Ierland wandel­vakanties

Wandelen door een groen landschap en door plaatsjes met vrolijk gekleurde gevels. Prachtig zijn de routes Dingle, Kerry en Beara Way op de schier­eilanden in het zuid­westen. Ierland's meest belopen wandel­route is de Wicklow Way ten zuiden van Dublin. Maar ook dag­wandelingen vanuit één hotel in de Wicklow Mountains is mogelijk.

Beara Way
Beara Way

Beara Way Full Circle

Rondwandeling op het schier­eiland Beara, een ruig en ongerept gebied terwijl de bewoonde wereld nooit ver weg is. Wandeltrektocht van Glengarriff via Castletownbere en Kenmare terug naar Glengarriff, met rondwandeling op Bere Island en zicht op Dursey Sound. 190 km · 9, 10 of 12 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder
Dingle Way
Foto: Peter Fagginger Auer

Dingle Way vanaf Tralee

Wandeltrektocht op het schiereiland Dingle door een heuvel­landschap van velden en heide, met uitzicht op bergen en zee. Van Tralee naar Cloghane over landweggetjes, klifpaden en de pas Mount Brandon, én een rustdag in het kleurrijke plaatsje Dingle. 135 km · 8 of 9 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Dingle Way
Foto: Jan van Haren

Dingle Way vanaf Camp

Wandeltrektocht op het schiereiland Dingle door een heuvel­landschap van velden en heide, met uitzicht op bergen en zee. Van Camp naar Cloghane over landweggetjes, klifpaden en de pas Mount Brandon, én een rustdag in het kleurrijke plaatsje Dingle. 115 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Kerry Way
Foto: Tom Raes

Kerry Way Full Circle

Wandeltrektocht over de heuvels langs de Ierse bergen op het schiereiland Iveragh, door de mooie Black Valley en het gezellige plaatsje Kenmare. Rond­wandeling vanuit Killarney, slingerend door ruige heide­velden en vaak uitzicht over zee. 190 km · 10 dagen.

Zwaarte 5

Lees verder
Kerry Way
Foto: Michel Elshout

Kerry Way vanaf Glenbeigh

Wandeltrektocht over de heuvels langs de Ierse bergen van het schiereiland Iveragh inclusief het gezellige plaatsje Kenmare. Van Glenbeigh naar Killarney, slingerend door ruige heide­velden en vaak uitzicht over zee. 145 km · 8 dagen.

Zwaarte 5

Lees verder
Sheepshead Way
Foto: Harm Koopman

Sheepshead Way

Wandeltrektocht door het heuvel­landschap van het schier­eiland Sheep's Head met uitzicht over heuvels en zee. Rond­wandeling vanuit Bantry door velden en heide, over land­weggetjes en klifpaden. 100 km · 8 dagen.

Zwaarte 2

Lees verder
Wicklow Mountains
Wicklow Mountains

Wicklow Mountains

Standplaats Wandelen in de Wicklow Mountains vanuit één hotel bij Glendalough Valley. Dag­wandelingen over Kevin's Way, de Spinc, Troopers­town Hill en Wicklow Way, inclusief soms een transfer naar het begin­punt van de wandeling. Transfer van/naar Dublin Airport inbegrepen, volpension. 70 km · 6 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Wicklow Way
Foto: John Versnel

Wicklow Way Full Trail

Wandeltrektocht over Ierlands populairste wandelroute. De start in het zuiden begint over weggetjes door glooiend land­bouw­gebied. Naar het noorden nemen de heuvels en bergen toe, hoewel de echte berg­toppen vermeden worden. Land­weggetjes, bospaden, heide­heuvels en Glendalough Valley. 130 km · 8 of 10 dagen.

Zwaarte 3 4

Lees verder
Wicklow Way
Foto: Diana Tromp

Wicklow Way The Best of

Wandeltrektocht over het mooiste deel van de Wicklow Way. Naar het noorden nemen de heuvels en bergen toe, hoewel de echte berg­toppen vermeden worden. Over land­weggetjes, bospaden en heide­heuvels, met een rustdag bij Glendalough Valley. 90 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Wicklow Way
Foto: Frits Bouwman

Wicklow Way & Dublin City

Wandeltrektocht over het mooiste deel van de Wicklow Way. Naar het noorden nemen de heuvels en bergen toe, hoewel de echte bergtoppen vermeden worden. Over land­weggetjes, bospaden en heide­heuvels. Aansluitend een dag in Dublin city. 90 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Scroll To Top