Wandel­vakanties Groot-Brittannië & Ierland

Wandeltrektochten in Engeland, Ierland, Schotland en Wales met bagage­vervoer via gastvrije B&B's, guest houses en inn's (herbergen).

Wandelen in Engeland
Engeland

Engeland wandelen

Het land van de public footpaths en het patch­work van muurtjes en heggen. In het ruigere noorden wandelt u over moors, bergen en heuvels, maar ook door dalen met stenen muurtjes en langs rivieren en meren. Hier lopen de Coast to Coast Walk, Hadrian's Wall Path en Pennine Way. In het toeristischer zuiden liggen lang­gerekte heuvels (Cotswold, Ridgeway) en de kust­paden van Cornwall, Devon en Sussex over de kliffen langs zee.

Wandelvakanties Engeland
Wandelen in Ierland
Ierland

Ierland wandelen

Wandelen door een groen landschap en kom in plaatsjes met gekleurde gevels. Prachtig zijn de routes Dingle, Kerry en Beara Way op de schier­eilanden in het zuid­westen. Ierland's meest belopen wandel­route is de Wicklow Way bij Dublin. Maar ook dag­wandelingen vanuit één hotel in de Wicklow Mountains is mogelijk. In Noord-Ierland dat deel is van het Verenigd Konink­rijk kunt u wandelen langs de Causeway Coast.

Wandelvakanties Ierland
Wandelen in Schotland
Schotland

Schotland wandelen

Wandelen langs meren en door valleien met vaak zicht op bergen. De West Highland Way is Schot­lands bekendste wandel­route, terwijl andere routes als de Great Glen Way en Rob Roy Way een stuk rustiger zijn. Ook buiten de High­lands zijn mooie routes te ont­dekken zoals op de (schier) eilanden de Arran Coastal Way en Kintyre Way, en aan de oostzijde Borders Abbeys Way en St Cuthbert's Way.

Wandelvakanties Schotland
Wandelen in Wales
Wales

Wales wandelen

Wales heeft weinig inwoners en die wonen voornamelijk in het zuiden rondom Cardiff. In het dun­bevolkte land­schap liggen oude markt­plaatsjes en kleine kust­dorpen. Wandel in het berg­landschap van Snowdonia en door het heuvel­landschap van Offa's Dyke. Of loop een deel van de uit­gestrekte kust­paden van Pembrokeshire. Door de vele public footpaths wandelt u over mooie paden.

Wandelvakanties Wales

Kaartje UK & Ierland Engeland Engeland Wales Schotland Noord-Ierland Ierland

Nieuwtjes

Eurostar

In 2021 directe treinverbindig tussen Amsterdam / Rotterdam en Londen.

Brexit

Tot 1 oktober 2021 kunt u het Verenigd Koninkrijk bezoeken met een Europese ID-kaart als reisdocument (daarna hebt u een paspoort nodig).

Coronanieuws

Kijk hier voor informatie over het corona­virus en uw wandelvakantie.


Voor het voetlicht


Voor wie

Een individuele wandel­vakantie samen met uw partner of wandel­maatje, of met vrienden in een groepje tot twaalf personen (of als u korter dan zes maanden vooraf boekt een groepje van maximaal zes personen). Een goede gezondheid, goede conditie en enig door­zettings­vermogen zijn voldoende om uw wandel­vakantie tot een succes te maken.

Wanneer

Globaal van begin april tot half oktober. U kunt de wandel­vakantie op iedere door u gewenste datum aanvangen mits er maar accommo­datie beschikbaar is. Kijk ook even bij Beschik­baar­heid & Nieuws om te zien welke data vroeg volgeboekt raken of dat er data bekend zijn waarop er geen accommodatie meer beschikbaar is.

Waarom WandelVakantie

Wij reserveren goede middenklasse accommo­daties zo dicht mogelijk aan de route waar wandelaars welkom zijn (B&B's, guesthouses, inn's en soms kleine hotels), regelen bagage­vervoer tussen de accommo­daties, verzorgen route­beschrijving, wandel­kaart en de brochure Informatie & tips voor uw wandel­vakantie, en adviseren over openbaar vervoer.

Scroll To Top