Lake District
Castlerigg

Lake District

Wandelen in Engeland

Lake District Trail Lake District

Wandelen in Engeland

Wandeltrektocht van Ambleside naar Keswick, met op twee dagen een rondwandeling. Door stille valleien, over inspannende bergpassen en langs ongerepte meren. 77 km · 7 dagen.

De Lake District Trail voert u langs de oevers van Lake Windermere via de ruige Lakeland Fells naar de marktstad Keswick. De route loopt door stille valleien, over inspannende bergpassen en langs ongerepte meren.

U begint in het bruisende stadje Ambleside bij het grootste meer van Engeland, Windermere. Noordwaarts over de fells komt u in het charmante dorp Grasmere. Door Grisedale Valley waar u spectaculair uitzicht heeft te midden van de imposante, steile, bergtoppen van de Helvellyn range. Het dorp Patterdale ligt aan de kop van Ullswater, het mooiste meer van Groot-Brittannië. In dit rustige gebied maakt u een heerlijke Lakeland-wandelingen door Boredale Valley. De wandeltocht eindigt in de marktstad Keswick aan de oevers van Derwent Water, hier domineert de ruige piek van Skiddaw de skyline.

U verblijft telkens twee nachten in de plaatsen Ambleside, Patterdale en Keswick. Zo heeft u vijf wandeldagen: drie rondwandelingen en twee dagen waarop u naar de volgende plaats loopt. Dit biedt de perfecte manier om op uw gemak dit prachtige gebied te verkennen.

Kaartje

Kenmerken wandelreis Lake District Trail:

 • Vaartochtje over Lake Windermere
 • Panoramisch uitzicht op Ullswater uit de Grisedale Valley
 • Wandel over eenzame bergpassen
 • Genieten van de drukke stadjes Ambleside en Keswick
 • Zes overnachtingen in drie plaatsen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

De Lake District Trail is een niet gemarkeerde wandeling in Noordwest-Engeland. De wandelvakantie van zeven dagen heeft vijf wandel­dagen.

Trektocht Lake District Trail standaardreis:

 • Wandelen per dag: 10½ tot 18½ km, gemiddeld 15½ km
 • Hoogteverschil per dag: tot 1000 m
 • Looptijd per dag: 3¼ tot 6½ uur
 • Zwaarte: 4 – zwaarder dan gemiddeld
 • Totale afstand: 77 km
 • Hoogste punt: 750 m – Sticks Pass

U wandelt voornamelijk over goed onderhouden paden, afgewisseld met enkele stukken over rustige weggetjes. Soms loopt u over een vlakke weg dicht langs het meer, soms klimt u hoog in de heuvels. De route is niet gemarkeerd, u loopt op route­beschrijving en wandel­kaartjes.

De meren zijn langwerpig doordat de rivierdalen ooit door gletsjers tot brede trogdalen zijn vervormd. De heuvels zijn ruig met veel natuurschoon; op de hogere delen kan een niet goed voorbereide wandelaar bij een weersomslag in de problemen komen.

Programma Lake Trail

Dag 1 Aankomst Ambleside
Check in na 15:00 uur (soms 16:00 uur).
Ambleside is een bruisende plaats aan het meer en een geweldige locatie voor de start van uw wandeltocht.
Dag 2 Bowness – Ambleside
Neem een vroege ferry naar Bowness (vaartijd ±1¼ uur) en wandel van Bowness Bay terug naar Ambleside. Na Windermere gaat de route door de heuvels met prachtige uitzichten over het Lake District, zoals bij Orrest Head en Wansfell Pike. Afstand →16 km, ↕ 600 m, looptijd 4½ uur.
Dag 3 Ambleside – Patterdale
Van Ambleside gaat u noordwaarts door Rydal Park en het indrukwekkende 19de eeuwse Rydal Hall. U loopt over een Coffin Road, genoemd naar het oorspronkelijk gebruik om overledenen uit de regio naar hun laatste rustplaats brengen – Grasmere beschikte al vroeg over grafrechten. Zacht glooiend tussen de bomen door loopt het pad naar Rydal Mount. Op White Moss Common aan de noordkant van Rydal Water is het zicht op Grasmere spectaculair. Na Grasmere volgt u het pad over Grisedale Pass, een prachtige wandeling met tot aan Grisedale Tarn uitzichten naar Grasmere en Ullswater. U komt langs de indrukwekkende steile hoogten van Helvellyn wanneer u afdaalt naar de vallei waarin Patterdale ligt. →18½ km, ↕1000 m, 6¼ uur.
Dag 4 Rondwandeling Patterdale
Een van de mooiste wandelingen in het Lakeland, rondom de piek van Place Fell en langs Ullswater Lake. Het pad klimt eerst naar de pas van Boredale Hause welke omlijst wordt door de bergen van Place Fell en Angletarn Pikes. Dan daalt de route naar Boredale, een gletsjesdal met onderweg prachtige uitzicht. U wandelt langs het meer van Ullswater naar Patterdale, het hoogtepunt van de dag met onovertroffen uitzicht over het rustige water en de hoge pieken daarachter. →13 km, ↕500 m, 3¾ uur.
Dag 5 Patterdale – Keswick
Een dag omringd door bergtoppen, rotsen en kliffen. Zodra u van Ullswater naar Glenridding loopt wordt u beloond met uitzicht over het meer en de fells. Het pad volgt een ruiterpad langs Sticks Pass met de top van Helvellyn in het zuiden. Een steile afdaling brengt u naar St Johns in the Vale, een akkerbouw-gebied in een breed gletsjesdal met aan de kop Thirlmere omringd door de buitengewoon mooie Lakeland Fells. Hier volgt u St John's Beck noordwaarts tussen de rotsachtige flanken van Clough Head in het oosten en de ruige High Rigg en Low Rigg in het westen. Het hoogtepunt vormt de steencirkel van Castlerigg. Uw wandeling eindigt in het stadje Keswick aan Derwent Water. →19½ km, ↕900 m, 6½ uur.
Dag 6 Rondwandeling Keswick
Na een vrij steile klim naar de met heide begroeide top van Walla Crag wordt u beloond met een van de mooiste uitzichten van heel Lakeland. Het glinsterende oppervlak van Derwent Water met de Skiddaw oprijzend achter Keswick vormen aan aanblik die u niet gauw zult vergeten. Verder wandelend komt u langs het ravijn Cat Gill om dan af te dalen naar Ashness Bridge en de krachtige rivier Ashness Gill over te steken. Deze veel gefotografeerde boogbrug is een herinnering aan een ooit drukke pakpaardroute over de fells. Het pad langs het meer terug naar Keswick is een heerlijke wandeling door bos en brede baaien. →10½ km, ↕400 m, 3¼ uur
Dag 7 Keswick vertrek
Na het ontbijt vertrek uit Keswick
Toon meer...

trektocht Lake Trail

Etappe-indelingen (afhankelijk van beschikbaarheid accommo­daties kunnen deze iets afwijken):

Standaardreis · 6 nachten / 7 dagen Zwaarte 4
Gemiddeld 15½ km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)
 1. Aankomst Ambleside
 2. Wandelen van Bowness naar Ambleside, 16 km
 3. Wandelen naar Patterdale, 18½ km
 4. Rondwandeling Patterdale, 13 km
 5. Wandelen naar Keswick, 19½ km
 6. Rondwandeling Keswick, 10½ km
 7. Vertrek Keswick
Toon meer...

Heen- en terugreis Lake Trail

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Ambleside (160 km van Manchester Airport)
 • Eind: Keswick (200 km van Manchester Airport)
Lokale reisroute heen*
 • Van Manchester Airport per trein naar Windermere; per bus of taxi naar Ambleside: lokale reistijd ± 3 uur.
Lokale reisroute terug*
 • Van Keswick per bus naar Penrith of Windermere; per trein naar Manchester Airport: lokale reistijd ±3½ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
Vliegtuig**
Veerboot**
Eigen auto
In Ambleside betaald lang parkeren. Indien u bij boeking opgeeft dat u per auto reist is het soms mogelijk (afhankelijk van beschikbaarheid) om uw auto bij de B&B in Ambleside te laten staan. Van Keswick naar Ambleside per bus: afstand ± 30 km, lokale reistijd ± 1 uur.

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**De veerboot of het vliegtuig reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke (lucht)havens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Toon meer...

Boek deze wandelvakantie

Lake District

Accommo­datie Lake Trail

U overnacht in B&B's, guesthouses, inn's (herbergen) en soms kleine hotels op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf); alleen als deze niet meer beschikbaar is boeken we voor u een kamer met gedeelde badkamer.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschikbaarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden van de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

In Keswick is het alle weekenden altijd zeer druk. Bovendien is in Keswick jaarlijks vanaf half juli drie weken lang de Christian Convention (voor data zie bij nieuws); accommo­datie is dan vroeg in het jaar al volledig volgeboekt.

Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accomodaties.

 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
Lake District

Info, prijs & boeken Lake Trail

Nog accommo­datie beschikbaar?

Kijk bij beschikbaarheid & nieuws of er voor deze tocht periodes bekend zijn waarvoor nog weinig of geen accommo­datie beschikbaar is.

Google maps DiashowStel uw vraag

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Rotterdam Building
  Aert van Nesstraat 45 · 3012CA Rotterdam
 • Telefoon: 010 307 0067
  ma, di, wo, do, vr: 9:00 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandel­vakantie: [reistitel]
 • Periode: begin april – eind september
 • Niet 14 juli t/m 5 augustus 2017 wegens Convention in Keswick
 • Aanvang: dagelijks, naar keuze
 • Hond meenemen: niet mogelijk
Prijs
 • Standaardreis 6 nachten / 7 dagen: 638
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten
 • Per party een Engelstalige route­beschrijving, wandel­kaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +32%
 • Soloreiziger niet mogelijk
 • Toeslag indien overnachting in Keswick op vrijdag- of zaterdagavond € 12 p.p.p.n.
Optioneel
 • Extra nacht standaardkamer richtprijs € 65 – € 80 p.p.

Boek deze wandelvakantie

Lake District

Foto's Lake Trail

 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
  Keswick
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
  Castlerigg
 • Lake District
  Castlerigg
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
 • Lake District
Toon meer...
Scroll To Top