Wandelen in Ierland

Ierland

WandelVakanties

Ierland wandel­vakanties

Wandelen door een groen landschap en kom in plaatsjes met gekleurde gevels. Prachtig zijn de routes Dingle, Kerry en Beara Way op de schier­eilanden in het zuid­westen. Ierland's meest belopen wandel­route is de Wicklow Way bij Dublin. Maar ook dag­wandelingen vanuit één hotel in de Wicklow Mountains is mogelijk. In Noord-Ierland dat deel is van het Verenigd Konink­rijk kunt u wandelen langs de Causeway Coast.

Antrim Glens & Causeway Coast
Causeway Coast

Antrim Glens & Causeway Coast

Trektocht in Noord-Ierland over de Moyle Way & Causeway Coast Way. U wandelt door de Glens van Antrim, kunt een uitstapje wagen over Carrick-a-Rede touwbrug en komt langs de Giant's Causeway. 100 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Beara Way
Foto: Adrie Flipse & Elise Fanchamps

Beara Way & Bere Island

Wandeltrektocht op het schier­eiland Beara, een ruig en ongerept gebied terwijl de bewoonde wereld nooit ver weg is. Van Glengariff naar Kenmare, met rond­wandeling op Bere Island. 125 km · 8 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder
Beara Way
Beara Way

Beara Way & Bere Island + Dursey Island

Wandeltrektocht op het schier­eiland Beara, een ruig en ongerept gebied terwijl de bewoonde wereld nooit ver weg is. Van Glengariff via Dursey Sound naar Kenmare, met rond­wandeling op Bere Island én Dursey Island. 165 km · 10 of 11 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder
Dingle Way
Foto: Jan van Haren

Dingle Way & Dingle Town

Wandeltrektocht op het schiereiland Dingle door een heuvel­landschap van velden en heide, met uitzicht op bergen en zee. Van Camp naar Cloghane over landweggetjes, klifpaden en de pas Mount Brandom, én een rustdag in het kleurrijke plaatsje Dingle. 105 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Dingle Way
Foto: Peter Fagginger Auer

Dingle Way Tralee

Wandeltrektocht op het schiereiland Dingle door een heuvel­landschap van velden en heide, met uitzicht op bergen en zee. Van Tralee naar Cloghane over landweggetjes, klifpaden en de pas Mount Brandom. 125 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Kerry Way
Foto: Tom Raes

Kerry Way Killarney

Wandeltrektocht door het heuvel­landschap van het schiereiland Iveragh, door de mooie Black Valley en het gezellige plaatsje Kenmare. Rond­wandeling vanuit Killarney, slingerend door ruige heide­velden en vaak uitzicht over zee. 190 km · 10 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder
Kerry Way
Foto: Michel Elshout

Kerry Way Glenbeigh

Wandeltrektocht door het heuvel­landschap van het schiereiland Iveragh inclusief het gezellige plaatsje Kenmare. Van Glenbeigh naar Killarney, slingerend door ruige heide­velden en vaak uitzicht over zee. 140 km · 8 dagen.

Zwaarte 4

Lees verder
Sheepshead Way
Foto: Harm Koopman

Sheepshead Way

Wandeltrektocht door het heuvel­landschap van het schier­eiland Sheep's Head met uitzicht over heuvels en zee. Rond­wandeling vanuit Bantry door velden en heide, over land­weggetjes en klifpaden. 90 km · 8 dagen.

Zwaarte 2

Lees verder
Wicklow Mountains
Wicklow Mountains

Wicklow Mountains

Standplaats Wandelen in de Wicklow Mountains vanuit één hotel bij Glendalough Valley. Dag­wandelingen over Kevin's Way, de Spinc, Troopers­town Hill en Wicklow Way, inclusief soms een transfer naar het begin­punt van de wandeling. Transfer van/naar Dublin Airport inbegrepen, volpension. 70 km · 6 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Wicklow Way
Foto: John Versnel

Wicklow Way All the Way

Wandeltrektocht over Ierlands populairste wandelroute. De start in het zuiden begint over weggetjes door glooiend land­bouw­gebied. Naar het noorden nemen de heuvels en bergen toe, hoewel de echte berg­toppen vermeden worden. Land­weggetjes, bospaden, heide­heuvels en Glendalough Valley. 130 km · 8 of 10 dagen.

Zwaarte 3 4

Lees verder
Wicklow Way
Foto: Diana Tromp

Wicklow Way The Best of

Wandeltrektocht over het mooiste deel van de Wicklow Way. Naar het noorden nemen de heuvels en bergen toe, hoewel de echte berg­toppen vermeden worden. Over land­weggetjes, bospaden en heide­heuvels, met een rustdag bij Glendalough Valley. 90 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Wicklow Way
Foto: Frits Bouwman

Wicklow Way & Dublin City

Wandeltrektocht over het mooiste deel van de Wicklow Way. Naar het noorden nemen de heuvels en bergen toe, hoewel de echte bergtoppen vermeden worden. Over land­weggetjes, bospaden en heide­heuvels. Aansluitend een dag in Dublin city. 90 km · 8 dagen.

Zwaarte 3

Lees verder
Scroll To Top