Beara Way & Bere Island + Dursey Island

Wandelvakantie in Ierland

Wandeltrektocht op het schier­eiland Beara, een ruig en ongerept gebied terwijl de bewoonde wereld nooit ver weg is. Van Glengariff via Dursey Sound naar Kenmare, met rond­wandeling op Bere Island én Dursey Island. 170 km · 10 of 11 dagen.


Beschrijving Beara Way

Een wandeltocht op de zuidwestelijke punt van Ierland. Het ruige Beara schiereiland ligt aan de Atlantische Oceaan. Het is er schilderachtig en mystiek. De route voert u over landweggetjes en bergpaden, langs menhirs en steencirkels, en door kleine plaatsen en dorpen. Het eiland Dursey kunt u per kabelbaan bezoeken; het heeft een ruige kustlijn en is vogelrijk. Kiest u voor de variant dan kunt u ookper ferry Bere Island bezoeken om er een rond­wandeling te maken.

U volgt de route met de wijzers van de klok mee, eerst de zuidzijde en dan de noordzijde. Door de warme golfstroom is het klimaat het hele jaar aangenaam waardoor er een unieke en kleurrijke flora en fauna is ontstaan.

Wandelreis Beara Way & Bere Island + Dursey Island:

 • Kleurrijke plaatsen
 • Panoramische vergezichten
 • Traditionele muziek in pubs
 • Steencirkels en standing stones
 • Vogeleiland Dursey
 • Tien overnachtingen in acht plaatsen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

De Beara Way is een gemarkeerde National Waymarked Trail in Zuidwest-Ierland. De wandelvakantie van elf dagen heeft acht wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt.

Trektocht Beara Way & Bere Island + Dursey Island standaardreis:

 • Wandelen per dag: 14 tot 25 km, gemiddeld 19 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 750 m
 • Looptijd per dag: 4 tot 7½ uur
 • Zwaarte: 4 – zwaarder dan gemiddeld
 • Totale afstand: 170 km
 • Hoogste punt: 410 m – Derrysallagh
 • Gps-track beschikbaar

Kaartje

De Beara Way volgt hoofdzakelijk de wat hoger gelegen paden. De omgeving is vaak ruig en ongerept maar de bewoonde wereld is nooit ver weg. In de met gras begroeide heuvels loopt u soms over schapenpaadjes, vaak is er geen duidelijk pad en loopt u van markering naar markering.


Programma Beara Way

Dag 1: Aankomst Glengariff
Check in na 16:00 uur
Dag 2: Glenfariff – Adrigole
U wandelt door het Glengariff Nature Reserve over bospaden waar zeer oude eiken staan. Het pad stijgt naar de Caha Mountain Range vanwaar u uitzicht hebt op zowel de bergen als de zee. Het dorp Adrigole is een verzameling verspreid liggende huizen aan de schilderachtige oever van Bantry Bay. Afstand: 17 km, hoogte­verschil 600 m, looptijd 5 uur.
Dag 3: Adrigole – Castletownbere
Het hele traject heeft u uitzicht; aan de ene kant over Bantry Bay naar Beara Island, en aan de andere kant naar Hungry Hill en de Slieve Miskish bergen. Na een stuk over de verharde weg gaat de route over een pad langs de zuidflank van Hungry Hill – met 685 m de hoogste berg op het schier­eiland – naar Castletown. 22½ km, 650 m, 6¼ uur. Castletown is de enige wat grotere plaats op Beara.
Dag 4: Bere Island
(Niet bij Variant-A.) Met de ferry naar Bere Island. Het eiland biedt een oase van rust. Uw wandeling slingert over oude weggetjes en graspaden, en door een rotsachtige wildernis naar de vuurtoren en de ruïne van een seintoren. Hier­vandaan heeft u panoramisch uitzicht over Bantry Bay, de haven van Bear Haven en over uw wandel­route van gisteren. Naar keuze 12 tot 20 km, 450 m. 3½ tot 5½ uur, overnachting Castletown.
Bere Island Ferries
Dag 5: Castletown – Allihies
Van Castletown over rustige landweggetjes naar Derrenataggart Stone Circle. Een gestage klim brengt u naar het zadel tussen Knockoura en Miskish. Allihies is een kleurrijk kustplaatsje omringd door de resten van kopermijnen. 15 km, 500 m, 4¼ uur.
Dag 6: Allihies – Dursey Island – Dursey Sound
Na het ontbijt een transfer naar Dursey Sound. Hier neemt u de kabelbaan naar Dursey Island (er vaart geen ferry vanwege de sterke stroming door Dursey Sound, de kabelbaan overbrugt 200 m.) Het eiland is slechts 1½ bij 6½ km en heeft geen winkels of pubs maar wel een ruige kustlijn met kliffen en een lappendeken van akkers gescheiden door muurtjes; het staat bekend om zijn grote variatie aan vogels. Overnachting Dursey Sound of Allihies. 14 km, 400 m, 4 uur.
Dag 7: Dursey Sound – Allihies
Langs de kustlijn wandelt u naar de kleine vissershaven Garnish Point. Dan over een landweggetje langs de hellingen van Canalmore en Follshauncrone Mountain met onderweg uitzicht op Garnish en Ballydonegan Bay, een prachtig gebied voor vogelaars en fotografen. Via Ballydonegan Strand komt u in Allihies. 15 km, 400 m, 4¼ uur.
Dag 8: Allihies – Eyeries
Eerst wandelt u door de resten van wat ooit de grootste kopermijn van Europa was. Dan volgt u een weggetje met uitzicht over Clough Bay, de River Kenmare en de kustlijn van het schiereiland Kerry. Welis­waar een korte wandeling maar het uitzicht onderweg is ongelooflijk mooi. Eyeries is een kleurrijk dorp waar u eerst nog naar de kust kunt wandelen voordat u naar uw B&B gaat. 16 km, 500 m, 4½ uur.
Dag 9: Eyeries – Lauragh
(In overleg met uw gastheer kunt u de eerste 5 km met de bagage mee.) Na Eyeries daalt de route naar Eyeries Point om het kustpad te volgen naar Ballycrovane Harbour. Hier dichtbij staat een prehistorische steen van 4.70 m met een inscriptie in het oude Ogham schrift. De route gaat nu land­inwaarts via Lough Fadda (Long Lake) naar een kleine bergkam met opnieuw panoramisch uitzicht over de River Kenmare. De route loopt door het schilderachtige dorp Ardgroom naar het dorp Lauragh. 25 km, 400 m, 6¾ uur (of 20 km).
Dag 10: Lauragh – Kenmare
(In overleg met uw gastheer kunt u de eerste 5 km met de bagage mee.) U verlaat Lauragh over een kleine landweg om vervolgens gestaag te klimmen door de Knockatee en Drombohilly Mountains, en langs het schilderachtige en afgelegen Gowlaun Lough. Langs Knockagarrane Mountain en over een landweg die uiteindelijke stijgt naar het zadel van Derrysallagh. Dan begint de afdaling naar de kleurrijke plaats Kenmare. 25 km, 750 m. 7¼ uur (of 20 km).
Dag 11: Vertrek Kenmare
Na het ontbijt vertrek
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

10 nachten / 11 dagen · gemiddeld 19 km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)

 1. Aankomst Glengariff
 2. Wandelen naar Adrigole, 17 km
 3. Wandeling naar Castletownbere, 22½ km
 4. Rondwandeling Bere Island, 12 - 20 km
 5. Wandelen naar Allihies, 15 km
 6. Rondwandeling Dursey Island, 14 km
 7. Wandelen naar Allihies, 15 km
 8. Wandelen naar Eyeries, 16 km
 9. Wandelen naar Lauragh, 25 (of 20) km
 10. Wandelen naar Kenmare, 25 (of 20) km
 11. Vertrek Kenmare

Variant-A

9 nachten / 10 dagen · gemiddeld 19 km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)

 1. Aankomst Glengariff
 2. Wandelen naar Adrigole, 17 km
 3. Wandeling naar Castletownbere, 22½ km
 4. Wandelen naar Allihies, 15 km
 5. Rondwandeling Dursey Island, 14 km
 6. Wandelen naar Allihies, 15 km
 7. Wandelen naar Eyeries, 16 km
 8. Wandelen naar Lauragh, 25 (of 22) km
 9. Wandelen naar Kenmare, 25 (of 20) km
 10. Vertrek Kenmare

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Beara Way
Foto: Alex en Marileen Loopik

Accommodatie Beara Way

U overnacht in B&B's, guesthouses en inn's (herbergen) op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, bijna altijd op de kamer zelf).

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven (maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is).

Mocht de B&B in Adrigole niet beschikbaar zijn dan boeken we u hiervoor in de plaats in de omgeving met transfers van/naar Adrigole. In Dursey Sound is slechts één kleine B&B. Mocht hier geen kamer meer beschikbaar zijn dan boeken we hiervoor in de plaats een overnachting in AllIhies met transfers zodat u nog steeds de wandelingen volgens plan kunt doen. Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way

Info & prijs Beara Way

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Olympia 2-D · 1213 NT Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Beara Way en Bere Island + Dursey Island in Ierland W594
 • Periode: begin april – half oktober
 • Aanvang: dagelijks, naar keuze
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs 2021
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten.
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige route­beschrijving, wandel­kaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui.
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 7,50 per persoon
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +50%
 • Soloreiziger (inclusief toeslag éénpersoons­kamer) +60%
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs € 70 – € 100 p.p.
 • Extra reispakket € 35
Beara Way
Dursey Island | Beara Way

Heen- en terugreis Beara Way

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Glengariff (100 km van Cork Airport)
 • Eind: Kenmare (100 km van Cork Airport)
Lokale reisroute heen*
 • Van Cork Airport per bus (uiterlijk vertrek 13:30 uur, zondag's 12:30 uur) naar Cork Parnell Place; per bus (v. 14:30, zondag's 13:30) naar Glengariff: lokale reistijd ± 3½ uur.
Lokale reisroute terug*
 • Niet op zaterdag, zondag en feestdagen. Van Kenmare per bus (v 08:30) naar Killarney; per bus (v 09:30, 10:30) naar Cork; per bus naar Cork Airport: lokale reistijd ± 4½ uur.
 • Op zaterdag, zondag en feestdagen. Van Kenmare per taxi (± € 65) naar Killarney; per bus (v 09:30, 11:30) naar Cork; per bus naar Cork Airport: lokale reistijd ± 3¾ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**
 • Cork Airport
  • Amsterdam: Aer Lingus (terug geen middag­vlucht op di, wo, do, za), KLM (middagvlucht heen is te laat om op bestemming te komen)

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**Het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke luchthavens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Beara Way
Allihies | Beara Way
Toon meer...

Foto's Beara Way

Beara Way
Foto: Lida Aardenburg
Beara Way
Foto: Lida Aardenburg
Beara Way
Foto: Lida Aardenburg
Beara Way
Foto: Lida Aardenburg
Beara Way
Foto: Alex & Marileen Loopik
Beara Way
Foto: Alex & Marileen Loopik
Beara Way
Foto: Alex & Marileen Loopik
Beara Way
Foto: Alex & Marileen Loopik
Beara Way
Foto: Els Sanderse
Beara Way
Foto: Els Sanderse
Beara Way
Foto: Els Sanderse
Beara Way
Foto: Adrie Flipse & Elise Fanchamps
Beara Way
Foto: Adrie Flipse & Elise Fanchamps
Beara Way
Foto: Adrie Flipse & Elise Fanchamps
Beara Way
Foto: Adrie Flipse & Elise Fanchamps
Beara Way
Foto: Edwin de Jong
Beara Way
Foto: Edwin de Jong
Beara Way
Foto: Edwin de Jong
Beara Way
Foto: Edwin de Jong
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Beara Way
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top