Two Moors Way Devon

Wandelvakantie in Engeland

Wandeltrektocht door de open heide­gebieden van de nationale parken Dartmoor en Exmoor, verbonden door de groene velden in de vallei van de River Teign. Op de lege heide ziet u wilde pony's, en in het heuvelland van mid-Devon hebt u smalle lanen omring met hagen. 160 km · 10 dagen.


Beschrijving Two Moors Way

Een wandeltocht over de Two Moors Way is een wandeltocht door wisselende landschappen. De opgeruimde wildernis van Dartmoor, het weelderige groene landschap van midden Devon en de afgelegen en ongerepte heidevelden van Exmoor.

Granieten rotspunten en wilde pony's onderbreken het open landschap. U treft er prehistorische resten als staande stenen en steenrijen, resten uit de ijzer-en bronstijd, en van recentere datum herinneringen aan de tin en ijzer mijnbouw. Tussen de heidevlaktes liggen pittoreske dorpen, soms met gebouwen die dateren uit de middeleeuwen.

De route loopt van zuid naar noord. De Two Moors Way gaat van Ivybridge al slingerend over een heidelandschap naar Holne, loopt over de dr Blackall's Drive en langs de rotsrichel van Hameldon. Het traject door midden Devon is lieflijker en minder afgelegen, u loopt door velden en langs rivieren over voetpaden en landweggetjes die de schilderachtige dorpen verbinden.

Wandelreis Two Moors Way:

 • Doorkruis twee nationale parken: Dartmoor en Exmoor
 • Groene velden, granieten rotspunten en uitgestrekte heidevelden
 • Gedeeltelijk gemarkeerde langeafstands wandelroute
 • Iedere nacht in een andere plaats
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

U overnacht ook in in Widecombe-in-the-Moor, hier staat St Pancras kerk uit de 14e eeuw welke door zijn ongebruikelijke grootte bekend staat als de “cathedral of the moors”. Dan gaat de route door Exmoor National Park bij Anstey Common. U loopt door een prachtige rivierlandschap en over eenzame heidevelden. Via Myrtleberry Hangings daalt u af naar Lynmouth aan de noordkust van Devon.

Trektocht Two Moors Way standaardreis:

 • Wandelen per dag: 13 tot 26 km, gemiddeld 20 km
 • Hoogte­verschil per dag: tot 600 m
 • Looptijd per dag: 3½ tot 7 uur
 • Zwaarte: 4 – zwaarder dan gemiddeld
 • Totale afstand: 160 km
 • Hoogste punt: 530 m – Hamel Down
 • Gps-track beschikbaar

Kaartje

De Two Moors Way is een gemarkeerde wandelroute in Zuidwest-Engeland, zij het dat er op de open moors zelf géén markering is. De wandelvakantie van tien dagen (onze standaardreis) heeft acht wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt.

De Two Moors Way blijft grotendeels onder de 500 m; u heeft driemaal een klim naar 500 m.


Programma Two Moors Way

Dag 1: Aankomst Ivybridge
Check in tussen 16:00 en 18:00 uur.
De start van de Two Moors Way is in Ivybridge. Omdat Ivibridge weinig accommo­datie heeft kan uw eerste overnachting in de plaats Plymouth aan de kust zijn en neemt u morgenochtend de bus naar Ivybridge.
Dag 2: Ivybridge – Scorriton
Al gauw loopt u door de grassige moors over een voormalige trambaan, ooit in gebruik voor de Redlake China Clay Works bij het delven van china clay (porselijnaarde). Over Ugborough Moor wijst de trambaan u de route, bij de enige markering op de moor verlaat u de trambaan en volgt u schapenpaadjes en kruist u een beek. Het laatste stuk naar het gehucht Scorriton is er weer markering. Afstand 20 km, hoogte­verschil 500 m, looptijd 5½ uur.
Dag 3: Scorriton – Widecombe-in-the-Moor
De route gaat door het dorp Holne en volgt dan de River Dart. U loopt over de Blackall's Drive; dr Thomas Blackall bouwde in 1862 een laan om te kunnen genieten van het landschap en het uitzicht over de Dart Valley. Vanaf Ponsworthy volgt u een smal pad langs de River Webburn en via Dunstone Down komt u in Widecombe-in-the-Moor, waar u in de omgeving overnacht. 14½ km, 450 m, 4¼ uur.
Dag 4: Widecombe-in-the-Moor – Chagford
Al snel bent u omringd door de uitgestrekte heide en loopt u langs Grimspound op Hameldown – met tor's (rots) en steenrijen – en Hurston Ridge. Van Yardworthy volgt u de Mariners' Way door velden en bosschages, en dan over een landweggetje door de vallei van de River Teign. Chagford is de grootste plaats aan de Two Moors Way. Het heeft een rijk verleden door tin en wol, nu heeft het leuke winkeltjes. 19 km, 450 m, 5¼ uur.
Dag 5: Chagford – Colebrooke
Langs de River Teign totdat een klim u op Hunters Tor brengt. U kunt ook kiezen om laag te blijven en met een kleine omweg Castle Drogo te bezoeken, het laatst in Engeland gebouwde kasteel. Dan volgt een traject door het charmante deel van Devon dat rijk is aan groene velden, bossen, glooiende heuvels, appelboomgaarden en landweggetjes met hagen. Colebrook ligt wat van de route af. 23 km, 450 m, 6¼ uur.
Castle Drogo
Dag 6: Colebrooke – Morchard Bishop/Thelbridge
Een wandeling door boerenland over gemarkeerde landweggetjes met hagen en voetpaden door het grasland. Morchard Bishop heeft een slaperige, landelijke sfeer, veel huizen zijn uit de 14e en 15e eeuw. 13/22 km, 350 m, 3½/5½ uur.
Dag 7: Morchard Bishop/Thelbridg – Knowstone
Door het groene heuvelland met in de verte Dartmoor en Exmoor. U passert de dorpen Black Dog en Washford Pyne, en het plaatsje Witheridge. Dan gaat het pad langs de Little Dart River en voert een landweggetje met hagen u via Knowstone Moor naar het schilderachtige dorp Knowstone waar u in de omgeving overnacht. 23/16 km, 300 m, 6/4½ uur.
Dag 8: Knowstone – Withypool
Door velden en een laan met dikke oude essen, over de heide van Anstey Common naar de River Barle. Bij de Tarr Steps steekt u de oude clapper bridge over om vervolgens de oever van de rivier te volgen. Withypool heeft een zesboogs brug over de River Barle. 20 km, 450 m, 5½ uur.
Dag 9: Withypool – Lynmouth
Een panoramisch uitzicht bevestigt dat u Exmoor National Park bereikt hebt. U doorkruist velden en heide, en na het ooit versterkte Cow Castle volgt u weer de oevers van de River Barle. De hellingen zijn begroeid met een tapijt van heide en varens. Na Simonsbath loopt al snel over de open moor. Op Dure Down is het wat lastig navigeren, vanaf Exe Head volgt u een duidelijk pad de vallei in met de beek Hoar Oak Water. Na Cheriton Ridge gaat het pad bovenlangs de East Lyn River zodat u niet alleen zicht heeft op het beboste dal maar ook op zee. Dan een laatste en lange afdaling naar Lynmouth. 26 km, 600 m, 7 uur.
Dag 10: Vertrek Lynmouth
Na het ontbijt is de wandelreis voltooid.
Toon meer...

Etappe-indeling

Standaardreis

9 nachten / 10 dagen · gemiddeld 20 km per dag, zwaarte 4 (zwaarder dan gemiddeld)

 1. Aankomst Ivybridge
 2. Wandelen naar Scorriton, 20 km
 3. Wandelen naar Widecombe-in-the-Moor, 14½ km
 4. Wandelen naar Chagford, 19 km
 5. Wandelen naar Colebrooke, 23 km
 6. Wandelen naar Morchard Bishop/Thelbridge, 13/22 km
 7. Wandelen naar Knowstone, 23/16 km
 8. Wandelen naar Withypool, 20 km
 9. Wandelen naar Lynmouth, 26 km
 10. Vertrek Lynmouth

Afhankelijk van beschik­baarheid accommo­daties kan de etappe-indeling iets afwijken.

Two Moors Way

Accommodatie Two Moors Way

U overnacht in B&B's, guesthouses, inn's (herbergen) en soms kleine hotels op basis van bed and breakfast. Gewoonlijk heeft u alle nachten een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf).

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden met Pasen en de Bank Holidays (zie bij feestdagen) zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt. Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven (maar bedenk dat u soms in een gehucht overnacht waar behalve uw wandelroute verder nauwelijks iets te doen is).

Omdat deze wandelroute grotendeels door weinig bewoond gebied gaat liggen accommo­daties niet telkens direct aan de route, soms liggen deze op enige afstand. De accommo­daties het dichtst bij de route proberen we het eerst te boeken – een voordeel dat u heeft bij vroeg boeken.

Een groeiend aantal accommodaties eist een minimaal verblijf van twee nachten, vooral in de weekenden en met feestdagen. Mocht dit voor uw geplande vakantie het geval zijn, dan boeken we u een tweede nacht in de overnachtingsplaats ervoor of erna met transfers heen en terug. Uw etappe-indeling en wandelroute wijzigt hierdoor niet.

Veel van de accommodaties die hier nog actief zijn, zijn oude inns (herbergen), boerderijen of B&B's, waarvan meerdere slechts een gedeelde badkamer bieden. In Widecombe en in Knowstone is geen accommodatie, we boeken u hier in de omgeving met transfers (inclusief). Als de accommodatie in Morchard Bishop niet mogelijk blijkt dan boeken we u in een accommodatie in Thelbridge zo'n 6 km verderop bij de route; de dagafstand naar het daaropvolgende plaatsje Knowstone wordt dan 6 km minder.

Het reserveren van kamers voor deze wandelvakantie duurt vaak wat langer dan gemiddeld. Eventuele hindernissen kunnen wij vaak al in de eerste week melden, daarna lukt het zo goed als altijd.

Hieronder enkele afbeeldingen van mogelijke accommodaties.

Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way

Info & prijs Two Moors Way

Contact WandelVakantie
 • Kantooradres (geen bezoekadres)
  Lage Naarderweg 45-47 · 1217 GN Hilversum · Nederland
 • Telefoon: 035 203 1137
  ma, di, wo, do, vr: 9:30 – 15:00 uur
 • E-mail: info@wandelvakanties.com
 • Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement
 • Wandelvakantie: Two Moors Way in Engeland W537
 • Website: [website]
 • Periode: begin april – half oktober
 • Aanvang: dagelijks, naar keuze
 • Hond meenemen: niet mogelijk
 • Na ontvangst van uw boekingsformulier vraagt het zo'n drie tot vier weken (vaak minder, soms meer) voordat wij u kunnen melden of de accommodaties daadwerkelijk voor u geboekt zijn.
Prijs 2023
 • S · 9: 1343 Boek nu 
 • Prijzen zijn per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen en samen reizen. Prijzen kunnen wijzigen, de prijs die op de website staat vermeld op het moment dat u boekt is van toepassing.
Inbegrepen
 • Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten
 • Per party één reispakket bestaande uit Engelstalige route­beschrijving, wandel­kaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, kaartetui
Niet inbegrepen
 • Alle overige kosten, waaronder bijdrage garantiefonds GGTO, heen- en terugreis
Toeslag
 • Bijdrage garantiefonds GGTO € 7,50 per persoon
 • Eénpersoonskamer (maximaal 1 per party) +50%
 • Soloreiziger niet mogelijk - minimaal 2 reizigers vereist
Optioneel
 • Extra nacht richtprijs 95105 p.p.;
  Extra nacht vrijdag of zaterdag richtprijs 95125 p.p.
 • Extra reispakket € 63
Two Moors Way

Heen- en terugreis Two Moors Way

Locatie en bereikbaarheid
 • Begin: Ivybridge (180 km van Bristol Airport)
 • Eind: Lynmouth (110 km van Bristol Airport)
Lokale reisroute heen*
 • Van Bristol Airport per Flyer express bus naar Bristol; per trein naar Plymouth; per bus naar Ivybridge: lokale reistijd ± 3¼ uur.
 • Van Londen St Pancras Rail Station per Underground naar Londen Paddington; per trein naar Plymouth; per bus naar Ivybridge: lokale reistijd ± 4½ uur.
Lokale reisroute terug*
 • Van Lynmouth per bus (niet op zondag) of taxi naar Barnstaple; per trein naar Bristol; per Flyer Express bus naar Bristol Airport: lokale reistijd ± 5¼ uur.
 • Van Lynmouth per taxi naar Bristol Airport: lokale reistijd ± 2½ uur.
 • Van Lynmouth per bus (niet op zondag) of taxi naar Barnstaple; per trein naar Londen Paddington; per Underground naar Londen St Pancras Rail Station: lokale reistijd ± 6¼ uur.
Lokaal openbaar vervoer reisinformatie
De ov-planners bevatten data tot zo’n twee maanden vooruit.
Vliegtuig**
Trein internationaal**
 • Londen St Pancras International Rail Station
  • Brussel, Rotterdam, Amsterdam: Eurostar
Veerboot**

* Tijden en verbindingen van openbaar vervoer zijn slechts ter indicatie, wij hebben hier geen invloed op en deze kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen. Op zon- en feestdagen rijdt er minder tot soms geen openbaar vervoer; reis alleen op deze dagen als u zeker weet dat u uw bestemming kunt bereiken.

**De veerboot, het vliegtuig of de internationale trein reserveert u zelf ná ontvangst van de reisovereenkomst; ter informatie enkele gebruikelijke (lucht)havens en maatschappijen voor deze wandelvakantie.

Two Moors Way
Foto: Marjon Buis
Toon meer...

Foto's Two Moors Way

Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Foto: Marjon Buis
Two Moors Way
Foto: Marjon Buis
Two Moors Way
Foto: Marjon Buis
Two Moors Way
Foto: Marjon Buis
Two Moors Way
Foto: Marjon Buis
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Two Moors Way
Diashow
Toon meer...

Scroll To Top