussen 09:00 en 10:00 uur aanvangt. Als er op zon- en feestdagen openbaar vervoer rijdt dan komt dit vaak pas op gang na 11:00 uur en is de frequentie minder; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken. Houd een ruime marge aan bij uw reisplanning.
** Het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst.

Beara Way
Foto: Alex en Marileen Loopik
Toon meer...

Foto's Beara Way

Beara Way
Foto: Jan Klerk
Beara Way
Foto: Jan Klerk
Uragh Stone Circle
Uragh Stone Circle
Beara Way
Foto: Joke van Marion
Beara Way
Foto: Joke van Marion
Beara Way
Foto: Lida Aardenburg
Beara Way
Foto: Lida Aardenburg
Beara Way
Foto: Alex & Marileen Loopik
Beara Way
Foto: Alex & Marileen Loopik
Beara Way
Foto: Alex & Marileen Loopik
Beara Way
Foto: Els Sanderse
Beara Way
Foto: Els Sanderse
Beara Way
Foto: Els Sanderse
Beara Way
Foto: Adrie Flipse & Elise Fanchamps
Beara Way
Foto: Adrie Flipse & Elise Fanchamps
Beara Way
Foto: Adrie Flipse & Elise Fanchamps
Beara Way
Foto: Adrie Flipse & Elise Fanchamps
Beara Way
Foto: Edwin de Jong
Beara Way
Foto: Edwin de Jong
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top